HANS ZIMMER - INTERSTELLAR (2014)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: HANS ZIMMER - INTERSTELLAR (2014)

#676 Post autor: Adam » czw gru 04, 2014 18:50 pm

było
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#677 Post autor: Wawrzyniec » wt gru 09, 2014 19:34 pm

Byłem niedawno po raz szósty na INTERSTELLAR i za każdym razem odkrywam ten film jak i jego muzykę na nowo. I tak też coraz bardziej wraz z każdym razem przekonuję się, że mamy do czynienia z nietuzinkowym dziełem, które z czasem otrzyma jeszcze większe uznanie i wtedy wiele osób, będzie się jeszcze wstydzić.

Ale co do muzyki, to naturalnie Hans Zimmer stanął na wysokości zadania i przeszedł samego siebie. W sumie to dzięki niemu można spokojnie uznać organy za Instrument Roku. Jednocześnie trzeba też pomyśleć o całej masie organistach, często grających w małych mieścinach, czy znajdujących się w samym sercu nicości wsiach. Pomyślmy tylko o tych wszystkich zapomnianych, niedocenionych organistach, którzy teraz mogą z dumą i ciepłu w sercu powiedzieć: "Jestem prawie jak Hans Zimmer".

Niestety dalej twierdzę, że cała ta afera Dockingate wyrządziła wiele szkód. Wiem co powiecie: "Wawrzek fanboju jeden, przecież sam ją części wywołałeś!". Naturalnie, ale dalej twierdzę, że moje oburzenie jest słuszne. Plus kto jak kto, ale ja byłbym ostatnią osobą, która Zimmerowi by życzyła źle, czy chciałaby mieć używają adamowej terminologii "bekę z niego". Moja krytyka jest bardziej dla jego dobra.
Score jest wybitny :!: Tu nie ma co dyskutować i normalnie ludzie by nosili Zimmera na rękach, całowali ziemię po której stąpa, za tę muzykę. Ale niestety zamiast tego, to cała uwaga skupiła się na brakach na soundtracku. I podobnie na amazonie i wszystkich innych stronach wiadomo są super pozytywne opinie, ale jest to jedno nieszczęsne "ale".... :(

Wielka szkoda, gdyż tak to sukces byłby jeszcze większy, a hejterzy jeszcze bardziej by się cieli i wyrywali włosy ze swoich głów ze złości.

Teraz to tylko trzeba czekać na to SUPER WYDANIE, którego ciągle nie ma i które jako prezent gwiazdkowy mogę sobie zapomnieć. :cry: :cry: :cry:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#678 Post autor: Ghostek » wt gru 09, 2014 19:55 pm

Dzieci w afryce głodują, a Wawrzyniec chodzi po 6 razy na jeden i to nie do końca udany film. :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#679 Post autor: Wawrzyniec » wt gru 09, 2014 20:01 pm

Jak chcą to mogą pójść ze mną, w wielkim towarzystwie raźniej. :P

Awatar użytkownika
qnebra
Zdobywca Oscara

#680 Post autor: qnebra » wt gru 09, 2014 20:03 pm

Chyba nigdy nie osiągnę podobnego poziomu fanbojstwa co Wawrzyniec wobec Interstellar.

Templar

#681 Post autor: Templar » wt gru 09, 2014 20:22 pm

Na niemieckim Amazonie pojawiła się karta produktu dla kolekcjonerki i data - 30 stycznia :P Poza tym brak więcej danych, także to jeszcze nie musi być prawda, ale w sumie ostatnio jakoś cicho, także chyba rzeczywiście się nie wyrobią z tym w tym roku.

http://www.amazon.de/dp/B00QHQ59QQ

EDIT:

To samo jest też na francuskim:

http://www.amazon.fr/dp/B00QHQ59QQ/

a na brytyjskim 2 lutego:

http://www.amazon.co.uk/dp/B00QHQ59QQ/

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#682 Post autor: Adam » wt gru 09, 2014 20:27 pm

czyli kolejna obsówa - już na bank bedzie przełom stycznie i lutego zatem.

a na tym drugim cd mają byc ponoć tylko suity.
NO CD = NO SALE

Templar

#683 Post autor: Templar » wt gru 09, 2014 20:28 pm

Adam pisze:a na tym drugim cd mają byc ponoć tylko suity.
Czyli co, nie będzie nawet tych utworów dodatkowych z wersji cyfrowej, tylko podstawka + suity?

