Jak rzyć, panie premierze?

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

Re: Jak rzyć, panie premierze?

#2581 Post autor: Wojteł » czw mar 10, 2016 01:54 am

Tak swoją drogą, to jeszcze tak sobie myślę nad Waszymi argumentami i sam nie wiem, kiedy Wy trollujecie, kiedy nie ogarniacie braku logiki w tym co mówicie, a kiedy się czepiacie dla samego czepiania:

@Althazan - śmieszą go żarty Stuhra i nazywa się gorszym sortem. Moje uwagi na temat powiązania słabego poczucia humoru i wspomnianego gorszego sortu uważa za niestosowne.

@Koper - gdy przywołuję suchy żart, żeby uwypuklić jego suchość, pyta mnie, dlaczego przywołuję żarty Stuhra, które uważam za nieśmieszne i niewarte uwagi. Sam w co drugiej dyskusji mówi coś o "teoriach głupszych od pomysłów Macierewicza" albo "genialnych ostinatach z RCP" - po co je przywołujesz, skoro uważasz je za niewarte uwagi?

@Wawrzyniec - twierdzi, że z niektórych rzeczy trzeba się pośmiać, żeby odreagować, zwłaszcza, jak ludzie robią z nich szopkę - dlatego publiczne żarty o katastrofie, w której zginął prezydent, są spoko. Zarazem jest głęboko oburzony, kiedy były kandydat na urząd prezydenta RP zaprasza na debatę obecnego prezydenta RP, notabene walczącego o jego elektorat, bo kim on jest i jak on śmie urządzać debatę na swoich warunkach/kiedy ktoś czyni niepoprawny politycznie żart z np. narodowości/ kiedy ktoś żartuje z kogoś, kogo on uważa za autorytet (dlatego bardzo jestem ciekaw, jakby zareagował na analogiczne żarty o Władysławie Bartoszewskim).

Także to Wam zostawiam pod rozwagę i może faktycznie skończmy ten temat, skoro jest taki słaby i niewarty uwagi (mam nadzieję, że Koper będzie się teraz tej zasady trzymał, bo ten żart o teoriach Macierewicza był oklepany już 5 lat temu, a mimo to Koper twardo go odkurza i wyciąga z szafy raz na jakiś czas :P Innych rzeczy niewartych uwagi mam nadzieję, tez nie będzie przywoływał).

No to tyle miśki ode mnie. Piękno tego forum polega na tym, że teraz się kłócimy, narzekamy, pienimy, a na FMFie i tak będziemy z tego śmieszkować. No, przynajmniej ci z nas, którzy dojadą, bo ich reżim nie wsadzi do więzienia :P
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2582 Post autor: Koper » czw mar 10, 2016 16:56 pm

Wojtek pisze:mam nadzieję, że Koper będzie się teraz tej zasady trzymał, bo ten żart o teoriach Macierewicza był oklepany już 5 lat temu, a mimo to Koper twardo go odkurza i wyciąga z szafy raz na jakiś czas :P Innych rzeczy niewartych uwagi mam nadzieję, tez nie będzie przywoływał
tzn. kiedy ja rzekomo to przywoływałem ostatnio w innym kontekście niż ewentualnie tutaj w kwestii tego że pan minister powołał speckomisję? Rzekomo w co drugim wątku więc rozumiem, że bez problemu znajdziesz przynajmniej z 15-20 wątków, w których ów "żart" się pojawia? :P
I zauważ że ja nigdy osobiście nie twierdziłem, że żarty z głupoty tropicieli spisków smoleńskich są suche, jak Ty o Stuhrowych. :P
Zatem nie wiem jakiej to teorii mam się trzymać... :?:

Obrazek

i jeszcze modelowa posłanka ze złotymi radami do emerytki skarżącej się że dostała raptem 5zł rewaloryzacji:

Obrazek
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#2583 Post autor: Kaonashi » czw mar 10, 2016 17:08 pm

Tak a propos:

Obrazek
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2584 Post autor: Koper » czw mar 10, 2016 17:16 pm

ło matko, jakie ujęcie dobrali :D
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#2585 Post autor: Wojteł » czw mar 10, 2016 19:30 pm

Ja nie wiem, że jej jeszcze nie zamknęli w jakimś psychiatryku :roll:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2586 Post autor: Koper » czw mar 10, 2016 19:58 pm

Prezes nie wyraził zgody. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2587 Post autor: Koper » czw mar 10, 2016 21:59 pm

A propos prezesa to dziś znowu wlazł drabinę, chyba będzie odmalowywał elewację na budynku kancelarii rady ministrów, co ją Razem rzutnikiem zniszczyło.

