BARTOSZ CHAJDECKI - POWSTANIE WARSZAWSKIE (2014)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: BARTOSZ CHAJDECKI - POWSTANIE WARSZAWSKIE (2014)

#16 Post autor: Adam » ndz maja 11, 2014 19:25 pm

o właśnie - Koper mi przypomniał.

NIE MA żadnych dialogów, odgłosów, wierszyków itp. tylko sam score a na końcu song. utwory z przerwami pomiędzy. czyli jak bozia przykazała.

jak komuś podobał się Baczyński, to i to mu się spodoba :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#17 Post autor: Koper » ndz maja 11, 2014 19:34 pm

Adam pisze:NIE MA żadnych dialogów, odgłosów, wierszyków itp. tylko sam score a na końcu song. utwory z przerwami pomiędzy. czyli jak bozia przykazała.
No to już progres. Jeszcze tylko pogońcie tego amatora od okładek i będzie git. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#18 Post autor: Adam » ndz maja 11, 2014 19:35 pm

nie miałem z tym nic wspólnego :)

aha, a song, który ładnie streścił HP i pod czym się podpisuję, macie cały tutaj:

http://www.youtube.com/watch?v=YvxMZt0VGGI
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#19 Post autor: Koper » ndz maja 11, 2014 19:41 pm

Niezgorsze, no ale to nie Chajdeckiego dzieło.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Templar

#20 Post autor: Templar » ndz maja 11, 2014 19:45 pm

Nie podoba mi się wokal tego typa, no i przez te opóźnienia pomiędzy nimi brzmi to tak jakby próbował ciągle zagłuszyć kobitę :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#21 Post autor: Adam » ndz maja 11, 2014 19:51 pm

a jaki może być inny wokal Nowaka? przeca ten song się wpisuje w całą dyskografie Raz Dwa Trzy, więc nie powinno być zaskoczenia że śpiewa i jest w takim a nie innym klimacie :P to tak jakby mieć pretensje że Manson nagle zacząłał np śpiewać falsetem :mrgreen: ale fakt, że zabieg z chórem tej laski jest troszkę dziwny. ale jest w tym jakiś sens.

ogólnie kolejna udana piosenka do polskiej produkcji , Baczyński też miał równie świetną, a nawet bardziej :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#22 Post autor: Wawrzyniec » ndz maja 11, 2014 20:07 pm

Mefisto pisze:Ale obecność gitary elektrycznej czy brak plumkania (względem, jak zrozumiałem, rodzimego podwórka), to ani żadne novum, ani tym bardziej łamanie konwenansów.
Spoko w tym najnowszym filmie o powstaniu warszawskim od tego kolesia od Sali Samobójców podobno ma zostać podłożony dubstep, przynajmniej tak reżyser mówił w wywiadach. Cóż Polska zaczyna rosnąc na kraj innowacji jeżeli chodzi o ścieżki wojenne. :mrgreen:

@hp_gof Właśnie w urywkach widziałem ten podkładany głos i brzmiało to tak samo źle, jak ta słodka francuska animacja o mrówkach, gdzie Polacy postanowili "poprawić" dzieło i dodali dialogi między innymi w wykonaniu Grabowskiego. :mrgreen:

@Mystery Spoko Mystery, ja się nie uwolnię od "rokowania", tak i Ty nie uwolnisz się od "Need For Speed". Już Adam się oto postara. :mrgreen:

This post is sponsored by mrgreen.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Templar

#23 Post autor: Templar » ndz maja 11, 2014 20:14 pm

Wawrzyniec pisze:Spoko w tym najnowszym filmie o powstaniu warszawskim od tego kolesia od Sali Samobójców podobno ma zostać podłożony dubstep, przynajmniej tak reżyser mówił w wywiadach. Cóż Polska zaczyna rosnąc na kraj innowacji jeżeli chodzi o ścieżki wojenne. :mrgreen:
Ten film (Powstanie Warszawskie) też jest Komasy :P On właśnie 2 filmy teraz zrobił o Powstaniu.