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#684 Post autor: Koper » wt gru 09, 2014 20:31 pm

Wawrzyniec pisze:Byłem niedawno po raz szósty na INTERSTELLAR i za każdym razem odkrywam ten film
A już wszystkie debilizmy scenariusza wykryłeś, czy jeszcze pójdziesz siódmy raz? :D
qnebra pisze:Chyba nigdy nie osiągnę podobnego poziomu fanbojstwa co Wawrzyniec wobec Interstellar.
Jeszcze trochę i Wawrzek zostanie mecenasem Nolana. Będzie mu kolejne produkcje finansował ze swoich biletów na Interstellar. :mrgreen:
Templar pisze:Czyli co, nie będzie nawet tych utworów dodatkowych z wersji cyfrowej, tylko podstawka + suity?
O, jezu, to Wawrzek znowu zapłacze 10 stron forum.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#685 Post autor: Wawrzyniec » wt gru 09, 2014 20:38 pm

Adam pisze:czyli kolejna obsówa - już na bank bedzie przełom stycznie i lutego zatem.

a na tym drugim cd mają byc ponoć tylko suity.
Co :?: :!: :shock: :cry: To ja liczyłem, że najgorszym wypadku będę miał prezent urodzinowy (16 stycznia), ale i z tego nici. :?
Plus ja myślałem, że na tym SUPER DUPER WYDANIU to będzie wydanie regularne, te utwory z wersji Duleuxe, plus suity. :?

Ej i Tomek Goska wykrakał, gdyż jeszcze jakiś czas temu tutaj pisał, że kupię i zwykłe wydanie i potem to super wypasione. I chyba rzeczywiście wszystko na to wskazuje. :?

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#686 Post autor: Wojteł » wt gru 09, 2014 20:44 pm

Wawrzyniec pisze:Byłem niedawno po raz szósty na INTERSTELLAR i za każdym razem odkrywam ten film jak i jego muzykę na nowo. I tak też coraz bardziej wraz z każdym razem przekonuję się, że mamy do czynienia z nietuzinkowym dziełem, które z czasem otrzyma jeszcze większe uznanie i wtedy wiele osób, będzie się jeszcze wstydzić.

Ale co do muzyki, to naturalnie Hans Zimmer stanął na wysokości zadania i przeszedł samego siebie. W sumie to dzięki niemu można spokojnie uznać organy za Instrument Roku. Jednocześnie trzeba też pomyśleć o całej masie organistach, często grających w małych mieścinach, czy znajdujących się w samym sercu nicości wsiach. Pomyślmy tylko o tych wszystkich zapomnianych, niedocenionych organistach, którzy teraz mogą z dumą i ciepłu w sercu powiedzieć: "Jestem prawie jak Hans Zimmer".

Niestety dalej twierdzę, że cała ta afera Dockingate wyrządziła wiele szkód. Wiem co powiecie: "Wawrzek fanboju jeden, przecież sam ją części wywołałeś!". Naturalnie, ale dalej twierdzę, że moje oburzenie jest słuszne. Plus kto jak kto, ale ja byłbym ostatnią osobą, która Zimmerowi by życzyła źle, czy chciałaby mieć używają adamowej terminologii "bekę z niego". Moja krytyka jest bardziej dla jego dobra.
Score jest wybitny :!: Tu nie ma co dyskutować i normalnie ludzie by nosili Zimmera na rękach, całowali ziemię po której stąpa, za tę muzykę. Ale niestety zamiast tego, to cała uwaga skupiła się na brakach na soundtracku. I podobnie na amazonie i wszystkich innych stronach wiadomo są super pozytywne opinie, ale jest to jedno nieszczęsne "ale".... :(

Wielka szkoda, gdyż tak to sukces byłby jeszcze większy, a hejterzy jeszcze bardziej by się cieli i wyrywali włosy ze swoich głów ze złości.

Teraz to tylko trzeba czekać na to SUPER WYDANIE, którego ciągle nie ma i które jako prezent gwiazdkowy mogę sobie zapomnieć. :cry: :cry: :cry:
Obrazek
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#687 Post autor: Adam » wt gru 09, 2014 22:09 pm

heloł opanuj się Wawrzyńcze. to że na drugim cd mają być suity TO NIE JEST pewne info :roll: i nie rób z tego filmu i scoru drugiego TTRl bo już mielismy z tego na forum wszyscy bękę pare lat temu przez rok i nie chce mi się tego przechodzić ponownie :P
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#688 Post autor: Paweł Stroiński » wt gru 09, 2014 22:13 pm

Znam gościa, który tak twierdzi i to gość, którego akurat naprawdę trzeba traktować poważnie. Pod względem pewnego myślenia o kinie, tak, na pewno jest bardzo blisko.

Templar

#689 Post autor: Templar » wt gru 09, 2014 22:47 pm

Z tego co widzę to na H-Z.com ktoś informuje, że niby ma być na 1 płycie standardowy soundtrack, a na drugiej 5 suit, ale w sumie to już chyba od razu można uznać za nieprawdę, bo teraz przypomniałem sobie że przecież wszędzie informują, że ma być 28 utworów i tutaj idealnie wychodzi cyfrowa wersja (bez No Time For Caution) + 5 suit. Nie sądzę, żeby nagle z 28 utworów zrobiło się 21 :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#690 Post autor: Adam » śr gru 10, 2014 08:55 am

już kurz po tym opadł a co dopiero w lutym jak nikt o tym nie będzie już pamiętał :)

bo Twój pies kupowałby Czapi 8)
NO CD = NO SALE

ODPOWIEDZ