Conan czy LOTR?
Conan czy LOTR?
Witojcie! Ostatnimi czasy przypomniałem sobie muzykę Shora z trylogi Władcy Pierścieni. Oczywiście uważam jego pracę za znakomite, i nie będę ukrywał że ubóstwiam muzykę z LOTRa. Do czego jednak zmierzam: uwielbiam także Conana Barbarzyńcę. Cały czas porównuję muzycznego Władcę i Conana. Co wy sądzicie, czy Shore pobił Basila? Czy muzykę z Władcy można nazwać najlepszą muzyką fantasy? Czy też stawiacie na Basila?
Ja osobiście, najbardziej lubię słuchać Conana, choć pod względem typowo technicznym (kompozycyjnym) stawiam Shore'a nieco wyżej.
Jakie jest wasze zdanie?
Ja osobiście, najbardziej lubię słuchać Conana, choć pod względem typowo technicznym (kompozycyjnym) stawiam Shore'a nieco wyżej.
Jakie jest wasze zdanie?
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Czyli ten wątek też zamykamy?Koper pisze:Jak już Mefi mówi "Conan" to dalsza dyskusja nie ma sensu.

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Jak chcę to potrafię, ale biorę przykład z mistrzów.
Moderator offtopuje w wątku, więc można offtopować. Dość prosta zasada.

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Akurat ja tu na temat posty pisałem. A co do Mefiego i jego stosunku do "Conana" to są czasy prehistorycznych dyskusji, kiedy Ty ryłeś w ziemi za GA, więc nie wiesz o co chodzi w mojej wypowiedzi. Jak chcesz się dostosować, pisz na temat. Jak nie, zmień wątek.Bucholc Krok pisze:Jak chcę to potrafię, ale biorę przykład z mistrzów.Moderator offtopuje w wątku, więc można offtopować. Dość prosta zasada.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Nie obchodzą mnie wasze stosunki. Napisałeś nie na temat. Poza tym sam offtopujesz w kilku (wiiększości?) moich wątkach. Zatem także bądź łaskaw się dostosować...Koper pisze:Akurat ja tu na temat posty pisałem. A co do Mefiego i jego stosunku do "Conana" to są czasy prehistorycznych dyskusji, kiedy Ty ryłeś w ziemi za GA, więc nie wiesz o co chodzi w mojej wypowiedzi. Jak chcesz się dostosować, pisz na temat. Jak nie, zmień wątek.