FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

#2161 Post autor: Adam » ndz lut 22, 2015 09:12 am

no bo Ty tu się najbardziej spinasz że w Krakowie teraz tyle imprez, że FMFowi nic nie zostanie :P więc napisałem że zostanie aby się nie martwić :)
NO CD = NO SALE

hp_gof

#2162 Post autor: hp_gof » ndz lut 22, 2015 09:21 am

Aha, o to chodzi. Nie zmienia to faktu, że jestem cholernie ciekaw co to będzie :D I czy w programie będą jakieś plumkacze :P Czy sama komercha. O, i może wiesz, w jakich obiektach?

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#2163 Post autor: Wojteł » ndz lut 22, 2015 18:35 pm

Kurde, szczerze mówiąc, to mi się średnia chciało jechac w tym roku i liczyłem na to, że program będzie neiciekawy, albo chociaż dla mnie niezbyt interesujący :P A tak to zaś mi portfel schudnie :P
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#2164 Post autor: DanielosVK » ndz lut 22, 2015 18:52 pm

Wojtek pisze:Kurde, szczerze mówiąc, to mi się średnia chciało jechac w tym roku i liczyłem na to, że program będzie neiciekawy, albo chociaż dla mnie niezbyt interesujący :P A tak to zaś mi portfel schudnie :P
Nie marudź, mieliśmy się napić. :P
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
bartex9
Spec od additional music

#2165 Post autor: bartex9 » śr lut 25, 2015 09:06 am

No to wszystko jasne:

Obrazek

http://www.fmf.fm/pl/4/1/516/oglaszamy-program-8-fmf

Star Trek - super. Reszta szału nie robi jak dla mnie..

Awatar użytkownika
Cisek
Asystent orkiestratora

#2166 Post autor: Cisek » śr lut 25, 2015 09:08 am

To ja wyłuszczę dla tych, którym się nie chce przedzierać przez ścianę tekstu :) :

Dzień 1: Video game show: Critical Hit. Jason Hayes - naczelny kompozytor Blizzarda, flecistka Sara Andon, wiolonczelistka Tina Guo. Muzyka z gier Diablo II, World of Warcraft, Skyrim, Finał Fantasy, Legend of Zelda, Metal Gear Solid.

Dzień 2: Gala Muzyki Polskiej: Scoring4Wajda. Muzyka Kilara, Pendereckiego, Komedy, Koniecznego i innych, którzy pisali dla Wajdy.

Dzień 3: Szekspir Symfonicznie. Patrick Doyle, Jocelyn Pook, Stephen Warbeck, i po raz trzeci już Elliot Goldenthal :) , który tym razem przywiezie premierowo koncert z Tytusa Andronikusa, Otella, Burzy i Snu nocy letniej.

Dzień 4: Międzynarodowa Gala Seriali. Ramin Djawadi z premierową suitą ze wszystkich sezonów Gry o Tron, Trevor Morris z Wikingami. Łącznie gośćmi będzie 10 kompozytorów.

Dzień 5: Star Trek Live in Concert. Symultaniczna projekcja.
Obrazek

Awatar użytkownika
bartex9
Spec od additional music

#2167 Post autor: bartex9 » śr lut 25, 2015 09:53 am

Ze względu na zróżnicowane lokalizacje i różną liczbę miejsc dostępnych w każdym z nich, w tym roku nie przewidujemy sprzedaży karnetów. Pełen cennik biletów, których ceny wahają się już od 30 do 120 zł można znaleźć na naszej stronie: http://www.fmf.fm/pl/3/658/692/bilety
Pozdro...

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#2168 Post autor: Ghostek » śr lut 25, 2015 10:38 am

Poza Trekiem bryndza :/
Obrazek

hp_gof

#2169 Post autor: hp_gof » śr lut 25, 2015 10:38 am

Jeżeli na Star Treka przyjedzie Michael, to będę na pewno (może go ściągną razem z LOSTem na sobotni serialowy koncert, ale ogłoszą to na ostatnią chwilę?) A tak to nie wiem czy mi się chce przyjeżdżać, bo pierwszej części ST aż tak bardzo nie wielbię. Poza tym tak czułem, że będzie Star Trek :mrgreen: Przeszedłbym się na Wajdę, ale jest oczywiście w środku tygodnia. Szekspir wcale nie jest takim głupim pomysłem. Seriale to masakra. Ciekawe czy Abel z Penny Dreadful przyjedzie ;) Generalnie dalej brną w koncerty-składanki, co mi się nie bardzo podoba. No zobaczymy jak to będzie, trzeba śledzić program dalej.

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#2170 Post autor: Ghostek » śr lut 25, 2015 10:53 am

Koncerty składanki + wielkie gale + prowadzący z przypadku = epic fail.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dexter
Kserujący nuty

#2171 Post autor: Dexter » śr lut 25, 2015 11:19 am

W porównaniu do zeszłego roku póki co tak sobie, choć wybór gwiazdy doskonały. Skoro nie ma karnetów, to możliwe, że środę (chętnie bym poszedł, ale 100zł - serio? Star Trek kosztuje tyle samo...) i czwartek sobie odpuszczę. Giacchino musi przyjechać, inaczej to nie będzie miało sensu, a w ubiegłym roku Zimmera też nie ogłosili jasno i wyraźnie na początku.

Gali Seriali bym nie skreślał, bo jest tam wielkie pole do popisu. Liczę na coś z zestawu: wspomniane już LOSTy i Penny Dreadful, a także Dexter, Sherlock i Leftovers (nie mam pojęcia, jak wygląda sprawa koncertowania Richtera, ale piszę marzeniami :P). I w sumie temat Twin Peaks jest teraz na czasie, więc czemu nie?

Aha, pytanie retoryczne na koniec, które powoli staje się FMF-ową tradycją: gdzie jest James Newton Howard? :P (i Santaolalla, bo o ile pamiętam też się zapowiadał)
Ostatnio zmieniony śr lut 25, 2015 11:21 am przez Dexter, łącznie zmieniany 1 raz.

hp_gof

#2172 Post autor: hp_gof » śr lut 25, 2015 11:19 am

Gawiedź na fejsie się cieszy ;) Trzeba będzie ich jeszcze bardziej obsmarować w tym roku :mrgreen: Jeśli sobie na to zasłużą oczywiście ;)
Dajcie mi tylko Michaela, to będę zadowolony.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2173 Post autor: Adam » śr lut 25, 2015 11:44 am

nie wiem gdzie się cieszy jak z tego co widze na profilu fmf to 97% komentów to zawód nt programu i braku ocynowni. a dwa najbardziej lukrowe komenty to lasek z SST..
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#2174 Post autor: DanielosVK » śr lut 25, 2015 11:49 am

Na Szekspira się chętnie przejdę.

A Ramin Djawadi - juhu, doczekaliśmy się gwiazdy... :mrgreen:
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

hp_gof

#2175 Post autor: hp_gof » śr lut 25, 2015 11:57 am

Adam, na samej górze widziałem pozytywne komentarze, dopiero niżej ludzie narzekają ;) Ale głównie na halę, niekoniecznie na program. Poza tym Ty coś wiesz! :P
Kurna, jeszcze robią cyrki z wręczaniem nagrody im. Wojciecha Kilara? No porąbało ich kompletnie...
I szkoda, że Romeo i Julii Abla nie zagrają...

ODPOWIEDZ