John Williams
- Wojteł
- John Williams
Re: John Williams
Myślę, że pewny problem się pojawi, kiedy spróbujemy porównać datę śmierci Hitchcoka z datą śmierci tych dwóch i zapewne do tego pił Adam 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
mi raczej chodziło, że obok Spielberga i Lucasa to - chyba - Alfred był najwiekszym rezyserem z jakim John pracował 

#FUCKVINYL
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Oliver Stone, Spielberg, George Lucas, Alan J. Pakula, Barry Levinson... było tego trochę...
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
... Alfonso Cuaron też się raz trafił.
Ale wiadomo na pewno do tej grupy nie zalicza się JJ Abrams i z tym jesteśmy zgodni. 

#WinaHansa #IStandByDaenerys
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Słucham sobie właśnie "Supermana" i - moim zdaniem, jest to lepsza praca od nagrodzonych Oscarem "Gwiezdnych Wojen": "Superman" jest bardziej słuchalny, bogatszy muzycznie i nie tak ilustracyjny, jak SW, a muszę przyznać, że wcześniej tej pracy nie doceniałem.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
u mnie zupełnie na odwrót.lis23 pisze:Słucham sobie właśnie "Supermana" i - moim zdaniem, jest to lepsza praca od nagrodzonych Oscarem "Gwiezdnych Wojen": "Superman" jest bardziej słuchalny, bogatszy muzycznie i nie tak ilustracyjny, jak SW, a muszę przyznać, że wcześniej tej pracy nie doceniałem.
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- Wojteł
- John Williams
Podzielam zdanie Blada, chociaż obie ściechy dla mnie na 5 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ja też podzielam zdanie Blada i podzielam zdanie Wojtka, tak połowicznie. Gdyż o ile Superman to u mnie ściecha 5/5 tak Gwiezdne wojny to już 6/5 i nie przesadzałbym z tą ilustracyjnością. Sama konstrukcja filmu i wydanie wpływa też na odbiór tej muzyki. Na pierwszym CD, dominuje jednak muzyka spokojniejsza, a na drugim to już akcja, akcja, akcja nawet jak rozpoczyna się tematem Lei.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Właśnie ta druga płyta jest zbyt ilustracyjna jak dla mnie. To pewnie syndrom "E.T", gdzie podstawowe wydanie jest b. dobre, a to rozszerzone jest strasznie ilustracyjne.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Ok lata 70 prawie skończone i tutaj Williams potwierdza że jest geniuszem muzyki filmowej. "Jaws", "Black Sunday", "Close Encounters of the Third Kind" niesamowite soundtracki które sprawiają że mam gęsią skórkę. Pytanie do znawców muzyki Johna czy w kolejnych latach twórczość tego pana była tak wspaniała czy tylko w latach 70 miał taką życiówkę?
"Te diabelskie autobusy nigdy nie zjawiają się wtedy, kiedy potrzeba, chyba że jadą w przeciwnym kierunku." - Raymond Chandler