Ja to jestem zdolny inaczej: Mea Culpa Mea Culpa Mea Culpa
Najlepsza współczesna muzyczna trylogia
- Wawrzyniec
 - Hans Zimmer
 - Kontakt:

- Koper
 - Ennio Morricone
 - Kontakt:

Biczowałeś się już?Wawrzyniec pisze:Wy tutaj możecie się śmiać, a ja na poważnie okropnie się czuję, gdyż dokonałem wręcz niemożliwego: Obrzydziłem ludziom jeden z lepszych soundtracków, jakie powstał![]()
Ja to jestem zdolny inaczej: Mea Culpa Mea Culpa Mea Culpa
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
						- Wawrzyniec
 - Hans Zimmer
 - Kontakt:

- 
				bladerunner

- Wawrzyniec
 - Hans Zimmer
 - Kontakt:

Przynajmniej jedna osoba. Dziękuję bardzo, ale dalej czuję się okropnie. Oglądnij koniecznie także film. Nie będę mówił jak ta muzyka wypada w połączeniu z obrazem, a już broń Boże nie powiem jak się prezentuje "Journey to the Line" w filmie, gdyż już dość narozrabiałem.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
						- 
				bladerunner

Dzisiaj właśnie obejrzałem, no i pewne elementy pamiętam, pewnie kawałek filmu kiedyś widziałem. Muzyka działa tak jak należy czyli bardzo dobrzeOglądnij koniecznie także film. Nie będę mówił jak ta muzyka wypada w połączeniu z obrazem, a już broń Boże nie powiem jak się prezentuje "Journey to the Line" w filmie, gdyż już dość narozrabiałem.
- 
				Turek

Dla mnie ino LOTR rządzi. Ostatnio mam takią chętkę na Władcę i słucham każdy album (podstawowy) po 2 razy dziennie. Matrixy i SW równać się nie mogą rozmachowi i muzycznemu zaawansowaniu dzieła Shora. Co do Complete Recordings, chciałby dodać od siebie, że o ile FOTR jest ok, tak pozostałe 2 części... Morze underscore'u jest w nich trudne do przepłynięcia. Ja zadowalam się zwykłymi wydaniami, które dokładnie analizowane, razem w trójkę, tworzą niezwykle ciekawą konstrukcję muzyczną.

- Wawrzyniec
 - Hans Zimmer
 - Kontakt:

- 
				Neo
 - Parkingowy przed studiem nagrań

No tak, trzeba przyznać, że muzyka z tych filmów jest piękna i stworzona przez wyjątkowe talenty. Absolutnie nie myślę, że jedno jest dobre, a drugie czy trzecie złe. Zagłosowałem ponieważ chcąc się zdecydować kierowałem się tym, że Matrixa oglądałem wiele razy (wszystkie części) i również ANIMATRIX - co tylko spotęgowało sympatię do filmu.Wawrzyniec pisze:nie zagłosowałem z wiadomych powodów
Do całokształtu oprawy muzycznej Matrixa przyczynił się także Rob Dougan, gdyż utworzył równie wspaniałą muzykę jak i Juno Reactor - nie można o nich zapomnieć.
Także muzyka ta jest nabliższa mi z tych wymienionych w ankiecie.
Matrix has you...
						- Wawrzyniec
 - Hans Zimmer
 - Kontakt:

O muzyce do Matrixa to ja już wiele pisałem, jak chociażby w tym temacie:
http://www.filmmusic.pl/forum/viewtopic.php?t=596
Dlatego też mogę spokojnie się podpisać pod tym co napisałeś obydwoma rękoma i nogami

Chyba sobie nawet przypomnę tę trylogię

http://www.filmmusic.pl/forum/viewtopic.php?t=596
Dlatego też mogę spokojnie się podpisać pod tym co napisałeś obydwoma rękoma i nogami
Chyba sobie nawet przypomnę tę trylogię
#WinaHansa #IStandByDaenerys