James Horner - The Karate Kid Remake

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

Re: James Horner - The Karate Kid Remake

#16 Post autor: Mystery » czw mar 25, 2010 09:34 am

VPFreeMan pisze:
Adam Krysiński pisze:Horner wykopał z projektu Orvarssona :?

:shock: Jestem w szoku :shock: Poczekamy zobaczymy, ale jak dla mnie Hornera nigdy za wiele :wink:
W sumie tak, ale ile bym dał, żeby znów napisał do jakiejś animacji :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: James Horner - The Karate Kid Remake

#17 Post autor: Adam » czw mar 25, 2010 09:34 am

Mystery Man pisze:W sumie tak, ale ile bym dał, żeby znów napisał do jakiejś animacji :)
Było z Mefim nie wciskać wszędzie Tomka Njumana i Giaczinowi nie dawać oskara, to by Horner pisał do bajeczek znów :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#18 Post autor: Marek Łach » czw mar 25, 2010 09:42 am

Mystery Man pisze: Zobacz to :)
http://www.youtube.com/watch?v=qpHEBZSrFws
O Boże...

Ciekawe po co tam Horner? Nie wystarczą same raperskie wstawki? ;)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#19 Post autor: Adam » czw mar 25, 2010 09:48 am

na reakcję Białego Domu na ten news i trailer nie musieliśmy długo czekać :

Obrazek
Obama rzekł do narodu: "Litości"
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Krelian
Ghostwriter znanego twórcy

#20 Post autor: Krelian » czw mar 25, 2010 10:58 am

a jeśli mowa o Hornerze co on szykuje w tym roku oprócz tego..czegoś... ?

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#21 Post autor: Mystery » czw mar 25, 2010 10:59 am

Krelian pisze:a jeśli mowa o Hornerze co on szykuje w tym roku oprócz tego..czegoś... ?
Póki co, to nie, ale Wall Street 2 nie ma jeszcze kompozytora :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#22 Post autor: Adam » czw mar 25, 2010 11:00 am

Myster, litości :D American Pie 15 też nie ma :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Krelian

#23 Post autor: Krelian » czw mar 25, 2010 11:15 am

pamiętam, że kiedyś Horner miał komponować muzykę do rimejku Na wschód od Edenu ? Ale chyba ten projekt umarł ?

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#24 Post autor: Marek Łach » czw mar 25, 2010 11:18 am

Chyba Ron Howard miał to reżyserować, prawda? Projekt pewnie upadł - i dobrze, nie przepadam za Howardem, wersja Kazana jest znakomita, i bałbym się, że współczesny Hollywood zniszczy moją ukochaną książkę. Horner byłby wyborem typowym, chociaż kto wie, czy Howard by się na Hansa nie skusił - i mogłoby się zrobić ciekawie.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#25 Post autor: Adam » czw mar 25, 2010 11:21 am

Marek Łach pisze:i bałbym się, że współczesny Hollywood zniszczy moją ukochaną książkę.
No prosze, kolejny wpis do pele-mele gotowy, Łachu zaczyna się odkrywać :) Nie znam, nie czytałem, nie słuchałem.. Ale widać musi być super więc może na starość się nadrobi kiedyś przy paczuszce Werters Original ;-)
chociaż kto wie, czy Howard by się na Hansa nie skusił - i mogłoby się zrobić ciekawie.
poprawnie politycznie napisane :P strasznie w bawałnę owinęłeś ;-)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Krelian

#26 Post autor: Krelian » czw mar 25, 2010 11:35 am

Marek Łach pisze:Chyba Ron Howard miał to reżyserować, prawda? Projekt pewnie upadł - i dobrze, nie przepadam za Howardem, wersja Kazana jest znakomita, i bałbym się, że współczesny Hollywood zniszczy moją ukochaną książkę. Horner byłby wyborem typowym, chociaż kto wie, czy Howard by się na Hansa nie skusił - i mogłoby się zrobić ciekawie.
ta Kazana wersja też mi się bardzo podobała i nową bym sobie prawdopodobnie odpuścił ale muzę zawsze można posłuchać

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#27 Post autor: Marek Łach » czw mar 25, 2010 11:35 am

Adam Krysiński pisze: No prosze, kolejny wpis do pele-mele gotowy, Łachu zaczyna się odkrywać :) Nie znam, nie czytałem, nie słuchałem.. Ale widać musi być super więc może na starość się nadrobi kiedyś przy paczuszce Werters Original ;-)
;) Polecam, ale ma koło 900 stron :P

poprawnie politycznie napisane :P strasznie w bawałnę owinęłeś ;-)
;) Akurat Hans do takiego dramatu prędzej by coś interesującego napisał niż powtarzający się Horner ;) Choć oczywiście można sobie wyobrazić kilka lepszych kandydatur :)
Krelian pisze:ta Kazana wersja też mi się bardzo podobała
No ba! Świetne kino, chociaż to dość swobodna adaptacja powieści.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#28 Post autor: Wawrzyniec » czw mar 25, 2010 13:55 pm

WTF :?: :!: Ja wszedłem na forum i zobaczyłem ten temat to pomyślałem, że to pewnie kolejny żart Adama. Ale to jednak jest prawda i nie jestem zadowolony. Sam nawet chciałem napisać temat pt. "Horner after "Avatar". What Next?", gdyż liczyłem, że po sukcesie "Avatara" otrzyma jakieś ciekawe propozycje. Ale ten film :? Horner pasuje mi do tego projektu jak Tyler Bates do melodramatu. :? Bardzo chciałem, aby Horner po "Avatarze" znowu zaczął dużo komponować, ale na litość boską nie do takich projektów :( Jestem zawiedziony :(
Póki co, to nie, ale Wall Street 2 nie ma jeszcze kompozytora Smile
Nie wspominaj o tym projekcie Mystery, gdyż jak ja o nim wspomniałem w temacie "Anno 2010 - wyczekiwane score'y" to mnie Adam "zlitościową" "zLOLował", zjechał i wyśmiał za to, że mnie ten projekt interesuje, plus za fakt, że lubię Shia LaBeoufa. Ale nie miałbym nic przeciwko, aby Hornera tam zaangażować. W ogóle chciałbym usłyszeć Hornera w jakiś projektach, ale nie remake'u Karate Kida na litość boską. :x
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#29 Post autor: Marek Łach » czw mar 25, 2010 14:19 pm

A czemu Cię zLOLował? Przecież to film Olivera Stone'a - niezależnie od mizerii jego ostatnich dokonań, na każdy kolejny obraz tego pana szanujący się kinoman musi czekać.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#30 Post autor: Mystery » czw mar 25, 2010 14:23 pm

Już oswoiłem się z tą wiadomością. Rzeczywiście Horner mógł trafić na ciekawszy projekt, ale jak wspomniał Vp każda kolejna praca Hornera cieszy, a że będzie to nietypowa jak dla niego produkcja to tym lepiej, zobaczymy co James wykrzesa z tego obrazu. Należy się raczej spodziewać klasycznej oprawy, nie bez powodu zmienili chyba Orvarssona na właśnie niego. Cóż, zobaczymy co z tego wyjdzie, choć nadal nie zmienia to faktu, iż Horner pasuje tu jak świni siodło :)

ODPOWIEDZ