Jak rzyć, panie premierze?

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

Re: Jak rzyć, panie premierze?

#1426 Post autor: Kaonashi » czw sie 07, 2014 22:39 pm

kiedyśgrześ pisze:acha, to jak astrofizyka bez kosmogonii, bez wielkiego wybuchu, to takie wygodnictwo straszne myślę :) ale niech będzie :)
Nauka ze zbiegiem lat dochodziła do wielu nowych wniosków, a od czegoś trzeba zacząć :wink:
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#1427 Post autor: kiedyśgrześ » czw sie 07, 2014 22:45 pm

Kaonashi pisze:
kiedyśgrześ pisze:acha, to jak astrofizyka bez kosmogonii, bez wielkiego wybuchu, to takie wygodnictwo straszne myślę :) ale niech będzie :)
Nauka ze zbiegiem lat dochodziła do wielu nowych wniosków, a od czegoś trzeba zacząć :wink:
zgadza się, ale po co się przy tym tak puszyć i do tego tyle ściemniać pod tezy, które dopiero trzeba ewentualnie udowodnić :)
ps. żeby było jasne nie jestem krytykiem ewolucjonizmu, a „wiary” raczej :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#1428 Post autor: Kaonashi » czw sie 07, 2014 22:50 pm

Tylko cały problem w tym, że ewolucja już jest dawno udowodniona tylko niektórzy po prostu nie chcą tego przyjąć do wiadomości (vide Cejrowski i te jego kompromitacje na tym jego kanale "to mnie wkurza", którego już usunęli). Wykładu o ewolucji nie będę tutaj robił, poczytaj sobie o formach pośrednich/doborze naturalnym.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#1429 Post autor: kiedyśgrześ » pt sie 08, 2014 00:09 am

dobór naturalny również postuluje istnienie tatusia którego biochemia nie jest w stanie powołać do życia, znowu się o jajo rozbija :) ale nie, nie przeszkadza mi to w wyciąganiu mojej haplogrupy w innych dyskusjach, na innych forach :)

ps. dobór naturalny również postuluje istnienie tatusia którego biochemia nie jest w stanie powołać do życia, znowu się o jajo rozbija :) ale nie, nie przeszkadza mi to w wyciąganiu mojej haplogrupy w innych dyskusjach, na innych forach :) a Cejrowskiemu to się pewno nie podoba bliskie powinowactwo z ruskimi to i na Darwina pomstuje :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#1430 Post autor: Kaonashi » pt sie 08, 2014 00:24 am

Dobór naturalny wcale tego nie postuluje. Oczywiście zakłada, że jeden gatunek powstaje z drugiego i nie wiemy jak powstało ten pierwszy, ale to zupełnie nie jest jego istotą.

A co do Cejrowskiego to zawsze lubiłem jego programy, ale jak zobaczyłem jego kanał na youtubie to się za głowę można było złapać, jak bardzo ma ograniczoną wiedzę. No i tak jest cięty na Darwina, tylko że gdy omawiał bezpodstawność teorii ewolucji, tak naprawdę opisywał lamarkizm, czyli inną teorię powstawania gatunków - szkoda tylko, że obaloną co najmniej 100 lat temu. Ale już dajmy spokój tej ewolucji. Dobry jeszcze był filmik o siłowni. Po obejrzeniu na usta ciskają się jedynie - co za matoł, to aż nie do pomyślenia jak on jest niewyedukowany, albo ograniczony. Nie, ja nie jestem lewakiem (apolityczny jakby kto pytał) - po prostu stwierdzam fakty :P

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1431 Post autor: Wojteł » pt sie 08, 2014 01:35 am

Tak swoją drogą czemu wszyscy o tej Rafalali mówią "transseksualistka"? Mężczyzna czujący się kobietą to transseksualista. Tym bardziej, jeśli ma taką porywistą grabę jak omawiany przypadek :P
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1432 Post autor: Koper » pt sie 08, 2014 09:19 am

