Hans Zimmer
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Re: Hans Zimmer
Słucham tego Sons of Liberty. Pełniejszą opinię przekażę za jakieś 45 minut pewnie, ale nic wybitnego to na pewno nie będzie.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale czy o tym scorze to nie lepiej w temacie Balfe pisać? A tutaj lepiej się zastanawiać, dlaczego dalej nie mamy wieści o "Chappie", który niedługo wchodzi do kin?
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Za tydzień możecie nastroić odbiorniki, wywiad w classic.fm:
http://www.classicfm.com/radio/shows/sa ... versation/
http://www.classicfm.com/radio/shows/sa ... versation/
I dobrze. Zazwyczaj jest tak, że im większy hype tym gorszy score i zmęczenie nim samym póki się usłyszy z niego pierwszy takt. Brak PR-u i medialnego marketingu w przypadku Zimmera to ożywcza sytuacja.Wawrzyniec pisze:Ale czy o tym scorze to nie lepiej w temacie Balfe pisać? A tutaj lepiej się zastanawiać, dlaczego dalej nie mamy wieści o "Chappie", który niedługo wchodzi do kin?
Żeby nie było - mam oczekiwania do co filmu Blomkampa, tym bardziej, że muzykę robi do niego sam Hans.

No ciekawe, bo ja mam całkiem inne odczucia, jakoś żadnego hype'u nie widziałem na takie prace jak Winter's Tale, The Bible, Madagascar 3, no i co, te prace niby lepsze od takich tytułów jak Interstellar, TASM2, The Lone Ranger, nawet Rush już jakiś hype miało przed premierą.Tomek pisze:I dobrze. Zazwyczaj jest tak, że im większy hype tym gorszy score i zmęczenie nim samym póki się usłyszy z niego pierwszy takt. Brak PR-u i medialnego marketingu w przypadku Zimmera to ożywcza sytuacja.
Nikt się w niczym nie gubi, a na pewno nie w analizowaniu szumu wokół zimmerowskich projektów
Prace, które Templar wymienił (Winter Tale, Bible, Madagascar 3) - wobec nich miałem zerowe oczekiwania i oprócz Biblii żadnego nie słuchałem (z wszystkich Madagascarów w życiu nie słyszałem ani jednej nuty, tak na marginesie). Wobec Chappiego mam, więc podoba mi się to, że nie ma hype'u. Proste 

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Przecież przy takim Bible czy Winter's Tale to Hans się chyba tylko podpisał. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
A przy Chappie wiadomo na 100%, że też nie ograniczy się tylko do podpisu?
Ja wielkich oczekiwań wobec filmu nie mam. Blomkamp to dla mnie jeden z najbardziej przereklamowanych twórców, dwa średnie filmy i tyle, przynajmniej Elizjum już zostało odpowiednio ocenione przez krytyków, choć wcale dużo gorsze od Dystryktu to nie było. A Chappie póki co też nie zachwyca, zwiastuny pokazują oklepaną fabułę, miks Krótkiego spięcia i RoboCopa.

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Hansik na tyle zadowolony z tematu przewodniego, że go na tym swoim londyńskim koncercie zagrał, myślę, że się warto przemęczyćTomek pisze:z wszystkich Madagascarów w życiu nie słyszałem ani jednej nuty
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Żeby było jasne, chodzi o Zoosters Breakout, jedyna minuta, którą da się tam znieść.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Paweł wyraźnie deprecjonuje Hansikowe wysiłki, tymczasem dochodzimy do Madagaskar 3 – początek filmu, pierwszy kawałek i od początku jedziemy z anthemem
https://www.youtube.com/watch?v=-rEHOrv ... C1109B0449

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Tym bardziej nie mam z tego tytułu wyrzutów sumieniaKoper pisze:Przecież przy takim Bible czy Winter's Tale to Hans się chyba tylko podpisał.

@grześ - jednak posłucham się opinii Pawła

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Amen. Przy czym OK "District 9" jeszcze lubię i szanuję, ale teraz to ja widzę, że Blomkamp to w każdym filmie właściwie o tym samym gada. Zawsze mamy jakieś slamsy, biednych prześladowanych, nierówności społeczne i Evil Corporation. I właściwie w Chappie widzę znowu porządne motywy. Te dzieciaki z ulicy są dobre, a źli są Hugh Jackman i Sigourney Weaver z Evil Corporation. I pewnie znowu będzie trochę walki z trzęsącą się kamerą.Templar pisze:A przy Chappie wiadomo na 100%, że też nie ograniczy się tylko do podpisu?Ja wielkich oczekiwań wobec filmu nie mam. Blomkamp to dla mnie jeden z najbardziej przereklamowanych twórców, dwa średnie filmy i tyle, przynajmniej Elizjum już zostało odpowiednio ocenione przez krytyków, choć wcale dużo gorsze od Dystryktu to nie było. A Chappie póki co też nie zachwyca, zwiastuny pokazują oklepaną fabułę, miks Krótkiego spięcia i RoboCopa.
A muzycznie to znając gust Blomkampa to wątpię, aby tutaj jakoś Hans Zimmer mega zaszalał.
#WinaHansa #IStandByDaenerys