HANS ZIMMER - INTERSTELLAR (2014)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

Re: HANS ZIMMER - INTERSTELLAR (2014)

#586 Post autor: Koper » czw lis 20, 2014 21:18 pm

Paweł Stroiński pisze:Dla mnie osobiście ta Suspiria jest trochę przesadzona. Takie partie na organy gdzieś słyszałem lata temu, i nie była to Suspiria. Nie jestem w stanie namierzyć, ale może to coś z klasyki było.
Suspiria to już klasyk. ;)
Dla mnie Hansu tu zerżnął Goblinów jak Horner siebie, a tymczasem Wawrzek przeżywa brak jednego kawałka jak Koreańczyk śmierć Kim Dzong Ila...
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Krelian
Ghostwriter znanego twórcy

#587 Post autor: Krelian » czw lis 20, 2014 22:01 pm

Adam pisze:Wawrzyn tym postem wygrał dziś internet - viewtopic.php?f=1&t=3502&start=570#p232895
może ktoś streścić ? :mrgreen:

Templar

#588 Post autor: Templar » czw lis 20, 2014 22:09 pm

Krelian pisze:może ktoś streścić ? :mrgreen:
Tak w skrócie to będzie:

Nie ma muzy z dokowania i jeszcze paru innych kawałków. :cry: * 100. Wycofać płyty ze sklepów, wydać nowe, poprawione.

Awatar użytkownika
Neptune
Parkingowy przed studiem nagrań

#589 Post autor: Neptune » czw lis 20, 2014 23:09 pm

Dock dock docking on heavens door

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#590 Post autor: Paweł Stroiński » czw lis 20, 2014 23:47 pm

Koper pisze:
Paweł Stroiński pisze:Dla mnie osobiście ta Suspiria jest trochę przesadzona. Takie partie na organy gdzieś słyszałem lata temu, i nie była to Suspiria. Nie jestem w stanie namierzyć, ale może to coś z klasyki było.
Suspiria to już klasyk. ;)
Dla mnie Hansu tu zerżnął Goblinów jak Horner siebie, a tymczasem Wawrzek przeżywa brak jednego kawałka jak Koreańczyk śmierć Kim Dzong Ila...
Nie wiedziałem, że rock progresywny istniał już w 17-18 wieku.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#591 Post autor: Wawrzyniec » sob lis 22, 2014 04:20 am

Koper pisze:A ja nie byłem na filmie i ktoś może mi powiedzieć o co tyle hałasu?
O brak nieco innej wersji tego co jest w "Coward"?
To nie jest nieco inna wersja. I zresztą nie chodzi o jeden a już o 3 kawałki, których nie ma, a które były highlightami w filmie.
Szczypior pisze:Wawrzek wyluzuj :D Wyjdzie całość i se zrobisz własnego edita :P
Ale ja nie chcę własnego edita. Jak to było w tym nagraniu do jakiegoś operatora: "Płacę, żądam!". Nie wiem dokładnie ile kosztuje to Super Duper Świecące Wydanie, ale gdzieś około a shit lot of money, to jednam mam prawo oczekiwać jak najbardziej pełnego wydania ze wszystkimi możliwymi kawałkami. Przecież ja nie żądam jakiś utworów, które nie znalazły się w filmie, czy niepublikowanych odgłosów z sesji nagraniowej, gdzie można słyszeć drapiącego się po tyłku wiolonczelistę.
Ja jedynie chcę soundtrack na którym usłyszę to co słyszałem w filmie. Ba, nawet nie proszę o muzykę z napisów końcowych, tylko o 3 kawałki, które łącznie to może z 10 minut by trwały. Czy ja, tak wiele wymagam? :cry:
Adam pisze:Wawrzyn tym postem wygrał dziś internet - viewtopic.php?f=1&t=3502&start=570#p232895
A dziękuję uprzejmie, ale szczerze to wolałbym wygrać soundtrack do Interstellar, na którym znalazłoby się "ryzykowne dokowanie".

