Harry Gregson-Williams Prince of Persia?

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#196 Post autor: Althazan » śr mar 31, 2010 16:01 pm

dziekan pisze:Moze japonska bedzie ladniejsza?
O ile bedzie inna :wink:
Narnie z reguły były inne (choć niewiele się różniły), więc i tym razem może będzie jeszcze lepsza :)

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#197 Post autor: lis23 » śr mar 31, 2010 16:17 pm

Kurczę,okładka płyty jest tak samo beznadziejna jak i plakaty ... pachnie to tandetą ... :?
Ale na film i tak się wybiorę ;)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#198 Post autor: Koper » śr mar 31, 2010 16:46 pm

Okładka okropna. :) Kiczem zalatuje na kilometr. Ino ta pani po prawej przykuwa wzrok. :)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

bladerunner

#199 Post autor: bladerunner » śr mar 31, 2010 16:59 pm

Okładka okropna
Gdyby nie ten koleś z lewej była by zajebista, ale i tak jest dobrze :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#200 Post autor: Wawrzyniec » śr mar 31, 2010 21:54 pm

Okładka średnia :| Do takiej produkcji oczekiwałbym jednak czegoś lepszego, bardziej epickiego, czy też bardziej magicznego, tajemniczego. Ale nie należy oceniać płyty po okładce, jestem dobrej myśli :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

bladerunner

#201 Post autor: bladerunner » śr mar 31, 2010 23:29 pm

Do takiej produkcji oczekiwałbym jednak czegoś lepszego, bardziej epickiego, czy też bardziej magicznego, tajemniczego. Ale nie należy oceniać płyty po okładce, jestem dobrej myśli
Powiem tak, większość osób na tym forum będzie raczej zawiedziona tym scorem, tylko nieliczni jak Tomek(Althazan), Dziekan i jeszcze kilku userów pewnie polubi tę kompozycję.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#202 Post autor: Wawrzyniec » śr mar 31, 2010 23:46 pm

bladerunner20 pisze:Powiem tak, większość osób na tym forum będzie raczej zawiedziona tym scorem, tylko nieliczni jak Tomek(Althazan), Dziekan i jeszcze kilku userów pewnie polubi tę kompozycję.
Powiem tak, nie będą zawiedzeni, gdyż zawiedzionym można być czymś na co się bardzo czeka i miało się spore oczekiwania wobec tego. Akurat na ten film i muzykę to z tego forum to raczej mało kto czeka. Taka prawda. Ja czekam i to bardzo i ja pewnie nie będę zawiedziony i polubię ten score...
Cholera :x Teraz to Ci dopiero zrobiłem antyreklamę. Przecież nie ma dla danej muzyki, kompozytora nic gorszego niż fakt, że Wawrzyniec go/ją lubi.
Dlatego też spokojnie, jakby co to ja nie będę nic pisał. Albo będę pisał, że to beznadziejna muzyka to wtedy większość osób nią zainteresuję i większości się spodoba :)

bladerunner

#203 Post autor: bladerunner » śr mar 31, 2010 23:48 pm

Przecież nie ma dla danej muzyki, kompozytora nic gorszego niż fakt, że Wawrzyniec go/ją lubi
A Ty znowu swoje :P

Dla mnie jeden z ważniejszych scorów 2010 i czekam z wielką niecierpliwością.

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#204 Post autor: Althazan » czw kwie 01, 2010 00:09 am

bladerunner20 pisze:Dla mnie jeden z ważniejszych scorów 2010 i czekam z wielką niecierpliwością.
Słusznie! Plus Airbander. A czytaliście co o Airbanderze powiedział Shyamalan?:

James came up with what I think is his best score of his life. If that’s not the best score of the year, I don’t know what is. He killed it! I mean he killed it. You heard some of his music in the first teaser that I did. When you see the movie, the music is just unbelievable. The subject matter is so rich, anyway you want to go, but driven by the emotion. The action is driven by emotion, which is such a great thing for me. We did a little bit of that in Unbreakable, but we had a real great opportunity to do that here. One of the great balancing tricks of the movie was, how much Asian influence to put into the patina of the movie. Do you have pagodas? Do you have this sort of thing? The consensus with the production designer and myself, and consequently with James, was it’s a flavoring. It’s not Asian. We’re not in Asia, but it’s influenced by it. What medieval stuff is to Lord of the Rings, Asia is to us. It’s influencing it, but it’s not necessarily: that’s a kimono or that kind of thing. The same thing goes with the music. We toyed with the idea of it being very Crouching Tiger, but we ended up going with it’s influenced but it has it’s own world. So I’m really excited for you to hear the score.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#205 Post autor: Wawrzyniec » czw kwie 01, 2010 00:35 am

Hm, może założymy osobny temat, albo Ty założyć o "Airbandarze" JNH, z tym cytatem. Gdyż skoro szykuje nam się score na score'y to warto poświęcić mu więcej uwagi :)

A na "Prince of Persia" to ja od zawsze czekałem, co zresztą można zobaczyć, kiedy zacząłem ten temat pisać i na mych wyczekiwanych score'ach w odpowiednim temacie :)

bladerunner

#206 Post autor: bladerunner » wt kwie 13, 2010 10:26 am

Proszę bardzo o to dla Państwa prezentuje nową piosenkę wykonywaną przez Alanis Morissette do filmu '' Prince Of Persia: The Sands Of Time''

http://www.youtube.com/watch?v=ET3GLjJM ... re=related

Mile widziane Państwa opinie na temat tego utworu.

A i przepraszam, wszystkich wczoraj za mój nieprofesjonalizm :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#207 Post autor: Wawrzyniec » wt kwie 13, 2010 14:43 pm

A więc pora na opinię:

Niestety nie jest ona pozytywna, ale w sumie i nie negatywna. Piosenka ta spłynęła niestety po mnie jak woda po kaczce. Tak samo jak w przypadku "Avatara" nie przepadam, kiedy na soundtrackach są takie balladowate piosenki. Jak już mają być piosenki do filmów to zdecydowanie wolę coś mocniejszego, dynamiczniejszego a la "The Little Things" z "Wanted" czy "New Divide" z "Transformers 2".

A na razie to po pierwszych przesłuchaniach ta piosenka średnio mi zapada w pamięci i raczej słuchając całego soundtrack podobnie jak w przypadku "Avatara" będę kończył me słuchanie na przedostatnim utworze.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#208 Post autor: lis23 » wt kwie 13, 2010 15:04 pm

Mi też ten utwór nie zapadł w pamięć,jest mało melodyjny,taki nijaki - tyle że ja lubię piosenki filmowe,ballady / wszak moja muzyczno / filmowa edukacja rozpoczęła się od animacji Disneya i soundtracków Alana Menkena :P / - utwór z " Avatara ",mimo podobieństw i pewnej kiczowatości jest bardzo melodyjny i zapada w pamięć - może dlatego że jak ktoś już pisał,bazuje ona na sukcesie Titanika ;)

bladerunner

#209 Post autor: bladerunner » wt kwie 13, 2010 15:22 pm

Piosenka w pamięć jakoś szczególnie nie zapada to prawda, ale słucha mi się jej przyjemnie i ma ciekawą końcówkę, ostatnie półtorej minuty.
Teraz to Ci dopiero zrobiłem antyreklamę. Przecież nie ma dla danej muzyki, kompozytora nic gorszego niż fakt, że Wawrzyniec go/ją lubi.
Faktycznie już widzę recenzje Ocena Końcowa: **

Hehe :)
Ostatnio zmieniony wt kwie 13, 2010 15:27 pm przez bladerunner, łącznie zmieniany 1 raz.

Mefisto

#210 Post autor: Mefisto » wt kwie 13, 2010 15:27 pm

Alanis ma taki głos, że można ją namiętnie słuchać nawet w najgorszym syfie - ta piosenka jej najlepszym hitom nie dorównuje, ale daje radę właśnie ze względu na jej możliwości wokalne. Poza tym mam wrażenie, że pasuje do filmu.

ODPOWIEDZ