Mefisto

#24 Post autor: Mefisto » ndz maja 11, 2014 21:14 pm

dobrze, że nie 22 :P

Templar

#25 Post autor: Templar » ndz maja 11, 2014 22:52 pm

Mefisto pisze:dobrze, że nie 22 :P
Spoko, szkoły przyjdą :P

Obejrzałem film, te dialogi z dupy, w szczególności te pochodzące niby od tych dwóch chłopaków co kręcili. Już się boję co tam będzie w tym Mieście 44 :P Ale sam materiał filmowy świetny, parę naprawdę mocnych scen i szkoda, że Muzeum Powstania Warszawskiego nie zdecydowało się pokazać samego tego materiału z jedynie dograną muzyką przy niektórych scenach, no i jakiś opis w postaci napisów co tam jest ukazane. A tak te dialogi trochę psują odbiór, no i beznadziejnie są nagrane, bo w ogóle nie czuć, że mówi to osoba na filmie, a raczej jakieś osoby siedzące na sali kinowej.

A co do samej muzyki to beka z Adama i to wielka, nakręcił tutaj wielki hajp, że plumkania nie ma - cały ten score to prawie plumkanie, nawet te parę głośniejszych minut to po prostu głośniejsze plumkanie :mrgreen:
Adam pisze:usłyszysz gitarę elektryczną
Tej gitary to sporo było, nie wiem czy nawet 2 minuty bym naliczył i to tak użyta w stylu Incepcji. No ogólnie muzyka oryginalnością nie grzeszy, np. w otwierającym kawałku ostinato bardzo przypominało mi początek "Mind Heist", ogólnie reszta też taka "generic". Z ostinatami też trochę przesadził, z pół score'u było nimi zawalone. Ze 3 kawałki fajne były, najlepszy to ten w scenie jak po raz drugi "prezes" przeglądał nakręcony materiał i jeszcze pod koniec samego filmu, reszta natomiast - meh :P Tak sobie to podłożone było w filmie, ode mnie 3.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#26 Post autor: Adam » ndz maja 11, 2014 22:55 pm

przypomnę że płyta jest inaczej zmontowana i ma znacznie więcej muzyki :) a o dość niefortunnym podłożeniu muzy też już pisałem. plumkanie jest bo musi być, ale nie ma smutnej i posępnej muzyki. a to różnica :P
#FUCKVINYL

Templar

#27 Post autor: Templar » ndz maja 11, 2014 22:56 pm

Jeszcze tak się zastanawiam, gdzie ten wielki budżet, bo ta muzyka brzmi skromnie, no może w porównaniu do filmów, które prawie w ogóle muzyki nie mają to robi wrażenie, ale jak to miało "spory budżet" to nie wiem jak określić to co miał do dyspozycji Duszyński przy "Jacku Strongu", bo tamta muzyka brzmi na kilka razy droższą :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#28 Post autor: Adam » ndz maja 11, 2014 22:57 pm

bo tam miałeś nospr a nie aukso? zdeczka różnica :P budżet to nie zawsze ilość osób w orkiestrze :)
#FUCKVINYL

Templar

#29 Post autor: Templar » śr maja 14, 2014 14:45 pm

Adam pisze:24.05.2014
To na pewno poprawna data wydania? Bo to sobota jest :P W sumie oni chyba to rozprowadzają razem z gazetami i w kioskach też można łatwo dostać, ale jakoś nie kojarzę, żeby wcześniej tak wydawali coś w sobotę, poza tytułami, które kupowało się razem z gazetą.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#30 Post autor: Koper » śr maja 14, 2014 17:41 pm

Templar pisze:A co do samej muzyki to beka z Adama i to wielka, nakręcił tutaj wielki hajp
nic nowego

ODPOWIEDZ