A w ogóle to byłbym bardzo wdzięczny za wszelakie informacje odnośnie Super Duper Święcącego Wydania. Gdzie, co jak za ile można kupić, zamówić. I przypominam, że mogę się liczyć jako Niemcy. Może mógłby Zimmer zorganizować jakąś wyprzedaż w swoich rodzinnych stronach we Frankfurcie?
Koper pisze:Wawrzek przeżywa brak jednego kawałka jak Koreańczyk śmierć Kim Dzong Ila...
Nie osądzaj mnie Koper, gdyż nie masz pojęcia przez co przeszedłem...
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Templar

#592 Post autor: Templar » sob lis 22, 2014 04:33 am

No i niby jest już utwór:

https://www.youtube.com/watch?v=EaJHFxCYUjI

tylko parę faili przy tym, pierwszy - miało być za free, a dorzucił utwór do wydania cyfrowego i trzeba sobie dokupić, no chyba, że się skorzysta mniej oficjalnie z YT albo FFShrine :P

Drugi, czyżby Paweł miał rację, że oni nie mieli nawet tego kawałka nigdzie zmontowanego w takim stanie jaki był w filmie, bo to co tu otrzymaliśmy to nie jest dokładnie to samo, brakuje chóru pod koniec (w filmie był, dokładnie tak jak w Mountains, 4 razy widziałem, także tego jestem pewny :P). Ale ogólnie w większości jest to samo, także ja jestem zadowolony :P Ale już sporo narzekań, że to jakieś demo i lipa ogólnie :mrgreen:

Awatar użytkownika
galljaronim
John Powell

Odp: HANS ZIMMER - INTERSTELLAR (2014)

#593 Post autor: galljaronim » sob lis 22, 2014 06:25 am

Jak wchodzi ten anthem, to czy w wersji filmowej nie był on przypadkiem grany na organach? Przesłuchałem właśnie oryginał (ten z sfx) i tam ewidentnie wpadają organy. W tej wersji natomiast jest taki pusty syntezatorowy dźwięk. Nie chcę być pragmatyczny, ale coś czuję, że spowoduje to jeszcze większą burzę[emoji45]

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#594 Post autor: Tomek » sob lis 22, 2014 09:17 am

Dokładnie, potwierdzam wszystkie "symptomy". Ten utwór to prawdopodobnie mock-up albo demo. Oczywiście potwierdza to wszystkie argumenty, które wcześniej przedstawiał wielokrotnie Paweł.
Obrazek

hp_gof

#595 Post autor: hp_gof » sob lis 22, 2014 09:33 am

Ale słabizna :D

Awatar użytkownika
galljaronim
John Powell

Odp: HANS ZIMMER - INTERSTELLAR (2014)

#596 Post autor: galljaronim » sob lis 22, 2014 10:28 am

Pies pogrzebany[emoji45] wątpię żeby udało się dostać wersję przez wszystkich porządaną. Ale na szczęście nie należę do osób, które wręcz domagają się wycofania nie wprowadzonego jeszcze do sprzedaży wydania Deluxe[emoji16] Po kilku przesłuchaniach uważam, że album jest dobrze skrojony. Rozumiem jednak fanatyków dokowania. Mi również bardzo podoba się ta wersja. Liczę (podobnie jak Tomek), że najprawdopodobniej ten kawałek będzie w zbliżonej formie zawarty w suicie koncepcyjnej. I będzie on bliższy wersji filmowej, a tej rzuconej na iTunesa.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#597 Post autor: Paweł Stroiński » sob lis 22, 2014 11:38 am

A, czyli po prostu wkleili do tego w postprodukcji Mountains, by dać większe walnięcie. I tyle. Takie nakładki się często zdarzają.

Przestaje faktycznie dziwić, że tego nie dali na płytę, bo może nawet dali to do filmu już jak pozamiatali kwestię nawet albumowych masterów.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#598 Post autor: Paweł Stroiński » sob lis 22, 2014 11:59 am

Potwierdzam, to jest mock-up, czyli pewnie jedyne, co znaleźli na kompach do tej sceny. Stwierdzili, że w filmie ta wersja wypada za słabo, zmanipulowali Mountains i mamy ulubiony fragment w filmie. Nawet ten krzyczący chór jest przecież stamtąd.

Już wiecie, dlaczego czasem się NIE WYDAJE filmowych highlightów na albumach? To klasyczny przypadek.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#599 Post autor: kiedyśgrześ » sob lis 22, 2014 12:02 pm

co ty tu za lipę Templar wklejasz, za drugi głos organów robią smyczki, hmm... fajne w sumie, ale to nie to :)
z tego Hansika to jest jeszcze większy troll niż myślałem :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#600 Post autor: Paweł Stroiński » sob lis 22, 2014 12:03 pm

Mówię, wkleili Mountains na ten mock-up/nagranie tego.

I to raczej syntezator niż smyczki, co by tym bardziej potwierdzało moją pierwotną tezę.

ODPOWIEDZ