NAGRODY BRANŻOWE
Re: NAGRODY BRANŻOWE
The Immitation Game, Interstellar, Theory of Everything, Gone Girl wydają się pewne, zagadką pozostaje piąty tytuł, którym jak okaże się The Grand Budapest Hotel, to może wyeliminować The Immitation Game (od 2000 roku tylko Willams (2001, 2005, 2011) zdobywał podwójne nominacje i tak raczej pozostanie) i wtedy może nas czekać jeszcze jakiś inny tytuł.
Moja "Piątka" pozostaje niezmienna:
Gone Girl
Interstellar
Nightcrawler
The Imitation Game
The Theory of Everything
A tym 5 tytułem może być w sumie wszystko, Hotel, Judge, Selma, A Most Violent Year, Inherent Vice, Under the Skin, ale najbardziej bym śmiechnął jakby jedynym nominowanym Desplatem był Unbroken, ileż to razy było, że Olo dostawał nominację za nie swój najlepszy tytuł
Moja "Piątka" pozostaje niezmienna:
Gone Girl
Interstellar
Nightcrawler
The Imitation Game
The Theory of Everything
A tym 5 tytułem może być w sumie wszystko, Hotel, Judge, Selma, A Most Violent Year, Inherent Vice, Under the Skin, ale najbardziej bym śmiechnął jakby jedynym nominowanym Desplatem był Unbroken, ileż to razy było, że Olo dostawał nominację za nie swój najlepszy tytuł

Unbroken praktycznie wyleciało z gry. A Olek był nominowany za słabsze tytuły, ale tylko te, które były nominowane w kategorii Best Picture. W tym roku bardzo mocnymi tytułami są zarówno Imitation Game, jak i Grand Budapest Hotel, więc całkiem prawdopodobne jest to, że Olek dostanie dwa nomy, co automatycznie wyeliminuje go z wyścigu o statuetkę i najprawdopodobniej wygra wtedy Johannsson. Ale jako że nominuje branża muzyczna, to może będą chcieli jeszcze jakiegoś kompozytora wlepić - Elfmana albo JNH? Powell? Przy czym ciekawe czy Gone Girl zostanie w piątce, bo przecież Dziewczyna z tatuażem w 2011 nie weszła, mimo że dostała noma do globa, a na jej miejsce i W.E. wskoczył Tintin oraz Iglesias. Więc obstawiam, że na miejsce Birdmana wskoczy GBH, a Gone Girl pod znakiem zapytania.
PS. IMITATION piszę się przez jedno M
PS. IMITATION piszę się przez jedno M

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
"Selma" raczej nie będzie nominowana, gdyż tam chyba nie ma muzyki. Znaczy się IMDb nie wyświetla żadnego kompozytora. A więc wielce prawdopodobne, że za muzykę robią tam afro-piosenki.
OK to moje typy:
Interstellar
The Imitation Game
Maleficent
The Theory of Everything
Unbroken
OK to moje typy:
Interstellar
The Imitation Game
Maleficent
The Theory of Everything
Unbroken
#WinaHansa #IStandByDaenerys
będzie beka jak Hansa pominą, film przepadł dawno we wszystkich konkursach więc kto wie..
tzn życzę mu żeby dostał noma, bo po raz pierwszy od Samuraja mu się nalezy.
tzn życzę mu żeby dostał noma, bo po raz pierwszy od Samuraja mu się nalezy.
#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A mogą spokojnie nie dawać, skoro i tak nie dostanie Oscara. Akademia nie robi mu łaski go nominując, a raczej wykazałaby się minimum przyzwoitości tak czyniąc. A nawet jak nie będzie nominacja i Oscara, gdyż za dużo hejterów i ignorantów. To i tak poczekajmy o jakiej muzyce i o jakim filmie będzie się po latach dyskutować i do niego/niej wracać? A jakie z tych nominowanych filmów i score'ów przepadną w kinematograficzno-muzyczno-filmowe zapomnienie.

#FUCKVINYL
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Już kiedyś chyba o to pytałeś, więc powtórzę, że ja np. robię to chętnie.Wawrzyniec pisze:Dla przykładu, czy ktokolwiek w ogóle jeszcze pamięta, czy wraca do "Artysty"? Coś czuję, że nie.

