http://twcguilds.com/big-eyes.html?sect ... ction=none
Big Eyes (2014) - Danny Elfman
-
hp_gof
Big Eyes (2014) - Danny Elfman
Pojawiła się wersja FYC na stronie Weinstein Company. Jest też piosenka Lany 
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: Big Eyes (2014) - Danny Elfman
Nie mogę się doczekać tego filmu, zapowiada się naprawdę ciekawie. I nawet jeżeli muzyka Elfmana będzie odtwórcza, to są jeszcze piosenki Lany Del Rey, a ta zapowiada się naprawdę przednio. Ten minutowy fragment i nie tylko brzmi to świetnie, ale i tekst w pewnym sensie oddaje zachowanie i sytuację głównej bohaterki.
Naprawdę jest na co czekać i dlatego też zapodałem to od razu po ukazaniu się na mojego Facebooka i otrzymałem 0 lajków. Cóż pokolenie Miley Cyrus i MARVELA, to nie widać nie potrafią docenić takich rzeczy. W sumie mogłem dać Boba Dylana, to przynajmniej dawanie lajków byłoby obowiązkowe.
Naprawdę jest na co czekać i dlatego też zapodałem to od razu po ukazaniu się na mojego Facebooka i otrzymałem 0 lajków. Cóż pokolenie Miley Cyrus i MARVELA, to nie widać nie potrafią docenić takich rzeczy. W sumie mogłem dać Boba Dylana, to przynajmniej dawanie lajków byłoby obowiązkowe.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Piosenka jest OK. Bałem się, że przed scorem Elfmana wcisną jakieś piosenki z lat 50-tych.
Płacz i lament, bo chcieli prostą jak konstrukcję cepa muzyczkę do posłuchania w samochodzie, a dostali cholernie złożony twór.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Usunąłem zbędne powtórzenie linka, a dalsze odpowiedzi na to nie miały sensu 
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Można już przesłuchać w całości obie piosenki Lany Del Rey. Są bardzo w jej stylu, ale to oznacza, że naprawdę są dobre:
"Big Eyes"
https://www.youtube.com/watch?v=gqoL5FA3Nzk
"I Can Fly"
https://www.youtube.com/watch?v=20rNMYMXaa0
Już w wypadku Gatsby'ego Akademia się zbłaźniła, to ciekawe czy znowu zamierzają pominąć Lanę.
"Big Eyes"
https://www.youtube.com/watch?v=gqoL5FA3Nzk
"I Can Fly"
https://www.youtube.com/watch?v=20rNMYMXaa0
Już w wypadku Gatsby'ego Akademia się zbłaźniła, to ciekawe czy znowu zamierzają pominąć Lanę.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Lana i love you
a Danny to chyba postanowił zadesplatować do sześcianu przy tym filmie
a Danny to chyba postanowił zadesplatować do sześcianu przy tym filmie
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Puściłem sobie to elfmanowskie plumkanie i nawet nie zauważyłem kiedy się skończyło...
W sumie kiedy się zaczęło to też nie zauważyłem.
Właściwie to w sumie nie pamiętam nawet czy go słuchałem...
W sumie kiedy się zaczęło to też nie zauważyłem.
Właściwie to w sumie nie pamiętam nawet czy go słuchałem...
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Kiedy score pojawi się w sprzedaży? Wytwórnia nie nadąża z tłoczeniem płyt, czy co? 
Płacz i lament, bo chcieli prostą jak konstrukcję cepa muzyczkę do posłuchania w samochodzie, a dostali cholernie złożony twór.
Chyba nie tłoczą bo jak na razie zapowiada się tylko wydanie w mp3 i to z śladową obecnością scoru Elfmana:

1. Big Eyes - Lana Del Rey (4:41)
2. Bludan - Cast Of Big Eyes (3:15)
3. Doxy - Miles Davis (4:55)
4. Hey Now - Red Garland Trio (3:41)
5. Tropicville - Cast Of Big Eyes (3:10)
6. Rik-A-Tik - The Lively Ones (3:02)
7. A Minor Goof - Cal Tjader (3:54)
8. I Can Fly - Lana Del Rey (5:48)
Score Elfmana:
9. Opening (3:59)
10. Who's The Artist? (2:56)
11. Margaret (3:04)
12. Walter (4:49)
13. Victory (4:59)
14. End Credits (1:12)

1. Big Eyes - Lana Del Rey (4:41)
2. Bludan - Cast Of Big Eyes (3:15)
3. Doxy - Miles Davis (4:55)
4. Hey Now - Red Garland Trio (3:41)
5. Tropicville - Cast Of Big Eyes (3:10)
6. Rik-A-Tik - The Lively Ones (3:02)
7. A Minor Goof - Cal Tjader (3:54)
8. I Can Fly - Lana Del Rey (5:48)
Score Elfmana:
9. Opening (3:59)
10. Who's The Artist? (2:56)
11. Margaret (3:04)
12. Walter (4:49)
13. Victory (4:59)
14. End Credits (1:12)
-
hp_gof
Generalnie już FYC zapowiadał lekką posuchę, więc taka ilość nie powinna dziwić.
-
Templar
Fajny film, ale mało w nim Burtona, tak prawdę mówiąc to może przez 30 sekund były takie typowe dla niego sceny, gdybym nie wiedział kto jest reżyserem i miałbym zgadnąć, to Burton byłby chyba jednym z ostatnich moich typów
No i niby główną bohaterką miała być Amy Adams jako Margaret i jej obrazy, ale to Waltz gra tu pierwsze skrzypce, jego rola zachwyca od prawie samego początku do końca filmu, a najbardziej to mi się podobała końcowa scena z sądu, kolejny raz widać jak bardzo genialnym aktorem jest 
Muzyka jak zostało to już wcześniej wspomniane to zwykłe plumkanie, ale nawet przyjemnie wypada w filmie, za bardzo nie ginie w obrazie i nie przeszkadza w odbiorze, ale też i nie przykuwa do siebie większej uwagi, najlepszy moment to zdecydowanie muzyka z napisów początkowych jak to często u Elfmana bywa. No i tematycznie mogłoby być jednak lepiej. Ogólnie to dałbym ze 3 tej muzyce. Fajna jeszcze jest też umieszczona jakoś w środku filmu piosenka Lany "Big Eyes", jedna z lepszych piosenek w tym roku. Ale już ta druga, "I Can Fly" pojawiająca się na napisach końcowych IMO słabiutka.
Muzyka jak zostało to już wcześniej wspomniane to zwykłe plumkanie, ale nawet przyjemnie wypada w filmie, za bardzo nie ginie w obrazie i nie przeszkadza w odbiorze, ale też i nie przykuwa do siebie większej uwagi, najlepszy moment to zdecydowanie muzyka z napisów początkowych jak to często u Elfmana bywa. No i tematycznie mogłoby być jednak lepiej. Ogólnie to dałbym ze 3 tej muzyce. Fajna jeszcze jest też umieszczona jakoś w środku filmu piosenka Lany "Big Eyes", jedna z lepszych piosenek w tym roku. Ale już ta druga, "I Can Fly" pojawiająca się na napisach końcowych IMO słabiutka.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Jaki film, taki score.Templar pisze:Ogólnie to dałbym ze 3 tej muzyce.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
trzy gwiazdki za main titlesy?!? nic tam więcej nie zarejestrowałem
ps. ekspozycja geniuszu Lany też mi się nie podobała za bardzo
ps. ekspozycja geniuszu Lany też mi się nie podobała za bardzo