Adam się przez przypadek wygadał i wiadomo jaki będzie koncertAdam pisze:miał być i inaugorwać trasę, ale się jak widać nie wyrobił bo startuje dopiero w listopadzie. zresztą o czym my tu gadamy, w 2017 miał być Horner, potwierdzony umowami 3 lata temu![]()
![]()
FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty
- bladerunner22
 - Zdobywca Oscara

Re: FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
						''Zabić Strach''
NO CD = NO SALE
						- Wawrzyniec
 - Hans Zimmer
 - Kontakt:

Hm, koncert Howarda mocno skoncentrowane w Niemczech - sehr gut 
 Plus jednak coś musi być w Mannheim skoro i tam Zimmer grał. Nie jest to koncert na które byłbym gotowy oddać własne organy jak w kwietniu, ale skoro jest u mnie to może się wybiorę i może ktoś z Was zawita do Berlina. 

#WinaHansa #IStandByDaenerys
ja zamierzam pojechac jeśli nie będzie u nas tego. nie wiem jeszcze czy taniej nie wyjdzie do wiednia, niż berlin? no i jesli praga się pojawi to na bank tam będe bo tam będzie najtaniej raczej łączny koszt wyprawy, tak?

NO CD = NO SALE
						- bladerunner22
 - Zdobywca Oscara

Adam pisze:nic nie wygadałem, bo przecież FMF na swoim profilu na fejsie podało oficjalnie w dzień śmierci Hornera, kończąc post kondolencyjny, że miał być u nich w 2017 r., możesz sobie go otworzyć na wallu i przeczytać raz jeszcze
a co z Lorencem ? <3
Czy Michał komponuje teraz coś, w ogóle ?
''Zabić Strach''
						''Zabić Strach''
- Wawrzyniec
 - Hans Zimmer
 - Kontakt:

To przecież skomponował muzykę, ale ze względu na "techniczne skomplikowanie" film nie wyszedł w terminie.bladerunner22 pisze:a co z Lorencem ? <3
Czy Michał komponuje teraz coś, w ogóle ?za mało muzyki słyszę jegoż .
						- bladerunner22
 - Zdobywca Oscara

Uwielbiam muzykę Lorenca 
 Mati przynajmniej raz w miesiącu na słuchawkach.

''Zabić Strach''
						''Zabić Strach''
oficjalne foty, dużo, z koncertu Arnolda w Pradze - https://www.facebook.com/FilmMusicPragu ... 9582052148 - Arni się ogolił i ściągnął bejsbolówkę  

NO CD = NO SALE
Może Kraków kiedyś odwiedziłby, skoro był już tak blisko? 

szczerze? nie łudzę się.. FMF koncertów monograficznych jak widać już nie robi, niestety, Tauron Arenę trzeba czymś zapełnić więc idzie masówka, Arnold na własne życzenie jest na emeryturze, więc cięzko mi sobie wyobrazić żeby nagle jemu mieli zrobić taki monograficzny koncert? no bo czemu jemu? mieli okazję go zaprosić na koncert Bonda jak robili BEst Of, to nawet nie podjęli tematu.. Prędzej Desplatowi zrobią monograficzny koncert, który na coś musi nagrode kilara wydać, a przecież nie nagra u nas muzyki do Star Wars czy innego hitu kinowego za ten czek, więc druga opcją jest koncert jego muzyki kiedyś tam. solowej płyty jak Goldenthal raczej też nie nagra, bo on się chyba w takie rzeczy nie zacznie bawić w najbliższym czasie, bo za młody i ma za duże wzięcie 
szkoda bo taki koncert Arnolda, z taką setlistą, to była by bomba dla fanów filmówki. Te 10-15 minutowe suity z Stargate i ID4 po prostu masakrują. ja bym się pokroił za jego koncert w kraju. bardzo chciałem jechać do Pragi, ale u mnie sprawy zawodowe wyglądają niestety tak, że jedyne wolne jakie dostaje w roku to na FMF, wielkanoc i boże narodzenie..
ja licze na to żę FMF będzie dalej, Kaczory go nie ukrócą po zmianie po 4 kadencji Majchrowskiego, i jak wszystkie masówki już zrobią w Tauronie, to wrócą do monograficznych koncertów, ale robionych w ICE, np 1 taki w danym roku w ciągu ferstiwalu..