Kaonashi pisze:A co do Cejrowskiego to zawsze lubiłem jego programy, ale jak zobaczyłem jego kanał na youtubie to się za głowę można było złapać, jak bardzo ma ograniczoną wiedzę.
Cejrowski jest zaprzeczeniem twierdzenia, ze podróże kształcą. :P Tyle po świecie najeździł, a wciąż ma ograniczone horyzonty myślowe takiego białego kolonizatora z XIXw. co to uważał, że on ze swoją wiarą i obyczajami to cywilizacja, a cała reszta świata to dzicz i zabobony. :P
Wojtek pisze:Tak swoją drogą czemu wszyscy o tej Rafalali mówią "transseksualistka"? Mężczyzna czujący się kobietą to transseksualista. Tym bardziej, jeśli ma taką porywistą grabę jak omawiany przypadek :P
A tak szczerze mówiąc to kogo to obchodzi? Bo ja nawet nie wiem kto to, i dlaczego ktoś go (ją) zaprosił do jakiegoś programu. Chyba tylko dlatego, że z tym pseudopolitykiem, którego z rycerzem oprócz nazwiska łączy zakuty łeb, nikt inny w jednym studio już nie chce występować.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

hp_gof

#1433 Post autor: hp_gof » pt sie 08, 2014 09:29 am

^^ Wojtek, bo to jest transkobieta. Więc transseksualistka, nie transseksualista. Ja się generalnie w tej terminologii zaczynam gubić, właśnie się dowiedziałem, że transpłciowość to nie to samo co transseksualizm, tylko szersze pojęcie :D Poza tym nie wiem czy panowie wiedzą, że jesteśmy cismężczyznami :D O ile ktoś nie czuje inaczej ;)
Osoby o biologicznych cechach płci męskiej, ale poczuciu bycia płci żeńskiej określane są jako M/K (M-F, MTF – ang. male-to-female) lub transkobiety, natomiast osoby o biologicznych cechach płci żeńskiej, lecz czujące się mężczyzną określane jako K/M (F-M, FTM – ang. female-to-male) lub transmężczyzn.
A o tej Rafalali zrobiło się głośno, bo jakiś facet nie chciał jej wynająć mieszkania dla jej rodziny po tym jak ją zobaczył, mimo że przez telefon był miły i tak dalej. I nagrali tego filmik. On ją nazwał "tym czymś", a ona się na niego rzuciła czy coś. Więc zaprosili ją do programu razem z Zawiszą, no i sytuacja się powtórzyła. On ją nazwał "tym czymś", ona go oblała szklanką wody, utrzymując później że to nic groźnego, to nie rękoczyn, tylko zwykła woda, on wychodząc nazwał ją "męską dziwką", co ludzie próbują w tej chwili w komentarzach w necie udowodnić wklejając screeny z ogłoszeń internetowych oferujących przez nią usługi seksualne jedynej w Warszawie shemale z twardym no wiecie czym ;) Wiem, brzmi jak telenowela, a całość gorzej jak w przedszkolu :D

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1434 Post autor: Koper » pt sie 08, 2014 11:19 am

hp_gof pisze:on wychodząc nazwał ją "męską dziwką", co ludzie próbują w tej chwili w komentarzach w necie udowodnić wklejając screeny z ogłoszeń internetowych oferujących przez nią usługi seksualne jedynej w Warszawie shemale z twardym no wiecie czym ;)
A Zawisza skąd o tym wiedział? Korzystał z usług? :D
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

hp_gof

#1435 Post autor: hp_gof » pt sie 08, 2014 11:23 am

Nie mam zielonego pojęcia :mrgreen: Przeciętny człowiek nie zagląda drugiemu pod kołdrę, ale strażnicy moralności najwidoczniej to robią ;)

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1436 Post autor: Wojteł » pt sie 08, 2014 15:04 pm

