James Horner
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
Re: James Horner
plany Hornera na rok 2014?
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
Leżeć do góry brzuchem.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
Najprawdopodobniej grudzień 2016. W 2015 będzie "Wolf Totem" i można się spodziewać premiery "The Song of Names". 2014 Horner zrobił sobie wolny.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Wolf Totem jest potwierdzone?
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
Słuchałem ostatnio Troy, z okazji 10 lecia score, co sądzicie o tym score, czy wypowiadacie się tak samo krtyczynie jak w 2004 roku czy jednak minęła w was ta niechęć do tego ost-a?
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
To już 10 lat?!
Jezu, jak czas szybko leci, pamiętam jeszcze tę strzałę w pięcie Brada Pitta w kinie. Mnie się całkiem ten score podobał, ale nigdy się nie wsłuchiwałem go zbytnio. Czteronutowiec za to jest 

- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
W filmie jest dobry ale do słuchania na mp3 czy na kinie domowym to już jest różnie
- bartex9
- Spec od additional music
Mimo mojej całej sympatii do Hornera, tego scoru akurat nie lubię. Zapewne głównie ze względu na wyrzucenie Yareda, który jak dla mnie stworzył wspaniałą i epicką muzykę. Do tej pory bardzo często jej słucham. Choć gdybym tak miał pomyśleć obiektywnie, to jak na czas jaki miał Horner na napisanie tego, nie jest może aż tak źle.
Jako że wracam do tego scoru co prawda rzadko, ale jednak regularnie od czasu jego premiery to może naskrobię parę słów o nim. W 2004 roku mi się bardziej podobał od Yaredabladerunner22 pisze:Słuchałem ostatnio Troy, z okazji 10 lecia score, co sądzicie o tym score, czy wypowiadacie się tak samo krtyczynie jak w 2004 roku czy jednak minęła w was ta niechęć do tego ost-a?

Obecnie Troja po takich współczesnych scorach jak choćby tegoroczne Pompeii czy The Legend Of Hercules na pewno nabiera na wartości
Początkowo Yared wygrywał u mnie zdecydowanie, teraz zdecydowanie chętniej wracam do Hornera. Oryginalność jedna z najniższych u Jamesa, ale mając 2 tygodnie, nie dziwię się, że posiłkował się tyloma klasykami, ale już tak je zaadaptować na język filmowy? Naprawdę klasa, szczególnie temat Achillesa, jeden z moich ulubionych heroicznych tematów, nie tylko Roya, ale i filmówki. "Troy" jest wspaniałe, uwielbiam też "Achilles Leads the Myrmidons" i "The Greek Army and Its Defeat", jak dla mnie to coś więcej niż epickie utwory akcji, to swoiste symfonie na cztery nuty
Oczywiście całego albumu ze względu na gabaryty słucha się przyciężkawo i nie jest poczet moich ulubionych scorów Jamesa, ale po latach potrafię docenić walory tej muzyki, dziś już się takiej nie pisze 

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
No, trochę rżnie też z Gladiatora, ale Gladiatora też się dzisiaj nie pisze 

- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
bardzo ciekawa recenzja Tomka odnośnie Kronik Spiderwicka, muszę przyznać, że ciągle katuje ten ost w ciągu ostatnich dwóch tygodni, bo wcześniej nie miałem okazji, przeczytałem pochlebne recenzje na movie-wave i filmtracksie, byłem zachęcony.
Czekamy na Missing
Czekamy na Missing

''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
Z tego scoru pamiętam tylko... cytat z Caspra 

- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
A ja znam mało Szostakowicza i Prokofieva, pewnie dlatego Horner jest jednym z moich ulubionych kompozytorów 

''Zabić Strach''
''Zabić Strach''