Steve Jablonsky - Transformers 4: Age Of Extinction (2014)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

Re: Steve Jablonsky - Transformers 4: Age Of Extinction (201

#76 Post autor: Kaonashi » ndz lip 06, 2014 14:19 pm

Odpaliłem sobie to EP, ale po dwóch trackach wyłączyłem. Nie wiem czy mnie coś szczególnego ominęło, ale w sumie mam to gdzieś.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
WhiteHussar
Nominowany do Emmy
Kontakt:

#77 Post autor: WhiteHussar » ndz lip 06, 2014 15:34 pm

Jak EP Ci się nie podobało to nawet nie bierz się za słuchanie całego soundtracku

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#78 Post autor: Ghostek » ndz lip 06, 2014 23:28 pm

Ode mnie dosłownie kilka zdań o pracy Stiva:

http://filmmusic.pl/index.php?act=recki&id=1680

;)
Obrazek

Awatar użytkownika
WhiteHussar
Nominowany do Emmy
Kontakt:

#79 Post autor: WhiteHussar » ndz lip 06, 2014 23:55 pm

Ghostek pisze:Ode mnie dosłownie kilka zdań o pracy Stiva:

;)
Fajna recka, ale ja był wyróżnił więcej ścieżek z oficjalnego albumu bo jest kilka wpadających w ucho. Po przesłuchaniu albumu mam mieszane uczucia i uważam, że płyta byłaby o wiele lepsza gdyby poprzestali na powiększonej wersji EP. 45 min byłoby Ok
Najmocniejsze strony score to ścieżki takie jak"Tessa" z EP

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#80 Post autor: kiedyśgrześ » pn lip 07, 2014 12:55 pm

Ghostek pisze:Ode mnie dosłownie kilka zdań o pracy Stiva:

;)
moja praca maturalna była krótsza niż te kilka zdań :) ... zdałem :)

ps. przesłuchałem to ep i w sumie ok. nigdy już do tego nie wrócę :) na fali zapodałem sobie na Spotify jedynkę i też w sumie ok., i ponownie, to był z dużym prawdopodobieństwem mój ostani kontakt, ruskie cameo mam na dysku, pewnie dzisiaj zerknę, tradycja, żadnej części transów nie widziałem w innej wersji niż cameo, jakoś do tego nie wracam, tak mnie ta franczyza urzekła :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#81 Post autor: Adam » pn lip 07, 2014 22:00 pm

film zmarnowanych szans. Bay 3/4 obietnic z czasu produkcji nie spełnił i były to ściemy. 1/4 spełnił. uważam że film jako film jest najlepszy po jedynce. Bay stonował praktycznie do zera swoje sucharowe i żenujące poczucie humoru, irytujących postaci z poprzednich części brak, a Autoboty są wreszcie jakieś. Świeżości dalej zero, oryginalności jeszcze mniej i głupiutkie to jak nie wiem, ale po żenującej dwójce i bezpłciowej trójce, tak tutaj wyszedłem z imaxa ciut bardziej zadowolony. A technicznie? Nawet ładne dla oka (fx momentami piorunujące!), świetne panoramiczne kadry Mokri'ego (Texas dawno nie wyglądał w takim kinie równie pięknie), fajna rola Tucci'ego (widać, że facet dobrze wie w czym gra i fajnie bawi się tą konwencją). szkoda że tak wyszło finalnie jak wyszło.

muzyka zaskakująca - w filmie jest podłożona chyba najgłosniej ze wszystkich 4 częsci i zaczyna po połowie seansu nużyć tymi samymi zagraniami - jest oklepanie i nużąco w 2 połowie. ALE na płycie natomiast słucha się jej znaaaacznie lepiej i jakby nie długośc i te zżyny z MoSa to bym nawet naciągnął do 4. a tak daję 3,5. zaskoczył mnie Stiwi mocno, b.mocno. liryka śliczna a temat Tess miażdży cyce.. aaa i imho b.słaba piosenka przewodnia najbardziej przereklamowanej ostatnio "radioaktywnej" grupy. za to w score wpleciona ok.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
WhiteHussar
Nominowany do Emmy
Kontakt:

