James Newton Howard - Nightcrawler (2014)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Templar

Re: James Newton Howard - Nightcrawler (2014)

#16 Post autor: Templar » śr lis 19, 2014 03:36 am

Tydzień temu na pokazie przedpremierowym w Kinotece (z tego co widzę to codziennie robią pokaz przedpremierowy) i jeszcze wygrałem bilety od RMF MAXXX na jakiś specjalny pokaz przedpremierowy w CC (oni tam regularnie robią tego typu akcję i przez kilka dni można codziennie zdobyć łatwo bilety, ale na Nightcrawlera już się zakończyła, bo dzisiaj były pokazy):

http://www.rmfmaxxx.pl/kinonamaxxxa

Mefisto

#17 Post autor: Mefisto » śr lis 19, 2014 03:39 am

Nie słucham radia, tego na pewno :P

Templar

#18 Post autor: Templar » śr lis 19, 2014 03:42 am

A myślisz, że ja słucham? xD Na Wykopie jest tag #kinonamaxxxa i ludzie tam informują o której godzinie będzie rozdawanie biletów i wyskakuje mi wtedy od razu powiadomienie :mrgreen:

Mefisto

#19 Post autor: Mefisto » śr lis 19, 2014 03:48 am

na wykop też nie wchodzę - jestem old school :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#20 Post autor: Wawrzyniec » czw lis 20, 2014 00:05 am

Templar to człowiek XXI. wieku pełną gębą. 8) Jestem ciekaw czy kiedykolwiek kupił bilet do kina, czy wszystkie wygrywa? :wink:

A opinie o muzyce mnie cieszą. Wystarczy, że "Hunger Games" będą zjadliwe (niezamierzony suchar) to JNH powinien się znaleźć w czołówce kompozytorów tego roku.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#21 Post autor: Paweł Stroiński » czw lis 20, 2014 00:14 am

Film ma w ogóle jedne z najpiękniejszych zdjęć Los Angeles nocą, jakie widziałem od Collateral Manna. Podziwiam też reżysera za powściągliwość wizualną, często pomijając oczywiste rzeczy, czasem uciekając się do potencjalnie "mniej ciekawej" perspektywy wydarzeń po to, by zostać przy postaciach, brawo.

Score bardzo fajnie wypada w filmie, ale recenzję chyba Tomkowi Gosce zostawię, choć album jest niegłupi. Trochę za szybko musiałbym ją pisać, by się odpowiednio wgryźć :)

Mefisto

#22 Post autor: Mefisto » czw lis 20, 2014 03:05 am

Paweł Stroiński pisze:Film ma w ogóle jedne z najpiękniejszych zdjęć Los Angeles nocą, jakie widziałem
Następny cholera - pewnie razem poszli :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#24 Post autor: Wawrzyniec » pt lis 21, 2014 20:39 pm

Hm, mnie Los Angeles fascynuje. Bardzo sobie cenię Collaterala (mimo pewnych głupot), głównie za stronę audiowizualną. Jeżeli w Nightcrawler mamy świetne nocne zdjęcia Los Angeles z klimatyczną muzyką, to ten film może być audiowizualną przyjemnością, nice.Plus uważam, że Gyllenhaal to nie do końca doceniony aktor i z noma dla niego bym się ucieszył.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#26 Post autor: Mystery » czw gru 11, 2014 16:58 pm

Świetne kino, z świetnie napisaną główną rolą i świetnym użyciem muzyki. Sam score gra ciekawie i przyjemnie, ale tylko jak tak gra, bo po przesłuchaniu nic z niego we mnie nie zostaje i wracać do niego raczej nie będę, ale ogólnie zaskakująco udana robota Howarda, lepsza i bardziej wyrazista od Maps to the Stars.

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#27 Post autor: Ghostek » czw gru 11, 2014 18:14 pm

Mystery pisze:ale ogólnie zaskakująco udana robota Howarda, lepsza i bardziej wyrazista od Maps to the Stars.
Chyba ci się Howardy pomyliły ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#28 Post autor: Mystery » czw gru 11, 2014 18:19 pm

:) Porównałem, bo jakby nie patrzeć oba filmy to satyry, jedna na media, a druga na Hollywood i z zadania ich umuzycznienia lepiej wywiązał się James.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#29 Post autor: Koper » czw gru 11, 2014 19:33 pm

Z cronenbergowskim "Maps to the Stars" lepiej chyba porównywać festiwalowe "Starry Eyes" - muzycznie (niejaki Jonathan Snipes) też dużo lepiej sprawujące sie od Howarda. Szkoda, że mimo zapowiedzi wydania ego coś nie widać płyty. Jedynie dwa tracki można sobie posłuchać na soundcloud: https://soundcloud.com/jonat8han (trzecie od góry)

Sorry za offtopa, ale trza promować dobrą muzę ;) :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#30 Post autor: kiedyśgrześ » pt gru 12, 2014 14:49 pm

para cycków się pokazała w końcówce i od razu Koper promuje sztukę wyższą, ehh :) swoją drogą ciągnąc offtop z takich klimatów Predestination wydało mi się ciekawsze, ale z tego to tylko rip end titlesów widziałem, szkoda :(
Obrazek

ODPOWIEDZ