szkoda bo taki koncert Arnolda, z taką setlistą, to była by bomba dla fanów filmówki. Te 10-15 minutowe suity z Stargate i ID4 po prostu masakrują. ja bym się pokroił za jego koncert w kraju. bardzo chciałem jechać do Pragi, ale u mnie sprawy zawodowe wyglądają niestety tak, że jedyne wolne jakie dostaje w roku to na FMF, wielkanoc i boże narodzenie..
ja licze na to żę FMF będzie dalej, Kaczory go nie ukrócą po zmianie po 4 kadencji Majchrowskiego, i jak wszystkie masówki już zrobią w Tauronie, to wrócą do monograficznych koncertów, ale robionych w ICE, np 1 taki w danym roku w ciągu ferstiwalu..
NO CD = NO SALE
Zaraz może napisz jeszcze, że Kaczor osobiście zaangażuje się w zastopowanie organizacji FMF-u... Jak te mainstreamowe media piorą mózgi, boszzz 
Taki koncert miałby potencjalnie spore wzięcie - do zareklamowanie wystarczą hasła Bond, Dzień Niepodległości, Gwiezdne wrota, nie wiem Sherlock i już by ludzie się zeszli. I gdzie definitywnie powiedziano, że na FMF-ie nie będzie już koncertów kompozytorskich?

Taki koncert miałby potencjalnie spore wzięcie - do zareklamowanie wystarczą hasła Bond, Dzień Niepodległości, Gwiezdne wrota, nie wiem Sherlock i już by ludzie się zeszli. I gdzie definitywnie powiedziano, że na FMF-ie nie będzie już koncertów kompozytorskich?

- Wawrzyniec
 - Hans Zimmer
 - Kontakt:

Toż przecież Adam napisał wyraźnie "Kaczory", a więc liczba mnoga, jako zdefiniowanie pewnej grupy społecznej i mentalnej. Zresztą nie trzeba czegoś oficjalnie stopować, aby coś rozpieprzyć, czego najlepszym przykładem jest stadnina koni w Janowie. Nie wiem, jak dokładnie wygląda finansowanie FMFu, ale wystarczy przeznaczyć pieniądze na inny cel i powoli zaczyna się destrukcja. Rozwalić jest wszystko łatwo, nawet jak nie są takie zamiary. 
A w ogóle to i tak mieliśmy szczęście z koncertem Polańskiego i to, że w ogóle gościł, gdyż raczej coś czuję, że już do Polski nie zawita. A wtedy to wątpię czy tym bardziej Desplat by się pojawił.
Ale wiadomo to tylko spekulacje.

A w ogóle to i tak mieliśmy szczęście z koncertem Polańskiego i to, że w ogóle gościł, gdyż raczej coś czuję, że już do Polski nie zawita. A wtedy to wątpię czy tym bardziej Desplat by się pojawił.
Ale wiadomo to tylko spekulacje.
						- Paweł Stroiński
 - Ridley Scott
 - Kontakt:

Mnie powiedziano, że wielkie gale sprzed kilku lat (RMF Classic, ASCAP) były faktycznie PR-owe w założeniu, ale raczej branżowo (czyli dzięki temu daje się ściągać kompozytorów większych) i że powrót do koncertów monograficznych JEST planowany.

Wawrzyniec pisze:Toż przecież Adam napisał wyraźnie "Kaczory", a więc liczba mnoga, jako zdefiniowanie pewnej grupy społecznej i mentalnej. Zresztą nie trzeba czegoś oficjalnie stopować, aby coś rozpieprzyć, czego najlepszym przykładem jest stadnina koni w Janowie. Nie wiem, jak dokładnie wygląda finansowanie FMFu, ale wystarczy przeznaczyć pieniądze na inny cel i powoli zaczyna się destrukcja. Rozwalić jest wszystko łatwo, nawet jak nie są takie zamiary.
Należę do tej "zdefiniowanej" grupy "społecznej" i "mentalnej" (wow co za sprecyzowana wiwisekcja!), której zadaniem jest tylko destrukcja i psucie, a w kwestii kultury i sztuki to tam jest sam ciemnogród, barbażyństwo i ciemniactwo.
Co za zaczadzenie...
Jeżeli takie były ruchy wyprzedzające, no to festiwalowemu biuru ds. marketingu należą się małe brawaPaweł Stroiński pisze:Mnie powiedziano, że wielkie gale sprzed kilku lat (RMF Classic, ASCAP) były faktycznie PR-owe w założeniu, ale raczej branżowo (czyli dzięki temu daje się ściągać kompozytorów większych) i że powrót do koncertów monograficznych JEST planowany.

Weźcie się przenieście do offtopa!Tomek pisze:Należę do tej "zdefiniowanej" grupy "społecznej" i "mentalnej" (wow co za sprecyzowana wiwisekcja!), której zadaniem jest tylko destrukcja i psucie, a w kwestii kultury i sztuki to tam jest sam ciemnogród, barbażyństwo i ciemniactwo.
Co za zaczadzenie...![]()