Hans Zimmer

Tutaj dyskutujemy w wątkach ogólnych o poszczególnych kompozytorach.
Wiadomość
Autor
hp_gof

Re: Hans Zimmer

#1831 Post autor: hp_gof » czw kwie 02, 2015 02:41 am

Uwielbiam te etykietki :D "Prawdziwy, twardy facet" :mrgreen: A w środku kryje się mięciutkie serduszko :) Nie mówię teraz o Twoim ojcu, tylko o facetach w ogóle. W ogóle zachowania mężczyzn i interakcje między nimi są bardzo ciekawe w obserwacji (#nohomo).
A co do tego, czy takie skarpetki przystoi, czy nie przystoi założyć - to jest kwestia kulturowa. I nie mówię tutaj o różnicach kulturowych np. między kontynentami, tylko między różnymi grupami społecznymi. Ty i Twój tata jesteście w tej samej grupie poglądowej (jak mniemam), więc ani on takich skarpetek nie założy, ani Ty ich nie założysz, ani żaden z Was nie będzie popierał ich zakładania. A inni założą i będzie się im to podobało. Większość na takie rzeczy nie zwróci nawet uwagi ;) Więc trudno ocenić, kto ma rację. W końcu żyjemy w wolnym kraju. Dlatego dobrze jest nie generalizować i stosować formułę "moim zdaniem" albo "ja bym nie założył, bo to i tamto". Choć nie odbieraj tej uwagi jako wymuszanie na Tobie poprawności politycznej czy coś :D Po prostu lubię ścierać się z Tobą poglądami ;)

Mefisto

#1832 Post autor: Mefisto » czw kwie 02, 2015 03:06 am

Przede wszystkim, to przy takiej pozycji, jaką mają i Hansu i Bush oraz mamonie, jaką łoją, to mogą sobie nosić co im się podoba i mieć wszystko w dupie :)

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#1833 Post autor: Tomek » czw kwie 02, 2015 07:27 am

hp_gof pisze:Uwielbiam te etykietki :D "Prawdziwy, twardy facet" :mrgreen: A w środku kryje się mięciutkie serduszko :) Nie mówię teraz o Twoim ojcu, tylko o facetach w ogóle. W ogóle zachowania mężczyzn i interakcje między nimi są bardzo ciekawe w obserwacji (#nohomo).
Trochę z tym żartowałem. Sam w to nie wierzę do końca, bo często Ci (szczególnie uważający się za takowych) faceci, są tylko takimi na pokaz ;-) a jak przychodzi co do czego, np. trzeba się zachować odważnie, po dżentelmeńsku czy z pokorą, dać jakiś przykład (np. rodzinie, dzieciom, środowisku), to ich "nie ma".
hp_gof pisze:A co do tego, czy takie skarpetki przystoi, czy nie przystoi założyć - to jest kwestia kulturowa. I nie mówię tutaj o różnicach kulturowych np. między kontynentami, tylko między różnymi grupami społecznymi. Ty i Twój tata jesteście w tej samej grupie poglądowej (jak mniemam), więc ani on takich skarpetek nie założy, ani Ty ich nie założysz, ani żaden z Was nie będzie popierał ich zakładania. A inni założą i będzie się im to podobało. Większość na takie rzeczy nie zwróci nawet uwagi ;) Więc trudno ocenić, kto ma rację. W końcu żyjemy w wolnym kraju. Dlatego dobrze jest nie generalizować i stosować formułę "moim zdaniem" albo "ja bym nie założył, bo to i tamto". Choć nie odbieraj tej uwagi jako wymuszanie na Tobie poprawności politycznej czy coś :D Po prostu lubię ścierać się z Tobą poglądami ;)
I na pewno nie raz się jeszcze zetrzemy ;-) Oczywiście to mój pogląd tylko i wyłącznie. Ale nie chcę juz offtopić.
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1834 Post autor: Wawrzyniec » czw kwie 02, 2015 16:21 pm

Co to niby się tutaj dzieje? :?
Widzę, że od "afery skarpetkowej" kolejne pojazdy po Zimmerze. Przede wszystkim jak Mefisto słusznie zauważył, Zimmer ma taką pozycję, że może chodzić w czym mu się podoba. Plus nie jest to pierwszy przypadek, kiedy jakiś artysta za pomocą ubioru chce się wyróżnić. Tak było zawsze przez setki lat.
Plus nie ma też żadnej definicji skarpetkowej, poza tą, że skarpetki powinny być czyste, nie śmierdzieć i nie mieć dziur.