Tymczasem z planów ministerstwa wojny:
"Celem WOT [Wojsk Obrony Terytorialnej] powinno być wzmocnienie patriotycznych i chrześcijańskich fundamentów naszego systemu obronnego oraz sił zbrojnych - tak, aby patriotyzm oraz wiara polskich żołnierzy były najlepszym gwarantem naszego bezpieczeństwa i umożliwiły skuteczną realizację programu odbudowy siły militarnej Polski".
No to jak Ruscy nas napadną to ich zamodlą na śmierć :P
No a Żydom, Tatarom, ateistom i innym lewakom w polskiej armii mówimy gromkie NIE. Alleluja i do przodu.

Kurna, czas znowu rząd na uchodźstwie organizować. Wawrzek, jako że Ty już jesteś na uchodźstwie, to zostaniesz premierem. :mrgreen:

PS: A tego nikt nie wrzucał? http://www.fakt.pl/wroclaw/andrzej-dupa ... 16517.html
kolejny powód by wspierać Wawrzka jako premiera alternatywnego rządu dla tego antyludzkiego państwa. :D

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2588 Post autor: Wawrzyniec » pt mar 11, 2016 22:27 pm

Koper pisze: Wawrzek, jako że Ty już jesteś na uchodźstwie, to zostaniesz premierem. :mrgreen:
Wolałbym kanclerzem :mrgreen: Ale spoko premierem też mogę być. :P
Koper pisze:Tymczasem z planów ministerstwa wojny:
"Celem WOT [Wojsk Obrony Terytorialnej] powinno być wzmocnienie patriotycznych i chrześcijańskich fundamentów naszego systemu obronnego oraz sił zbrojnych - tak, aby patriotyzm oraz wiara polskich żołnierzy były najlepszym gwarantem naszego bezpieczeństwa i umożliwiły skuteczną realizację programu odbudowy siły militarnej Polski".
No to jak Ruscy nas napadną to ich zamodlą na śmierć :P
Tylko tutaj pojawia się problem natury teologicznej. Gdyż teoretycznie Rosjanie to też chrześcijanie, tyle że prawosławni. Czyli chyba podczas ataku, Jezus będzie musiał obrać po czy jej stronie. :P

A "Andrzejem Dupą" to mnie bardziej zastanawia, że może jakiś nauczyciel, czy też uczeń ma na imię Andrzej, a tu jakoś dziwnie od razu wszyscy z prezydentem skojarzyli. :P
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2589 Post autor: Koper » pt mar 11, 2016 23:59 pm

wszystko to przewidziano już dawno

https://www.youtube.com/watch?v=hiKBY95gf8E

:)
Wawrzyniec pisze:Wolałbym kanclerzem :mrgreen: Ale spoko premierem też mogę być. :P
No to teraz musisz ministrów wybrać. Czekam na propozycję stanowiska. 8)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2590 Post autor: Wawrzyniec » sob mar 12, 2016 00:11 am

Gimme fuel, gimme fire
Gimme that which I desire

https://www.youtube.com/watch?v=iaI855rJkGY

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2591 Post autor: Koper » sob mar 12, 2016 00:13 am

Pierwszy narciarz RP spieszył się na stok, zanim śnieg stopnieje, o co tyle krzyku? ;) ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2592 Post autor: Wawrzyniec » sob mar 12, 2016 00:16 am

To jest ponoć wideo z tego samego dnia co pękła mu guma. Ponoć w 12 sekundzie słychać strzały ;)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2593 Post autor: Koper » sob mar 12, 2016 12:27 pm

Guma to mu pękła 9 miesięcy przed narodzinami Kingi co najwyżej ;)

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#2594 Post autor: Wojteł » sob mar 12, 2016 17:58 pm

Obrazek

:o

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#2595 Post autor: Kaonashi » sob mar 12, 2016 18:10 pm

:mrgreen:
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

ODPOWIEDZ