Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
-
Koper
- Ennio Morricone
-
Kontakt:
hp_gof pisze:
Kaczor to by mógł w dentystę wreszcie zainwestować. Wygląda jak 70-letnia Tajka po 60 latach żucia betelu...

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
-
hp_gof
autor: hp_gof » czw sie 07, 2014 18:13 pm
Albo Cameron Diaz

-
Krzysiek
- Nominacja do odkrycia roku
autor: Krzysiek » czw sie 07, 2014 18:56 pm
Sądząc po zdjęciu, miała w ustach coś innego
Templar pisze:Mnie rozwala hipokryzja zarówno lewactwa, jak i prawactwa, Boni obraził Korwina, ten go za to spoliczkował, lewaki - skandal, Korwin ludzi bije, zaraz pewnie będzie strzelał, Zawisza obraża Rafalalę i zostaje spoliczkowany - brawo, walka o honor i wolność, tak samo w drugą stronę, prawaki - Korwin broni swojego honoru, bardzo dobrze zrobił, a w drugim przypadku "pedały nas bijo, niedługo będą robić obozy koncentracyjne dla 'normalnych' ludzi"
A mnie powyższe mało obchodzi i interesuje. Takie a nie inne zachowania świadczą, że mamy wiele wspólnego z małpami i może Darwin sie nie mylił

-
Kaonashi
- Joe Hisaishi
autor: Kaonashi » czw sie 07, 2014 19:36 pm
Darwin się nie mylił. Pochodzenie człowieka od małpy jest już dziś naukowo udowodnione, chociaż gdy to ogłaszał pewności nie było. Konserwatyści będą dalej coś pociskać o brakujących ogniwach, ale tak naprawdę od dziesiątków lat tych ogniw znany ich już cały szereg. To tak na marginesie

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
-
Templar
autor: Templar » czw sie 07, 2014 19:39 pm
Człowiek nie pochodzi od małpy, tylko ma z nią wspólnego przodka

No tak w sumie to wszystkie organizmy mają jednego, wspólnego przodka, ale z małpami mamy najbliższego

-
hp_gof
autor: hp_gof » czw sie 07, 2014 19:51 pm
Godson na pewno nie pochodzi od małpy

-
Kaonashi
- Joe Hisaishi
autor: Kaonashi » czw sie 07, 2014 19:52 pm
Templar pisze:Człowiek nie pochodzi od małpy, tylko ma z nią wspólnego przodka

No tak w sumie to wszystkie organizmy mają jednego, wspólnego przodka, ale z małpami mamy najbliższego

No tak, ale to był taki skrót myślowy

Bardziej chodzi mi bezpodstawność podważania ewolucji, na którą jest pierdyliard dowodów

-
Wojteł
- John Williams
autor: Wojteł » czw sie 07, 2014 21:15 pm
hp_gof pisze:Właśnie miałem napisać, że jeszcze brakuje mi bójek w naszym parlamencie, takich jakie nie raz bywały na Ukrainie

Nie mówię obecnej sytuacji, tylko o tym:
https://www.youtube.com/watch?v=tukiYTMmHvg Ale myślę, że to tylko kwestia czasu...

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
-
Kaonashi
- Joe Hisaishi
autor: Kaonashi » czw sie 07, 2014 21:27 pm
Szkoda, że Kliczko nie brał udziału w tej bójce, bo tak mógł wykosić połowę swoich przeciwników politycznych.
-
kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
autor: kiedyśgrześ » czw sie 07, 2014 21:39 pm
Kaonashi pisze:Templar pisze:Człowiek nie pochodzi od małpy, tylko ma z nią wspólnego przodka

No tak, ale to był taki skrót myślowy

Bardziej chodzi mi bezpodstawność podważania ewolucji, na którą jest pierdyliard dowodów

poważnie? udało się powołać do życia jakąś proteinę w laboratorium, dawaj linka, od szkół zagadnienia nie śledzę.
-
Kaonashi
- Joe Hisaishi
autor: Kaonashi » czw sie 07, 2014 21:49 pm
Same proteiny też mogą "żyć" - patrz priony, chociaż w przypadku takich wirusopodobnych tworów określenie "żyje" jest bardzo kontrowersyjne

Odkryli je jakieś 30 lat temu, więc nie wiem czy już się załapały do Twojej szkoły

A co do ewolucji to poczytaj sobie o formach pośrednich, choćby na wiki

-
kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
autor: kiedyśgrześ » czw sie 07, 2014 22:12 pm
Kaonashi pisze:Same proteiny też mogą "żyć" - patrz priony, chociaż w przypadku takich wirusopodobnych tworów określenie "żyje" jest bardzo kontrowersyjne

Odkryli je jakieś 30 lat temu, więc nie wiem czy już się załapały do Twojej szkoły

A co do ewolucji to poczytaj sobie o formach pośrednich, choćby na wiki

no fajnie, że same proteiny mogą żyć, ale z nieba nie spadają

da się to jajo zrobić w laboratorium z piasku? bo jak nie to cały ten ewolucjonizm to dalej tylko jakaś średniowieczna teoria, tyle samo warta co ta biblii

ze szkół pamiętam, że były różne pomysły, ale po bliższym przyjrzeniu ściema, jest coś nowego w temacie, czy po prostu wierzymy?

-
Kaonashi
- Joe Hisaishi
autor: Kaonashi » czw sie 07, 2014 22:19 pm
Panie, ewolucja to nie dotyczy powstania jak to się mówi "prazwierzęcia" (co do tego nikt nie ma pewności jak to się stało), tylko przeobrażenia gatunków w bardziej złożone/dostosowane do środowiska organizmy

-
kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
autor: kiedyśgrześ » czw sie 07, 2014 22:35 pm
acha, to jak astrofizyka bez kosmogonii, bez wielkiego wybuchu, to takie wygodnictwo straszne myślę

ale niech będzie

-
Marcin
- Początkujący orkiestrator
autor: Marcin » czw sie 07, 2014 22:36 pm
kiedyśgrześ pisze:da się to jajo zrobić w laboratorium z piasku? bo jak nie to cały ten ewolucjonizm to dalej tylko jakaś średniowieczna teoria
W laboratorium jaja z piasku nie zrobiom, bo nie umiom

A to, że przyroda to potrafi, to efekt powolnego, trwającego setki tysięcy lat, procesu doskonalenia się organizmów na drodze ewolucji

Ewolucjonizm wiecznie żywy

Będę szczery, Tylko Jerry