A ja bym chciał bardzo podziękować mojej mamie i prezydentowi Mozambiku za to, że nie angażują się w tą okropną dysputę.hp_gof pisze:Też chciałbym podziękować Wawrzyńcowi za głos rozsądku
Alexandre Desplat - Godzilla (2014)
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Re: Alexandre Desplat - Godzilla (2014)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Słucham sobie tej ścieżki dźwiękowej po raz trzeci i holender mać, podoba mnie się to.
Nie na tyle, by stawiać Desplatowi ołtarze i świątynie, a potem składać mu ofiary całopalne. Po prostu tego się dobrze słucha, plumkania w tym jest mniej niż się sam spodziewałem, wpada w ucho swoim rytmem i posiada cechę, którą posiadają moje ulubione albumy. Spójność. Wszystko się ze sobą ładnie uzupełnia i nie gryzie, nie ma tam utworów które nie pasują do całości.

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Bo jak największy fanboj i główny sprawca zamętu wokół desplatowskiej "Godzilli" wygłasza podziękowania za umiarkowane wypowiedzi, to coś tu jest nie teges... Albo robimy fanboizm/hejteryzm, albo zdroworozsądkowe umiarkowanie, a nie zależnie, jak pasuje.hp_gof pisze:Dlaczego okropną?

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Bo fanboj może być czasem, wyobraź sobie, racjonalny i wyważony. Nie wszystko ulubionego kompozytora musi być dziełem doskonałym. I doskonale rozumiem to, że jak Adam rzygnął hejtem dając irracjonalne pomysły estetyczne przy tym, zwrócono mu na to uwagę.
Ja jestem sprawcą zamętu wokół Godzilli? Ja w swoim czasie wklejałem niusy z sesji nagraniowych, szczerze mówiąc to były tylko foty i ogólnikowe informacje (choć w całkiem sporej ilości). A teraz bronię scoru Desplata przed nadmiernym hejtem, czyli próbuję przywrócić jakąś równowagę, żeby nie pojawiały się skrajne oceny jeśli nie mają uzasadnienia. Bo to zwyczajnie niesprawiedliwe. Więc właśnie jestem orędownikiem zdroworozsądkowości od samego początku i nie próbuję tu wygłaszać kontrowersyjnych wypowiedzi, jaka to Godzilla nie jest genialna i wspaniała, bo doskonale wiem, że nie jest. Ale też nie jest gniotem i totalnym dnem. I nigdy nie byłem zwolennikiem podziału fanboizm/hejteryzm, bo nie cierpię skrajności. Zwłaszcza, że z góry skazuje ona dyskusję na walkę emocji, a nie walkę argumentów i analiz.
- Wojteł
- John Williams
Paweł Stroiński pisze: Nie wszystko ulubionego kompozytora musi być dziełem doskonałym.
No chyba, że ulubionym kompozytorem jest np. John Williams

o w mordęPaweł Stroiński pisze:Wojtek będzie miał trudny tekst do napisania.
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Tak, zwłaszcza takie arcydzieła jak Yes, Giorgio czy No, With My Wife You Don't 

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Argumentacja i analiza... o ile życie byłoby dla mnie łatwiejsze, gdyby cały świat taki byłhp_gof pisze:Ja jestem sprawcą zamętu wokół Godzilli? Ja w swoim czasie wklejałem niusy z sesji nagraniowych, szczerze mówiąc to były tylko foty i ogólnikowe informacje (choć w całkiem sporej ilości). A teraz bronię scoru Desplata przed nadmiernym hejtem, czyli próbuję przywrócić jakąś równowagę, żeby nie pojawiały się skrajne oceny jeśli nie mają uzasadnienia. Bo to zwyczajnie niesprawiedliwe. Więc właśnie jestem orędownikiem zdroworozsądkowości od samego początku i nie próbuję tu wygłaszać kontrowersyjnych wypowiedzi, jaka to Godzilla nie jest genialna i wspaniała, bo doskonale wiem, że nie jest. Ale też nie jest gniotem i totalnym dnem. I nigdy nie byłem zwolennikiem podziału fanboizm/hejteryzm, bo nie cierpię skrajności. Zwłaszcza, że z góry skazuje ona dyskusję na walkę emocji, a nie walkę argumentów i analiz.

- qnebra
- Zdobywca Oscara
Zleć hp_gof ghostwriting recenzjiWojtek pisze:o w mordęPaweł Stroiński pisze:Wojtek będzie miał trudny tekst do napisania.

- Wojteł
- John Williams
A to wniosę adnotację, że wszystkie poza tymi dwoma - wciąż lepszy wynik, niż 90% kompozytorów w branżyPaweł Stroiński pisze:Tak, zwłaszcza takie arcydzieła jak Yes, Giorgio czy No, With My Wife You Don't

qnebra pisze:Zleć hp_gof ghostwriting recenzjiWojtek pisze:o w mordęPaweł Stroiński pisze:Wojtek będzie miał trudny tekst do napisania.![]()
Nie, bo będzie ocena za wysoka

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
No hpek jakoś tak bardzo z ocenami dla Desplata nie szaleje. Bardziej w samym tekście zachwala muzykę, ale patrząc na same oceny to powiedziałbym, że daleko mu do fanbojaWojtek pisze:Nie, bo będzie ocena za wysoka

No jestem ciekaw, Wojtek, jaką ocenę postawisz, ja swoją już mam ustaloną i wcale nie jest ona za wysoka
A co do ghostwritingu, to nie mam czasu, poza tym wszystko co miałem napisać, to już napisałem, reszta po seansie. A Wojtek znając życie zlewa całą tę dyskusję ciepłym moczem, walnie umiarkowanego teksta, który ni to ziębi ni to parzy i będzie git
Co do wystawianych przeze mnie Desplatowi ocen, to Templar ma całkowitą rację
Ja w dalszym ciągu miałbym problem, czy jakiemukolwiek scorowi należy się 5-eczka, 4,5 daję jak na lekarstwo, większość to 4 i 3,5. A poniżej tego zazwyczaj nie schodzę. Więc jestem bardzo ostrożny w ocenianiu. A zachwycam się faktycznie werbalnie 

Co do wystawianych przeze mnie Desplatowi ocen, to Templar ma całkowitą rację

W następny czwartek są już pokazy Godzilli w CC i w Multikinach, w niektórych Multikinach jest też wersja 2D. Także już za tydzień się zobaczy jak muzyka wypada w filmie 

Przede wszystkim w czwartki są też pokazy w IMAXie.