W zeszłym roku do Globów nominowali 12 years a slave
Do tego też wszyscy namiętnie wracają 
A tak na serio, toż to od dawna wiadomo, że nagrody kierują się swoimi zasadami i trzeba się z tym pogodzić. W każdym razie cieszę się, że ta kategoria w końcu będzie oficjalnie ogłoszona z należytą uwagą

A tak na serio, toż to od dawna wiadomo, że nagrody kierują się swoimi zasadami i trzeba się z tym pogodzić. W każdym razie cieszę się, że ta kategoria w końcu będzie oficjalnie ogłoszona z należytą uwagą

Tyle, że Gone Girl jest o wiele lepiej przyjętym filmem z szansami na nominacje w najważniejszych kategoriach.Przy czym ciekawe czy Gone Girl zostanie w piątce, bo przecież Dziewczyna z tatuażem w 2011 nie weszła
Mimo to Interstellar winien chapnąć kilka nominacji, efekty?, dźwięk?, montaż dźwięku?, montaż?, zdjęcia? i na fali technicznych wyróżnień winna być też muzyka, która i bez tego była już wiele razy wyróżniana i doceniana.będzie beka jak Hansa pominą, film przepadł dawno we wszystkich konkursach więc kto wie..
Selma ma score i to od cenionego jazzowego pianisty, inna sprawa to wielka niewiadoma jak sam film zostanie potraktowany na Oscarach:"Selma" raczej nie będzie nominowana, gdyż tam chyba nie ma muzyki. Znaczy się IMDb nie wyświetla żadnego kompozytora. A więc wielce prawdopodobne, że za muzykę robią tam afro-piosenki
http://www.paramountguilds.com/selma/score/
- Wojteł
- John Williams
Marek Łach pisze:Już kiedyś chyba o to pytałeś, więc powtórzę, że ja np. robię to chętnie.Wawrzyniec pisze:Dla przykładu, czy ktokolwiek w ogóle jeszcze pamięta, czy wraca do "Artysty"? Coś czuję, że nie.W przeciwieństwie np. do Sherlocka Holmesa czy nominowanego w Filmmuzach TDKR, z którego od czasu premiery nie słyszałem ani sekundy.
high five

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
(high fiveWojtek pisze:Marek Łach pisze:Już kiedyś chyba o to pytałeś, więc powtórzę, że ja np. robię to chętnie.Wawrzyniec pisze:Dla przykładu, czy ktokolwiek w ogóle jeszcze pamięta, czy wraca do "Artysty"? Coś czuję, że nie.W przeciwieństwie np. do Sherlocka Holmesa czy nominowanego w Filmmuzach TDKR, z którego od czasu premiery nie słyszałem ani sekundy.
high five

Przy czym przyznam, że z Sherlocka czasem posłucham "Tick Tock".
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Bardzo mi przykro.Marek Łach pisze:Już kiedyś chyba o to pytałeś, więc powtórzę, że ja np. robię to chętnie.Wawrzyniec pisze:Dla przykładu, czy ktokolwiek w ogóle jeszcze pamięta, czy wraca do "Artysty"? Coś czuję, że nie.W przeciwieństwie np. do Sherlocka Holmesa czy nominowanego w Filmmuzach TDKR, z którego od czasu premiery nie słyszałem ani sekundy.

Tyle, że to nie to z tego nominowanego do Oscara "Sherlocka", do którego ja mam sentyment. To miły prezent, plus recenzja z dedykacją.DanielosVK pisze:Przy czym przyznam, że z Sherlocka czasem posłucham "Tick Tock".

I oczywiście bijcie sobie piątki, tylko oby Was ręce nie rozbolały.

To widzisz nawet nie wiedziałem IMDb nie pokazuje, plus nie wiem, czy zostało wydane oficjalnie. Z drugiej strony "Her" też nie miało oficjalnego wydania, a starczyło na nominację dla Arcade Fire.Mystery pisze:Selma ma score i to od cenionego jazzowego pianisty, inna sprawa to wielka niewiadoma jak sam film zostanie potraktowany na Oscarach:
http://www.paramountguilds.com/selma/score/
A tutaj jazzowy score, kolejny jazzowy score...