Brajan did it again

"Brajan did it again" = "generic"Adam pisze:Brajan did it again
no i?Adam pisze:najlepiej oceniany w USA score Brajana od czasów jego Diuny
Myster megakultMystery pisze:Cóż, score jest mega. Jak dla mnie lepszy od Iron Mana 3 i Thora 2. Temat przewodni prześwietny, może nie tak dobry jak Iron Mana, ale zdecydowanie fajniejszy od swojego kuzyna Thora 2. Brian świetnie bierze go w obroty i w parze z drugim, równie zacnie aranżowanym motywem, znakomicie prowadzą całą ścieżkę. Muzyka akcji, którą płyta ta stoi, miażdży, a to wielki plus, bo po IM3 i T2 miałem na tym polu w stosunku do Tylera obawy. Jak się okazuje nie słusznie, nie ma rwania, spadków napięcia, jest różnorodnie, obficie w minimotywy i płynnie, jak za najlepszych kawałków akcji Tylera w karierze, a takich trochę tu uświadczymy. "Splinter Vs Shredder" to może nie majstersztyk, ale obok "Battle of the Bewilderbeast", "Gorilla Warfare" czy "Maleficent Is Captured" to z pewnością jeden z najokazalszych i najefektowniejszych tegorocznych reprezentantów action scoru, ale mi najbardziej przypadł do gustu "Shortcut", od pierwszej do ostatniej sekundy poziom zajedwabistości na maxa. Sama muza brzmi fenomenalnie, tak epicko grającej orkiestry i chóru może i u Tylera nie było i w tym roku pod względem epickiej przygody tylko "Smok 2" robił większe wrażenie. Oczywiście są to dla Briana zbyt komfortowe klimaty, by było świeżo i oryginalnie, ale dobrze słychać, że w takim lżejszym tonie Tyler czuje się jak ryba wodzie i widać też, że dobrze mu leży współpraca z Liebesmanem (świetne Battle: LA). Jest może długo, niektóre utwory się dłużą, niektóre są zbędne, ale moja 46 minutowa wersja to prawdziwie bombastyczna jazda bez trzymanki i takiemu albumowi daje bardzo mocne 4, ale że te utwory i tak wchodzę w skład całego albumu, to i tak będzie 4, choć już nie takie mocne
1. Teenage Mutant Ninja Turtles (4:45)
3. Splinter vs. Shredder (6:25)
6. Turtles United (4:10)
7. Rise of the Four (3:34)
8. The Foot Clan (3:17)
11. Shortcut (4:41)
12. Shredder (5:59)
13. Cowabunga (4:35)
15. Adrenaline (6:26)
17. TMNT March (2:07)