#82 Post autor: WhiteHussar » pn lip 07, 2014 22:29 pm

A ja wolę walki z 2 części. Mam odczucie, że były bardziej przemyślane.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#83 Post autor: Adam » pn lip 07, 2014 22:34 pm

walić film... Stiw pozamiatał tym scorem na płycie. epce daje maxa. zatkało kakało w sumie bo nie wiem co powiedzieć, miło zaskoczony jestem, już tak do połowy filmu słuchałem tej muzy (nie znałem przed seansem nic, nawet epki) z opadem szczeny że nie jest taka zła, później nawalanie w gary zrobiło się przesadne już i monotematyczne (no ale tylko walki był w 2 połowie w sumie więc może dlatego). kurde siara temu dawać 4 za całokształt, bo płyta łącznie z epką za długa, ale 3,5/5 daję odkopa i jak dla mnie to dziwne zaskoczenie 1.półrocza.

a i nie wierzę że wyjdzie to na CD. Paramount Pictures Label - wtf :P nie dadzą mu prawa do wydania na cd, będzie to samo co przy trójce gdzie było identycznie historia
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
WhiteHussar
Nominowany do Emmy
Kontakt:

#84 Post autor: WhiteHussar » pn lip 07, 2014 23:06 pm

Hehehe, a taki był hejt

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#85 Post autor: Adam » pn lip 07, 2014 23:09 pm

no bo tu jest co hejtować. ale po prostu to spoko rzemiosło które w filmie się sprawdza, a jak na poziom Stiwa ostatnio to aż za dobre. jakby takie coś napisał Brajan to bym temu dal 2 a tak to moge dac 3,5 a za temat Tess podciagnac do 3,5 uwzgledniajac score i epke jako calosc 8) zreszta nawet Myster tak dużo dał :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
WhiteHussar
Nominowany do Emmy
Kontakt:

#86 Post autor: WhiteHussar » pn lip 07, 2014 23:28 pm

Hehe, dla mnie i tak to wydanie jest za długie, dlatego też gdy już słucham któryś raz to męczą mnie te sekwencje jak z naparzanki transformerów.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#87 Post autor: Adam » wt lip 15, 2014 23:25 pm

kurde siara się przyznać ale to jednak zdecydowanie najlepszy score Jabła od czasów Transów 1 i najlepszy po Transach 1. wywaliłem kilka traków, koło 5,6 z reguły, skracając trwanie - głównie z 2 połowy filmu gdzie jest w zasadzie cały czas bombastyczna akcja - i tutaj nie mogę się zdecydować więc raz wywalam taki, raz taki - i słucha się tego wtedy przednie aż jestem zaskoczony i daję 4/5 za takie coś. Temat Tessy jest prześliczny i melancholijny, temat Lockdowna mnie miażdży, do tego stopnia że zorientowałem się że nucę po wyjściu z chaty tą frazę z pierwszego początku - ten hipnotyczny zapętlony rytm smyczków czy czegoś je przypominający.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#88 Post autor: Mystery » pt lip 18, 2014 12:20 pm

The Sound of Transformers: Age of Extinction z soundworks collection:
http://soundworkscollection.com/videos/ ... extinction

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#89 Post autor: Adam » pt lip 18, 2014 20:09 pm

Sound, nie Music. bez Jabła nie ma co oglądać :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#90 Post autor: Wawrzyniec » pn lip 21, 2014 21:10 pm

Adam pisze:kurde siara się przyznać ale to jednak zdecydowanie najlepszy score Jabła od czasów Transów 1 i najlepszy po Transach 1.
Ja niestety nie mogę się zgodzić. Może i sam temat jest dobry i nawet to się trzyma kupy, to ja już nie wiem, czy nie wolałem soundtracku do Transów 2. Tak, tak soundtrack ten ma wiele wad, ale tam przynajmniej każdy pojedynczy utwór jest inny, a tu wszystko zlewa mi się w jedną całość. Dlatego też z czasem mnie ten score po prostu męczył.
I choć jestem tutaj w mniejszości, ale uważam, że "Ender's Game" jest jednak lepsze od tego score'u.

A jakby co to prawie miliard na koncie, a więc kolejne soundtracki od Jablonsky'ego do tej serii pewnie będą.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

ODPOWIEDZ