Koper pisze:Cejrowski jest zaprzeczeniem twierdzenia, ze podróże kształcą. :P Tyle po świecie najeździł, a wciąż ma ograniczone horyzonty myślowe takiego białego kolonizatora z XIXw. co to uważał, że on ze swoją wiarą i obyczajami to cywilizacja, a cała reszta świata to dzicz i zabobony. :P
No ale co się dziwisz, jak on głównie w po jakimś południowoamerykańskim wypizdowie się bujał? Przecież tam spotykał tylko równie zażartych katolików jak, albo w ogóle rozmawiał z jakimiś Indianami, którzy od setek lat żyją tak samo :P
hp_gof pisze:^^ Wojtek, bo to jest transkobieta. Więc transseksualistka, nie transseksualista. Ja się generalnie w tej terminologii zaczynam gubić, właśnie się dowiedziałem, że transpłciowość to nie to samo co transseksualizm, tylko szersze pojęcie :D
A ja nie wiem. Jak ja się o czymś takim jak transseksualizm dowiedziałem ładnych parę lat temu, to podzial był prosty: Facet czuje się kobietą - jest transseksualistą, przynajmniej, do póki się nie zoperuje i nie zostanie kobietą (co chyba powinno być celem osób transseksualnych, bo jak ktoś się przebiera w damskie łaszki, ale jakoś nie chce pozbyć się tego, co mu natura w spodniach dała, to chyba w ogóle wtedy podchodzi pod transwestytę?)
hp_gof pisze:Poza tym nie wiem czy panowie wiedzą, że jesteśmy cismężczyznami :D O ile ktoś nie czuje inaczej ;)
A jesteś pewien, że nie fis albo gis? :mrgreen: Co to w ogóle znaczy?
Koper pisze:A Zawisza skąd o tym wiedział? Korzystał z usług? :D
Może po prostu sobie risercz zrobił przed przyjściem na debatę, żeby mieć jakieś argumenty? Co prawda zawiódł z nimi na całej linii, ale chociaż przygotwać się starał :P

hp_gof

#1437 Post autor: hp_gof » pt sie 08, 2014 15:30 pm

Wojtek pisze:
hp_gof pisze:Poza tym nie wiem czy panowie wiedzą, że jesteśmy cismężczyznami :D O ile ktoś nie czuje inaczej ;)
A jesteś pewien, że nie fis albo gis? :mrgreen: Co to w ogóle znaczy?
Widać, że matury z chemii się nie pisało... Izomery cis i trans coś Ci mówią? :mrgreen: http://pl.wikipedia.org/wiki/Izomeria_geometryczna

Forma trans ma miejsce gdy dwa identyczne podstawniki znajdują się po przeciwnych stronach względem płaszczyzny przechodzącej wzdłuż wiązania wielokrotnego lub pierścienia.
Forma cis ma miejsce gdy wcześniej wspomniane podstawniki znajdują się po tej samej stronie płaszczyzny wiązania podwójnego lub pierścienia.

A teraz skonfrontuj to sobie z przykładową definicją ;)
Cismężczyzna - osoba cispłciowa, która identyfikuje się z rozpoznaną po narodzinach płcią męską.

Czyli cis oznacza zgodność, trans - przeciwieństwo. Jak jesteś cismężczyzną to znaczy, że Twoja płeć biologiczna jest zgodna z psychiczną. Jak jesteś trans, to nie.
Wojtek pisze:A ja nie wiem. Jak ja się o czymś takim jak transseksualizm dowiedziałem ładnych parę lat temu, to podzial był prosty: Facet czuje się kobietą - jest transseksualistą, przynajmniej, do póki się nie zoperuje i nie zostanie kobietą (co chyba powinno być celem osób transseksualnych, bo jak ktoś się przebiera w damskie łaszki, ale jakoś nie chce pozbyć się tego, co mu natura w spodniach dała, to chyba w ogóle wtedy podchodzi pod transwestytę?)
No i guzik, bo dla takich osób jest jeszcze inne określenie:

Transgenderyzm (TG)
Termin 'transgendryzm' ma kilka znaczeń (też w zależności od języka), a jego znaczenie wciąż się zmienia.
Termin 'transgenderyzm' został wprowadzony do języka angielskiego w latach 70. XX wieku na określenie osób, które chciały żyć w płci przeciwnej, jednak bez przeprowadzania operacji zmiany płci (SRS). W latach 80. termin ten uzyskał nowe, szerokie znaczenie - został rozciągnięty na wszystkie osoby, które przekraczają granice płci, w jakiej się urodziły, dlatego też w szerszym ujęciu transgenderyzm można rozumieć jako praktykę przekraczania norm związanych z płcią. W takim ujęciu transgenderysta to osoba, której prezentacja płciowości przynajmniej czasami jest odmienna od oczekiwań kultury, w jakiej ta osoba żyje.
W węższym znaczeniu:
Rozbieżność między psychicznym poczuciem płci a biologiczną budową ciała, nie wiążąca się jednak z chęcią przeprowadzenia wszystkich operacji, tak aby dostosować ciało do odczuwanej płci psychicznej.

:mrgreen:

Mało tego, tak teraz patrzę na różne artykuły i moją uwagę przykuwają też takie pojęcia jak:

Cislesbijka: Ciskobieta, którą pociągają inne kobiety i która identyfikuje się z lesbijką (w odróżnieniu od →WSW)

WSW: Z ang. women who have sex with women, kobiety, która mają seks z innymi kobietami.
Pojęcie stosowane w edukacji seksualnej i profilaktyce HIV. Uważane za wspaniałe i równościowe, ponieważ ignoruje →tożsamość seksualną, odnosząc się do anatomii.
Przy okazji jednak ignoruje →tożsamość płciową, ponieważ obejmuje →transmężczyzn – zestawiając ich na równi z →ciskobietami, pomijając ich potrzeby i zwyczajnie przez to dyskryminując.
Smaczku dodaje fakt, że pojęcie nie funkcjonuje jako FSF (females) tylko jako WSW (women), co dla wielu transmężczyzn jest po prostu obraźliwe. Piękny przykład →cisnormy i braku →transinkluzywności.

Co to jest cisnorma i transinkluzywność nie będę już wklejał, bo tak można bez końca :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1438 Post autor: Wojteł » pt sie 08, 2014 20:19 pm

ja jebie

hp_gof

#1439 Post autor: hp_gof » pt sie 08, 2014 21:08 pm

Człowiek uczy się przez całe życie :mrgreen:

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#1440 Post autor: Bucholc Krok » pt sie 08, 2014 22:26 pm

Templar pisze:Korwin broni swojego honoru, bardzo dobrze zrobił
Chęć bronienia honoru to akurat pozytywna cecha (takiemu Donkowi na przykład podwładny napluł w twarz - zresztą nie tylko jemu - a ten udaje, że deszcz pada. Facet zupełnie bez honoru). Dżentelmeni załatwiają takie sprawy od razu. Trzaskają się, a potem idą na wódkę i zostają przyjaciółmi (albo i nie). Ale załatwianie sprawy po kilkudziesięciu latach, kiedy są już dziadkami, to jest to śmieszne raczej. Rozumiem, ze się obiecało, ale bez przesady. A wszystkim tym, którzy się oburzają, że jest 21 wiek, a ludzie się biją, można powiedzieć tylko tyle, że są osobniki, które potrafią pewne rzeczy zrozumieć dopiero wówczas, gdy dostaną po mordzie. Np. towarzysz Putin jest takim "świeżym" przykładem.
hp_gof pisze:Człowiek uczy się przez całe życie :mrgreen:
Niedługo pojawią się ludzie, którzy będą twierdzić, że są zwierzętami w ciele ludzi. Będą chcieli sobie doklejać rogi, montować kopyta, porastać szczeciną... Ciekawym, co na to powie nauka. Wierzę, że nie będzie o takich ludziach mówić jak o wariatach, tylko też jakoś sensownie to wyjaśni.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

ODPOWIEDZ