Listy Wojtka, pozwolę sobie nie komentować, szczególnie punktu 5, który jest niedorzeczny i dla wielu osób bardzo kłopotliwy i smutny.
Zresztą poddczas Festiwalu Muzyki Filmowej mieliście okazje wyrazić swoje niezadowolenie z tego kompozytora na wiele sposobów:
- mogliście publicznie wyjść z sali
- mogliście wywiesić transparent
- wstać odwrócić się tyłem i ściągnąć spodnie i wypiąć się na niego, jego muzykę i jego PR
- mogliście wręczyć tę listę
- mogliście urządzić protest, demonstrację
- mogliście jak Rejtan zablokować wejście na koncert
- itd.
Była cała masa wyrażenia krytyki i to publicznie, a teraz to już musztarda po obiedzie.

Trochę to smutne, gdyż zbliżają się święta, a tu takie pojazdy i wyśmiewanie. :(

OK przynajmniej hp_gof broni, mimo że pochodzi z innego ludu, ale tu właśnie pokazuje swoją wielkość. I mam nadzieję, że na FMF ubierzesz kolorowe skarpetki, ja też takie zakupię i je ubiorę. :wink:

Je suis Zimmer. :)
Ostatnio zmieniony czw kwie 02, 2015 16:45 pm przez Wawrzyniec, łącznie zmieniany 1 raz.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

hp_gof

#1835 Post autor: hp_gof » czw kwie 02, 2015 16:36 pm

Jeśli już coś założę na FMF z dodatków, to fular :P #TeamAlexandreDesplat (bo jestem przecież z innego ludu) :D
PS. Wawrzek, doszło do Ciebie już super duper? Wysłali już chociaż?

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1836 Post autor: Wojteł » czw kwie 02, 2015 18:07 pm

Wawrzek, ranisz mnie. Jak zwykle nie docenił szlachetnych intencji, jakie stały za tworzeniem tej listy i przeoczyłeś to, co w dwóch postach zdążyłem napisać wielokrotnie - że kompletnie nie mają znaczenia skarpetki Hansa, zwłaszcza, że założył je dla żartu. Ale Wawrzek jak zawsze wszędzie widzi hejterstwo i niecne czyny :( Misunderstood Wojtek :(
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1837 Post autor: Wawrzyniec » czw kwie 02, 2015 20:07 pm

@Wojtek Mam Ci odpowiedzieć na każdy z tych punktów? Ogólnie tylko zwracam uwagę, że zbliżają się takie, a nie inne święta, a tutaj zbiera się grupa uczonych w muzyce filmowej i osądzają i wyśmiewają kompozytora. I tylko jeden hp_gof z innego ludu, nie żyjącego wszak w zgodzie (szczególnie po Oscarach), postanawia stanąć w obronie, pokazując swa klasę. :)

Obrazek

hp_gof

#1838 Post autor: hp_gof » czw kwie 02, 2015 20:11 pm

Ja nie żyję w zgodzie? Ja żyję jak najbardziej w zgodzie, zwłaszcza po oscarowym werdykcie :P To Ty masz z nim problem :D Ja Cię nawet wsparłem logistycznie przy super duper wydaniu! Taki jestem miłosierny ;)

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1839 Post autor: Wojteł » czw kwie 02, 2015 20:13 pm

No i ponownie, pomijasz mój wkład w obronę Hansa i nieco cięty komentarz na temat tego co wypada a co powstrzymuje Cię od docenienia wspaniałego i chrześcijańskiego na swój sposób przesłania, że wszystkie skarpetki Hansa są piękne :(

Templar

#1840 Post autor: Templar » czw kwie 02, 2015 20:30 pm

Wawrzyniec pisze:Trochę to smutne, gdyż zbliżają się święta, a tu takie pojazdy i wyśmiewanie. :(
No zbliżają się, zbliżają, ale nie zapominaj, że zanim będziemy mieć zmartwychwstanie to jeszcze mamy ukrzyżowanie :P

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1841 Post autor: Wojteł » czw kwie 02, 2015 20:38 pm

:mrgreen:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1842 Post autor: Koper » czw kwie 02, 2015 21:46 pm

Wawrzyniec pisze:Zresztą poddczas Festiwalu Muzyki Filmowej mieliście okazje wyrazić swoje niezadowolenie z tego kompozytora na wiele sposobów
Ja nie mogłem, bo mnie nie było, to teraz czuję się uprawniony do jechania po Hansie jak po łysej kobyle :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1843 Post autor: Wawrzyniec » pt kwie 03, 2015 21:41 pm

Taaa, gdyż do tej pory to byłeś bardzo wstrzemięźliwy z jakąkolwiek krytyką. :P

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1844 Post autor: Koper » sob kwie 04, 2015 20:29 pm

Przyznaję, z uzasadnioną nigdy nie byłem wstrzemięźliwy. :mrgreen:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Templar

#1845 Post autor: Templar » sob kwie 04, 2015 23:22 pm

Czyli jednak nie będzie włoskiego kompozytora ;)

ODPOWIEDZ