James Newton Howard - Nightcrawler (2014)
Re: James Newton Howard - Nightcrawler (2014)
Tydzień temu na pokazie przedpremierowym w Kinotece (z tego co widzę to codziennie robią pokaz przedpremierowy) i jeszcze wygrałem bilety od RMF MAXXX na jakiś specjalny pokaz przedpremierowy w CC (oni tam regularnie robią tego typu akcję i przez kilka dni można codziennie zdobyć łatwo bilety, ale na Nightcrawlera już się zakończyła, bo dzisiaj były pokazy):
http://www.rmfmaxxx.pl/kinonamaxxxa
http://www.rmfmaxxx.pl/kinonamaxxxa
A myślisz, że ja słucham? xD Na Wykopie jest tag #kinonamaxxxa i ludzie tam informują o której godzinie będzie rozdawanie biletów i wyskakuje mi wtedy od razu powiadomienie 

na wykop też nie wchodzę - jestem old school 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Templar to człowiek XXI. wieku pełną gębą.
Jestem ciekaw czy kiedykolwiek kupił bilet do kina, czy wszystkie wygrywa?
A opinie o muzyce mnie cieszą. Wystarczy, że "Hunger Games" będą zjadliwe (niezamierzony suchar) to JNH powinien się znaleźć w czołówce kompozytorów tego roku.

A opinie o muzyce mnie cieszą. Wystarczy, że "Hunger Games" będą zjadliwe (niezamierzony suchar) to JNH powinien się znaleźć w czołówce kompozytorów tego roku.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Film ma w ogóle jedne z najpiękniejszych zdjęć Los Angeles nocą, jakie widziałem od Collateral Manna. Podziwiam też reżysera za powściągliwość wizualną, często pomijając oczywiste rzeczy, czasem uciekając się do potencjalnie "mniej ciekawej" perspektywy wydarzeń po to, by zostać przy postaciach, brawo.
Score bardzo fajnie wypada w filmie, ale recenzję chyba Tomkowi Gosce zostawię, choć album jest niegłupi. Trochę za szybko musiałbym ją pisać, by się odpowiednio wgryźć
Score bardzo fajnie wypada w filmie, ale recenzję chyba Tomkowi Gosce zostawię, choć album jest niegłupi. Trochę za szybko musiałbym ją pisać, by się odpowiednio wgryźć

Następny cholera - pewnie razem poszliPaweł Stroiński pisze:Film ma w ogóle jedne z najpiękniejszych zdjęć Los Angeles nocą, jakie widziałem

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Hm, mnie Los Angeles fascynuje. Bardzo sobie cenię Collaterala (mimo pewnych głupot), głównie za stronę audiowizualną. Jeżeli w Nightcrawler mamy świetne nocne zdjęcia Los Angeles z klimatyczną muzyką, to ten film może być audiowizualną przyjemnością, nice.Plus uważam, że Gyllenhaal to nie do końca doceniony aktor i z noma dla niego bym się ucieszył.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Świetne kino, z świetnie napisaną główną rolą i świetnym użyciem muzyki. Sam score gra ciekawie i przyjemnie, ale tylko jak tak gra, bo po przesłuchaniu nic z niego we mnie nie zostaje i wracać do niego raczej nie będę, ale ogólnie zaskakująco udana robota Howarda, lepsza i bardziej wyrazista od Maps to the Stars.
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Chyba ci się Howardy pomyliłyMystery pisze:ale ogólnie zaskakująco udana robota Howarda, lepsza i bardziej wyrazista od Maps to the Stars.

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Z cronenbergowskim "Maps to the Stars" lepiej chyba porównywać festiwalowe "Starry Eyes" - muzycznie (niejaki Jonathan Snipes) też dużo lepiej sprawujące sie od Howarda. Szkoda, że mimo zapowiedzi wydania ego coś nie widać płyty. Jedynie dwa tracki można sobie posłuchać na soundcloud: https://soundcloud.com/jonat8han (trzecie od góry)
Sorry za offtopa, ale trza promować dobrą muzę

Sorry za offtopa, ale trza promować dobrą muzę

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
para cycków się pokazała w końcówce i od razu Koper promuje sztukę wyższą, ehh
swoją drogą ciągnąc offtop z takich klimatów Predestination wydało mi się ciekawsze, ale z tego to tylko rip end titlesów widziałem, szkoda