Jak rzyć, panie premierze?

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

Re: Jak rzyć, panie premierze?

#1411 Post autor: Koper » czw sie 07, 2014 17:14 pm

hp_gof pisze:Obrazek
Kaczor to by mógł w dentystę wreszcie zainwestować. Wygląda jak 70-letnia Tajka po 60 latach żucia betelu...

Obrazek
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

hp_gof

#1412 Post autor: hp_gof » czw sie 07, 2014 18:13 pm

Albo Cameron Diaz :mrgreen:

Obrazek

Awatar użytkownika
Krzysiek
Nominacja do odkrycia roku

#1413 Post autor: Krzysiek » czw sie 07, 2014 18:56 pm

Sądząc po zdjęciu, miała w ustach coś innego :wink:
Templar pisze:Mnie rozwala hipokryzja zarówno lewactwa, jak i prawactwa, Boni obraził Korwina, ten go za to spoliczkował, lewaki - skandal, Korwin ludzi bije, zaraz pewnie będzie strzelał, Zawisza obraża Rafalalę i zostaje spoliczkowany - brawo, walka o honor i wolność, tak samo w drugą stronę, prawaki - Korwin broni swojego honoru, bardzo dobrze zrobił, a w drugim przypadku "pedały nas bijo, niedługo będą robić obozy koncentracyjne dla 'normalnych' ludzi"
A mnie powyższe mało obchodzi i interesuje. Takie a nie inne zachowania świadczą, że mamy wiele wspólnego z małpami i może Darwin sie nie mylił :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#1414 Post autor: Kaonashi » czw sie 07, 2014 19:36 pm

Darwin się nie mylił. Pochodzenie człowieka od małpy jest już dziś naukowo udowodnione, chociaż gdy to ogłaszał pewności nie było. Konserwatyści będą dalej coś pociskać o brakujących ogniwach, ale tak naprawdę od dziesiątków lat tych ogniw znany ich już cały szereg. To tak na marginesie :wink:
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Templar

#1415 Post autor: Templar » czw sie 07, 2014 19:39 pm

Człowiek nie pochodzi od małpy, tylko ma z nią wspólnego przodka :P No tak w sumie to wszystkie organizmy mają jednego, wspólnego przodka, ale z małpami mamy najbliższego :P

hp_gof

#1416 Post autor: hp_gof » czw sie 07, 2014 19:51 pm

Godson na pewno nie pochodzi od małpy ;)

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#1417 Post autor: Kaonashi » czw sie 07, 2014 19:52 pm

Templar pisze:Człowiek nie pochodzi od małpy, tylko ma z nią wspólnego przodka :P No tak w sumie to wszystkie organizmy mają jednego, wspólnego przodka, ale z małpami mamy najbliższego :P
No tak, ale to był taki skrót myślowy :) Bardziej chodzi mi bezpodstawność podważania ewolucji, na którą jest pierdyliard dowodów :P

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1418 Post autor: Wojteł » czw sie 07, 2014 21:15 pm

hp_gof pisze:Właśnie miałem napisać, że jeszcze brakuje mi bójek w naszym parlamencie, takich jakie nie raz bywały na Ukrainie :D Nie mówię obecnej sytuacji, tylko o tym: https://www.youtube.com/watch?v=tukiYTMmHvg Ale myślę, że to tylko kwestia czasu...

Obrazek
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#1419 Post autor: Kaonashi » czw sie 07, 2014 21:27 pm

Szkoda, że Kliczko nie brał udziału w tej bójce, bo tak mógł wykosić połowę swoich przeciwników politycznych.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#1420 Post autor: kiedyśgrześ » czw sie 07, 2014 21:39 pm

Kaonashi pisze:
Templar pisze:Człowiek nie pochodzi od małpy, tylko ma z nią wspólnego przodka :P No tak w sumie to wszystkie organizmy mają jednego, wspólnego przodka, ale z małpami mamy najbliższego :P
No tak, ale to był taki skrót myślowy :) Bardziej chodzi mi bezpodstawność podważania ewolucji, na którą jest pierdyliard dowodów :P
poważnie? udało się powołać do życia jakąś proteinę w laboratorium, dawaj linka, od szkół zagadnienia nie śledzę.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#1421 Post autor: Kaonashi » czw sie 07, 2014 21:49 pm

Same proteiny też mogą "żyć" - patrz priony, chociaż w przypadku takich wirusopodobnych tworów określenie "żyje" jest bardzo kontrowersyjne :P Odkryli je jakieś 30 lat temu, więc nie wiem czy już się załapały do Twojej szkoły :wink: A co do ewolucji to poczytaj sobie o formach pośrednich, choćby na wiki :P

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#1422 Post autor: kiedyśgrześ » czw sie 07, 2014 22:12 pm

Kaonashi pisze:Same proteiny też mogą "żyć" - patrz priony, chociaż w przypadku takich wirusopodobnych tworów określenie "żyje" jest bardzo kontrowersyjne :P Odkryli je jakieś 30 lat temu, więc nie wiem czy już się załapały do Twojej szkoły :wink: A co do ewolucji to poczytaj sobie o formach pośrednich, choćby na wiki :P
no fajnie, że same proteiny mogą żyć, ale z nieba nie spadają :) da się to jajo zrobić w laboratorium z piasku? bo jak nie to cały ten ewolucjonizm to dalej tylko jakaś średniowieczna teoria, tyle samo warta co ta biblii :) ze szkół pamiętam, że były różne pomysły, ale po bliższym przyjrzeniu ściema, jest coś nowego w temacie, czy po prostu wierzymy? :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#1423 Post autor: Kaonashi » czw sie 07, 2014 22:19 pm

Panie, ewolucja to nie dotyczy powstania jak to się mówi "prazwierzęcia" (co do tego nikt nie ma pewności jak to się stało), tylko przeobrażenia gatunków w bardziej złożone/dostosowane do środowiska organizmy :P

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#1424 Post autor: kiedyśgrześ » czw sie 07, 2014 22:35 pm

acha, to jak astrofizyka bez kosmogonii, bez wielkiego wybuchu, to takie wygodnictwo straszne myślę :) ale niech będzie :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Marcin
Początkujący orkiestrator

#1425 Post autor: Marcin » czw sie 07, 2014 22:36 pm

kiedyśgrześ pisze:da się to jajo zrobić w laboratorium z piasku? bo jak nie to cały ten ewolucjonizm to dalej tylko jakaś średniowieczna teoria
W laboratorium jaja z piasku nie zrobiom, bo nie umiom :P A to, że przyroda to potrafi, to efekt powolnego, trwającego setki tysięcy lat, procesu doskonalenia się organizmów na drodze ewolucji :) Ewolucjonizm wiecznie żywy :!: :lol:
Będę szczery, Tylko Jerry 8)

ODPOWIEDZ