"Clash of the Titans" - wishful thinking
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Na http://scorenotes.com/ można odsłuchać obszernego fragmentu muzyki z Clash of the Titans. Co ciekawsze podpisane jest to "Ramin Djawadi & Neil Davidge", choć ten drugi na okładkę już się nie załapał.
Marek psioczył na Percy'ego, ciekawe co powie o tym
Jak dla mnie, brzmi to strasznie nijako, choć dzięki Zimmerowskim chwytom, jakoś to brzmi i katastrofy raczej nie ma.
Marek psioczył na Percy'ego, ciekawe co powie o tym

Czyli antyfani RCP, trzymać się z daleka. Cała reszta, za mną!"This score is a complete ripoff from other RC scores.
There is the POTC Kraken theme, several adaptations from Transformers 2 themes and much more.
This is more of a "8 years of rejected remote control cues" album instead of an original new soundtrack"
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Oj, nie wiem czy będę za Tobą podążał EleEle pisze:Czyli antyfani RCP, trzymać się z daleka. Cała reszta, za mną!

Ale do konkretów: Ja niestety muszę się zgodzić z Mysterym, że strasznie ta praca nijaka

Ale Marek już trochę popsioczył, więc nie wiem czy w ogóle będzie miał ochotę słuchać tej muzyki w całości. Ja oczywiście przesłucham, może zmienię zdanie, w co jednak wątpię.Marek psioczył na Percy'ego, ciekawe co powie o tym
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Katastrofy może nie ma ale słabe to raczej i wtórne.Mystery Man pisze:Na http://scorenotes.com/ można odsłuchać obszernego fragmentu muzyki z Clash of the Titans. Co ciekawsze podpisane jest to "Ramin Djawadi & Neil Davidge", choć ten drugi na okładkę już się nie załapał.
Marek psioczył na Percy'ego, ciekawe co powie o tymJak dla mnie, brzmi to strasznie nijako, choć dzięki Zimmerowskim chwytom, jakoś to brzmi i katastrofy raczej nie ma.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Dobra teraz to już przesłuchałem w całości. A więc jak dla mnie niestety dalej "średniak", chyba taka 3 z minusem, a więc -3. Posłucham jeszcze parę razy, aby wyrobić sobie opinii. Gdyż w przeciwieństwie do "Iron Mana" tego idzie słuchać. Ale to też żaden wyznacznik. Pomyliłem się też względem tematyczności. Temat główny jako taki jest i parę razy się przewija. Co nie zmienia faktu, że muzyka ta jednak jest dość nijaka.
Czasami nawet trafiają się lepsze utwory, jakieś ciekawe momenty, ale brakuje jakiejś klarownej linii w tej muzyce. Od taka ilustracja, bez czegoś charakterystycznego. I w sumie od kompozytora o orientalnych korzeniach oczekiwałbym wykorzystania właśnie jakiś bardziej orientalnych brzmień. Harry Gregson-Williams na pewno by skorzystał. Tyle, gdzie HGW, gdzie Djawadi.
Spotkałem się z porównaniami tej muzyki do "Transformerów" Jablonsky'ego. I nie mogę się z tym absolutnie zgadzać. Gdyż dla mnie muzyka Jablonsky'ego jest jednak przemyślana, oparta jest na jakimś pomyśle i dla mnie jest przebojowa i daję dużo porcję "funu". Tego wszystkiego brakuje mi u Djawadiego. Takie to RCP dla ubogich niestety.
A co do Neila Davidge to pewnie dlatego nie znalazł się na okładce, gdyż tak wiele nie stworzył. Współtworzył pierwszy utwór-piosenkę i jest odpowiedzialny za 10 minutowy kawałek "Be My Weapon" i na tym się chyba jego wkład w ten projekt kończy. Ale jak naprawdę było i kto za co odpowiada? Tego nie wiem
Ale jest taka osoba, która wie na pewno

Spotkałem się z porównaniami tej muzyki do "Transformerów" Jablonsky'ego. I nie mogę się z tym absolutnie zgadzać. Gdyż dla mnie muzyka Jablonsky'ego jest jednak przemyślana, oparta jest na jakimś pomyśle i dla mnie jest przebojowa i daję dużo porcję "funu". Tego wszystkiego brakuje mi u Djawadiego. Takie to RCP dla ubogich niestety.
A co do Neila Davidge to pewnie dlatego nie znalazł się na okładce, gdyż tak wiele nie stworzył. Współtworzył pierwszy utwór-piosenkę i jest odpowiedzialny za 10 minutowy kawałek "Be My Weapon" i na tym się chyba jego wkład w ten projekt kończy. Ale jak naprawdę było i kto za co odpowiada? Tego nie wiem

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
I tutaj nie jestem pewien, gdyż Zanelli owszem napisał 9-minutowy utwór ataku Krakena, ale nie wiem czy to jest to o jest na płycie, będę musiał zobaczyć film i sprawdzić. W sumie Release The Kraken brzmi bardzo Zaneliowo, szczególnie początek. Tylko dlaczego dali jedynie 2/3 jego pracy, a zamiast tego dali jakiś beznadziejny kawałek Neila...Paweł Stroiński pisze:Tak, podobno Release the Kraken to Zanelli?
@edit
Zapytałem Geoffa, jak odpowie, dam znać.
yyy to na prawdę Djawadi ?
nawet nieźle jak na niego; również jestem po odsłuchu całego scoru
2+

2+
Napisz coś lepszego skoro taki mądry Koper, komponowanie to rzecz bardzo trudna, Djawadi coś tam umie, więc powinien pisać muzykę do klanu, na dobre i na złe i itd, a nie do takich filmów wysokobudżetowychA Djawadi mógłby dostać dożywotni zakaz komponowania i świat tylko by zyskał.

Też się skusiłem na przesłuchanie. Pomijając piosenkę na początku dwa pierwsze utwory mnie przytrzymały przy słuchaniu, potem jednak jest jak równia pochyła. Niektóre kawałki brzmią jakby je początkujący uczeń RCP stworzył: parę akordów w górę, parę w dół, potem to samo chór - żadnej melodii, żenada... Ale gdyby cały score był na poziomie dwóch pierwszych kawałków, to dałbym nawet 3. A tak? Dwója! Bo i tak to lepsze od Iron Man-a. Djawadi się rozwija, tylko strasznie wolno... 

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Marek ja Ciebie bardzo szanuję i Twoje gusta również, ale bez przesady. Przez jednego Djawadiego od razu wszystko przekreślać. Przecież "The Pacific" to też RCP. A to, że Djawadi jest słaby i jego postępy przypominają wyścig ślimaków to już inna kwestia.Marek Łach pisze:Rozwiązać RCP!
Czyżbyś miał ustawione nazwiskami odtwarzanie? Ja tam wolę nazwami albumów, a nie wykonawców, ale wiadomo różne gusta