The Theory of Everything - Jóhann Jóhannsson
- Wojteł
- John Williams
Re: The Theory of Everything - Jóhann Jóhannsson
Nie klątwa, tylko Kaczmarek po dostaniu oskara olał filmy i woli się zająć promowaniem swoich miłości na transatlantyku, agitowaniem politycznym i błogosławieniem swoją obecnością każdego muzycznego festiwalu w Polsce
A Santaolalla po pierwszym oskarze zaraz dostał drugiego i też nie wiem, czy jego w ogóle interesuje robienie muzy filmowej, czy on bierze tylko projekty z odpowiednimi podtekstami politycznymi 
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
-
Templar
Ale o co chodzi wam z Gustavo, przecież on sporo rzeczy robił po Oscarach, więcej niż przed.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale czy Kaczmarek to trochę nie na własne życzenie sam się z rynku wyeliminował. Wszak kiedy tworzył to jeszcze Desplat tak mocno nie zdominował plumkającego rynku.
Gustavo to nie jest kompozytor stricte filmowy, on jeszcze koncertuje ze swoim bandem i takie tam, ale w sumie od czasu współpracy przy The Last of Us, coś częściej go widzę przy projektach.
Plus nie wydaje mi się, aby Jóhannsson miał polską mentalność i po osiągnięciu sukcesu spocznie na laurach. To raczej typ, który wykorzysta go do jeszcze większej ilości projektów w USA.
Gustavo to nie jest kompozytor stricte filmowy, on jeszcze koncertuje ze swoim bandem i takie tam, ale w sumie od czasu współpracy przy The Last of Us, coś częściej go widzę przy projektach.
Plus nie wydaje mi się, aby Jóhannsson miał polską mentalność i po osiągnięciu sukcesu spocznie na laurach. To raczej typ, który wykorzysta go do jeszcze większej ilości projektów w USA.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
A nawet jeśli nie, to przecież muzyka filmowa nie jest jego podstawową sferą działalności. Na pewno ma obsadzonego w tej chwili nowego Villeneuve'a
.
-
Mefisto
@#%$^#%^$%&^%@#@#$@!!!
cóż... ale moje jest większe
cóż... ale moje jest większe
Za dużo bierzecie sobie do serca ich "wybory". Wybory pięciu tysiąca iluś tam osób, z których 90% albo i więcej nie ma pojęcia o muzyce filmowej, co uprawomocniły takie właśnie "wybory" jak Babel i inne kwiatki z lat ubiegłych. Wybory, dzięki którym taki Desplat, Newman, Howard czy Elfman będą wiecznymi nominantami a nagrody sprzed nosa będą im sprzątać ciągle "jednostrzały", które potrafiły się wpisać w jakiś ogólny wzorzec panujący danego roku. Np. nagradzamy jeden film od góry do dołu, dajemy statuetkę głośnemu nazwisku ze sceny muzyki rozrywkowej/klasycznej, dajemy "nagrodę pocieszenia" lub nagradzamy pracę, która w filmie się nie wyróżnia. Kiedyś mnie to interesowało, ale od kilku lat patrzę na to zupełnie obojętnie i kompletnie te nagrody nie mają dla mnie żadnego znaczenia czy też nie są żadnym wyznacznikiem tego co dobre, ciekawe czy wartościowe.hp_gof pisze:Marianelli to jeszcze jakoś przędzie. Ale nad pozostałymi faktycznie ciąży klątwa oscarowaW każdym razie wybory Akademii mogłyby być trochę ciekawsze

-
hp_gof
^^ Nie no, mnie tegoroczne nominacje się podobają nawet
A że teraz wszystko w rękach ciemnego ludu, to mam w dupie 
-
Templar
Mam nadzieję, że będziesz pamiętał o tym ciemnym ludzie jak Desplat wygrahp_gof pisze:wszystko w rękach ciemnego ludu
-
hp_gof
Wtedy się zrzuci na Weinsteina, że się przespał z 6000 ludźmi 
Ale ja nie mówię o podobaniu się, bo nominowali mi ulubionego kompozytora (spróbujmy popatrzeć na to wszystko z boku, z dystansem) tylko regułami, albo raczej ich brakiem, rządzącymi tym cyrkiem.hp_gof pisze:^^ Nie no, mnie tegoroczne nominacje się podobają nawetA że teraz wszystko w rękach ciemnego ludu, to mam w dupie

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Jak Desplat wygra to wtedy będę argumentował, że tylko dlatego gdyż "ciemny lud" zagłosował.Templar pisze:Mam nadzieję, że będziesz pamiętał o tym ciemnym ludzie jak Desplat wygrahp_gof pisze:wszystko w rękach ciemnego ludu
#WinaHansa #IStandByDaenerys
-
hp_gof
No niech tylko wygra, to możecie sobie mówić co chcecie
Ale raczej tak się nie stanie 
cudowny film, cudowna muzyka. tyle powiem. oscar jak nic. sorry Olo. mniejsze sorry Hans.
NO CD = NO SALE
-
hp_gof
Pojedynek rozegra się między Johannssonem a Desplatem (a właściwie to Desplatami
). Choć takiej konfiguracji jak w tym roku jeszcze nie było, więc trudno ostatecznie wyrokować. W ogóle ten rok jest nieprzewidywalny, i to chodzi już o większość kategorii. Nie ma jednego zdecydowanego faworyta oscarowego wyścigu (Best Picture). Jest ich kilku.