Ogólnie na Północy coraz ciekawiej się robi i czekam na kolejne odcinki, żeby zobaczyć jak to wszystko się potoczy.
Zachciało się gwałtów oglądaćWawrzyniec pisze:I w sumie też w nawiązaniu do wciskanej często na siłę nagości, to w tym odcinku mieliśmy znowu skrzywienie w drugą stronę :/
Mystery pisze:muzycznie nawet nie ma co się wypowiadać, choć jeden kawałek, ten grający w scenie z tej hali z twarzami, nawet bym jeszcze raz na soundtracku sprawdził.
Właśnie o ten fragment mi głównie chodziło, gdzie potrafił nawet stworzyć jakiś klimat.Wojtek pisze:A co do muzyki, to faktycznie, w scenie z maskami wypadła całkiem, całkiem, zwłaszcza elektronika.
Ale on ten klimat tworzy od 46 odcinków już.Wawrzyniec pisze:Właśnie o ten fragment mi głównie chodziło, gdzie potrafił nawet stworzyć jakiś klimat.
Hm, no dla mnie najtaniej wyglądał drugi sezon - cały Qarth wyglądał, jakby był z kartonu, za Murem też nic tylko białe skały, nawet dekoracje w King's Landing ssały. Teraz już jest trochę lepiej, chociaż też nie wydaje mi się to być tak dopieszczone jak w pierwszym sezonie.Wawrzyniec pisze:Sceny walki to jedno, ale dla mnie ten serial wygląda coraz taniej. Boję się, że większość budżetu poszła na jakiś jeden odcinek z bitwą i nie starcza potem na jakieś ciekawe dekoracje i statystów. Nie chcę wyciągać ostrych dział, ale wygląd Dorne, to niebezpiecznie zbliża się do scenografii z filmowo-serialowego Wiedźmina.
No, to było miszczowskieWawrzyniec pisze: Już pomijając, że Jaime z Bronem, to sobie tak po prostu wjechali w środku dnia do tego tzw. pałacu. Sorry, ale to trochę tak jakby Frodo do Mordoru wszedł, przez główną bramę.
Serio jest jakaś afera? Myślałem, że to wymysł pismaków na onecie. W sumie po pierwszym sezonie takie scenki już chyba nikogo nie powinny dziwić.Templar pisze:Nie ogarniam tej afery z gwałtem, przecież nic bezpośrednio nie pokazali, a tu pełno ludzi oburzonych jakby nie wiadomo co tam było, jakby zobaczyli jeszcze post Wawrzka, któremu nagości brakowało to by chyba domagali się jego zamknięcia, Wawrzek, Ty psychopato
E, więcej będzie: Z nowych tematów to mamy chociażby ten niezły z chórem przypisany tym wyznawcom religijnym, w przedostatnim odcinku mieliśmy motyw tych ludzi skamielin z tym niezłym fortepianem, ostatnio doszedł ten temat z tego pokoju z maskami (nawiasem mówiąc ta scena skojarzyła mi się z "Harrym Potterem i Zakonem Feniksa". Plus mamy niezłe aranżacje starych tematów, ze szczególnym uwzględnieniem motywu smoków.Templar pisze:A co do ostatniego odcinka, to mam cały czas wrażenie, że Wawrzek ogląda GoT w jakiejś specjalnej wersji z innym podkładem muzycznymChociaż przyznaję, w tej scenie z maskami Raminowi nawet wyszło, także brawo, w sześciu odcinkach udało mu się zrobić jakieś 2 lepsze kawałki, no to jeszcze tylko ze 36 odcinków i będzie można sklecić porządny album na 3,5
![]()
Może mój problem leży w tym, że doskonale znam Dubrovnik. I po prostu za bardzo widzę, że oni wszystko kręcą w jednym mieście. Dlatego też Ayra schowała swój miecz dokładnie w porcie w Dubrovnik, który jest też King's Landing. I według mnie za mało maskują to miasto. Dodałbym więcej CGI wież, czy jakiś innych udziwnień.Wojtek pisze:Hm, no dla mnie najtaniej wyglądał drugi sezon - cały Qarth wyglądał, jakby był z kartonu, za Murem też nic tylko białe skały, nawet dekoracje w King's Landing ssały. Teraz już jest trochę lepiej, chociaż też nie wydaje mi się to być tak dopieszczone jak w pierwszym sezonie.