Hans Zimmer

Tutaj dyskutujemy w wątkach ogólnych o poszczególnych kompozytorach.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: Hans Zimmer

#1381 Post autor: Wawrzyniec » pt maja 16, 2014 06:31 am

Gdzie jest trailer? Gdzie jest trailer? Gdzie jest trailer? Gdzie jest trailer? Gdzie jest trailer?

Całą noc nie spałem (to najszczersza prawda) i liczyłem, że się wreszcie ten trailer pojawi, a go dalej nie ma. :( Myślałem, że w piątek, toż przecież jest już piątek, a trailera dalej nie ma. Chyba będę musiał na Godzillę pójść.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#1382 Post autor: Ghostek » pt maja 16, 2014 09:56 am

Tak se czytam Twoje pełne dziewczęcego napięcia posty i dochodzę do wniosku, że nie na Godzillę, ale do apteki po validol powinieneś się przejść. :P
Obrazek

hp_gof

#1383 Post autor: hp_gof » pt maja 16, 2014 12:59 pm

Niech idzie, Desplata trzeba wspierać ;)

Awatar użytkownika
Cisek
Asystent orkiestratora

#1384 Post autor: Cisek » pt maja 16, 2014 14:21 pm

Wawrzyniec pisze:Gdzie jest trailer? Gdzie jest trailer? Gdzie jest trailer? Gdzie jest trailer? Gdzie jest trailer?

Całą noc nie spałem (to najszczersza prawda) i liczyłem, że się wreszcie ten trailer pojawi, a go dalej nie ma. :( Myślałem, że w piątek, toż przecież jest już piątek, a trailera dalej nie ma. Chyba będę musiał na Godzillę pójść.
A to nie na facebookowym profilu filmu pisali, że zwiastun w sieci będzie w okolicach 10 rano ichniejszego czasu? W każdym razie już niedługo, nie musisz iść na Godzillę :).

EDIT

Poszukałem. Jest inaczej niż mówiłem :P. Na największym nieoficjalnym koncie twitterowym filmu napisano "We'll try to post the new trailer this week. Most likely on the 16th, this Friday, in the morning".
Obrazek

Awatar użytkownika
qnebra
Zdobywca Oscara

#1385 Post autor: qnebra » pt maja 16, 2014 15:03 pm

Templar pisze:Coś ostatnio usuwają takie rzeczy z IMAKSów, przy TASM2 też wywalili z napisów zajawkę X-Menów :P
Zabrakłoby czasu na reklamy :x

Awatar użytkownika
Cisek
Asystent orkiestratora

#1386 Post autor: Cisek » pt maja 16, 2014 15:46 pm

qnebra pisze:
Templar pisze:Coś ostatnio usuwają takie rzeczy z IMAKSów, przy TASM2 też wywalili z napisów zajawkę X-Menów :P
Zabrakłoby czasu na reklamy :x
Nikt niczego nie wywalał, kopie Imaxowe są prawdopodobnie przygotowywane sporo wcześniej niż te do zwykłych kin, deal z Foxem w sprawie sceny z X-Menów wyniknął praktycznie "w ostatniej chwili", podobnie było przy Avengersach, w Imaxie nie było dodanej na chwilę przed premierą komediowej sceny w knajpie.
A sprawa trailerów - dystrybutor ma prawo dokleić dwie zajawki bezpośrednio przed filmem, ale najwidoczniej w polskie Imaxy dostają gołe filmy, a trailery dokleja kino wg. własnego uznania (obecny przed Godzillą zestaw "Czarownica" + "Transformers" hula już od kilku tygodni i nie ma nic wspólnego z Warnerem).
Paweł Stroiński pisze:Muzyka w trailerze NIE jest Zimmera, mają zamiar nic nie ujawniać do ukazania się fiilmu (we're trying), ale score jest już gotowy (a przynajmniej napisany).
Ktoś gdzieś napisał, że to "V for Vendetta" przygrywa w zapowiedzi. Ma rację? :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1387 Post autor: Koper » pt maja 16, 2014 17:22 pm

Ghostek pisze:Tak se czytam Twoje pełne dziewczęcego napięcia posty i dochodzę do wniosku, że nie na Godzillę, ale do apteki po validol powinieneś się przejść. :P
Raczej po kaftan bezpieczeństwa, ale tego chyba w aptekach nie sprzedają, przynajmniej bez recepty. ;) ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#1388 Post autor: Paweł Stroiński » pt maja 16, 2014 19:13 pm

Zapraszam do działu Filmy, tam trailer do obejrzenia z comingsoon.net.

Jak mówiłem wcześniej, Hans NIE SKOMPONOWAŁ muzyki do trailera, stara się nic nie ujawniać do premiery filmu, czyli zapewne do PR-u albumu :) .

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#1389 Post autor: Marek Łach » pt maja 16, 2014 19:20 pm

Nie ujawnia nic, czyli do teasera też nie napisał muzyki? I ten wyświęcony geniusz, który smęci się w tle w teaserze został przedwcześnie nazwany geniuszem, bo jednak nie jest Zimmera i teraz pies z kulawą nogą się nim nie zainteresuje? :P

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#1390 Post autor: Paweł Stroiński » pt maja 16, 2014 19:23 pm

Muzyka do teasera została skomponowana specjalnie do teasera, zwłaszcza, że sam teaser miał chyba tylko McCounagheya jadącego samochodem, a reszta to były materiały archiwalne, nie?

Pewnie to ten kawałek, który Hans napisał do strony tekstu, która nie miała nic wspólnego ze scenariuszem?

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#1391 Post autor: Marek Łach » pt maja 16, 2014 19:34 pm

Uff, to całe szczęście. :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1392 Post autor: Wawrzyniec » pt maja 16, 2014 20:36 pm

You know nothing forum filmmusic.pl.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#1393 Post autor: kiedyśgrześ » pt maja 16, 2014 21:00 pm

marny ten zwiastun, a ten generic w tle to co to jest, bez Hansikowego geniuszu zero magii normalnie :? :cry:
Obrazek

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#1394 Post autor: DanielosVK » pt maja 16, 2014 21:01 pm

Sam jesteś generic. Marianelli at his best. Wątpię, by Hans to przeskoczył, ale pewnie nie oto chodzi. :P
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1395 Post autor: Wojteł » pt maja 16, 2014 21:04 pm

Grzesiu nie jest generic, Grzesiu jest trolling
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

ODPOWIEDZ