Alexandre Desplat - Godzilla (2014)
-
hp_gof
Re: Alexandre Desplat - Godzilla (2014)
Jezu, nie dość, że Birth i Syriana, to jeszcze inspirował się Tree of Life
Ciekawe ile z tej inspiracji będzie w filmie 
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Pewnie tyle, co Godzillę obchodzi czy właśnie nie niszczy przypadkiem filharmonii. Chociaż z drugiej strony można się spodziewać po tym reżyserze, że te inspiracje miały jakiś wpływ.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Awangarda, ambient, minimalizm, liryka, pierdolnięcie.
Bardzo eklektyczny wybór i bardzo pokazujący świadomość muzyczną tego reżysera, która jest dużo lepsza niż dużej części starszych od niego
.
Jeśli choć połowa tych inspiracji została podesłana Desplatowi... to będzie geniusz. Jeśli tych pięć "źródeł" połączono w jedno spójne dzieło (choć najmniej się spodziewam ambientu
), możemy mieć jeden ze score'ów roku.
Jeden z, ponieważ Grand Budapest Hotel trudno będzie przebić.
Bardzo eklektyczny wybór i bardzo pokazujący świadomość muzyczną tego reżysera, która jest dużo lepsza niż dużej części starszych od niego
Jeśli choć połowa tych inspiracji została podesłana Desplatowi... to będzie geniusz. Jeśli tych pięć "źródeł" połączono w jedno spójne dzieło (choć najmniej się spodziewam ambientu
Jeden z, ponieważ Grand Budapest Hotel trudno będzie przebić.
-
hp_gof
Weź się może nie podniecaj tak bardzo... 
Powyższa playlista pokazuje tylko tyle, że wybór Desplata był świadomy i celowy. I teorie spiskowe Adama tu nie mają nic do rzeczy.
Powyższa playlista pokazuje tylko tyle, że wybór Desplata był świadomy i celowy. I teorie spiskowe Adama tu nie mają nic do rzeczy.
wreszcie jakaś sensowna opinia Duxa w morzu tego hajpu
:
http://film.org.pl/kmf/trailer/godzilla ... ler-53972/
http://film.org.pl/kmf/trailer/godzilla ... ler-53972/
NO CD = NO SALE
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Szkoły i tak pójdą 
-
hp_gof
Czy ja wiem, czy rozsądna? Po pierwsze krótka i oprócz narzekania, że "za dużo potworów" to nic w niej nie ma. A mnie się podobał bardziej zwiastun azjatycki, te pierwsze mnie troszkę nie przekonywały, bo zbyt wiele nie pokazały. A GOD-zilla będzie pokazywana (-y)
z różnych perspektyw, w końcu to wielki potwór, więc będą pewnie na początku widoki z perspektywy maluczkiego człowieczka, jak i w całej okazałości. Na razie to mamy takie wróżenie z fusów.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
A dla mnie kompletnie odwrotnie. Pierwsze trailery wiele nie pokazywały, więc były intrygujące. W tym ostatnim mamy jakieś monster wars, więc jak rzadko zgadzam się z opinią KMFu.hp_gof pisze:Czy ja wiem, czy rozsądna? Po pierwsze krótka i oprócz narzekania, że "za dużo potworów" to nic w niej nie ma. A mnie się podobał bardziej zwiastun azjatycki, te pierwsze mnie troszkę nie przekonywały, bo zbyt wiele nie pokazały. A GOD-zilla będzie pokazywana (-y)z różnych perspektyw, w końcu to wielki potwór, więc będą pewnie na początku widoki z perspektywy maluczkiego człowieczka, jak i w całej okazałości. Na razie to mamy takie wróżenie z fusów.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
ciekawe czy Bay robił tu dokrętki lub jako kreatywny konsultant 
NO CD = NO SALE
Trochę wkurza mnie ta playlista Godzilli opublikowana na Empire. Ktoś kto zna muzykę filmową i jest z nią od wielu wielu lat ma świadomośc wtórności zjawiska jakim jest komponowanie muzyki do filmów hollywoodzkich a te wszystkie akredytacje do ujawniania procesów twórczych kompozytorów marki Desplata jest pod względem kulturalnym zjawiskiem pejoratywnym. Nie jestem przeciwny demokracji i internetowych ceregieli bo to jest fajna ciekawostka, ale pod względem emocjonalnym to wszystko traci na wartości.
-
hp_gof
Templar, tak się tylko upewnię, Ty masz dostęp do australijskiego itunesa?
Bo tam faktycznie podobnie jak w Niemczech score jest dostępny od 9-ego
I tak jak mówiłeś, dzięki różnicy w strefie czasowej to u nas nawet 8-ego
Czyli za tydzień <3 A klipów jak nie było, tak nie ma...
Oliver - przecież ta playlista to tylko muzyka, którą reżyser się katował kręcąc film, wcale nie musiała mieć dużego wpływu na to co ostatecznie skomponował Desplat. A jak jest naprawdę, to się przekonamy już wkrótce
Oliver - przecież ta playlista to tylko muzyka, którą reżyser się katował kręcąc film, wcale nie musiała mieć dużego wpływu na to co ostatecznie skomponował Desplat. A jak jest naprawdę, to się przekonamy już wkrótce
-
Templar
Tak, mam, ok. 15-16 w następny czwartek będę miał score
No chyba, że wcześniej gdzieś wycieknie, tak jak to się czasem zdarza 
Niby nie, ale zaprzeczysz jak ci powiem, że nie lepiej samemu odkrywac inspiracje danego kompozytora a nie jakieś dziwne insynuacje?hp_gof pisze:Oliver - przecież ta playlista to tylko muzyka, którą reżyser się katował kręcąc film, wcale nie musiała mieć dużego wpływu na to co ostatecznie skomponował Desplat. A jak jest naprawdę, to się przekonamy już wkrótce
Czasami lepiej nie korzystac z neta i samemu odkrywac pewne detale. Mówie to z myślą o tobie hp-gofie
Ta tracklista jest bycza i działa na wyobraźnię, szczególnie jak widzi się takie kwiatki jak Trinity And Beyond
Co do zwiastunu, to naparzające się potwory będą tu główną atrakcją, także nie wiem gdzie widzicie problem
Co do zwiastunu, to naparzające się potwory będą tu główną atrakcją, także nie wiem gdzie widzicie problem
Problemu rzecz jasna nie ma, ale Desplat to Desplat. Jakaś tam wartośc artystyczna i dobry poziom gwarantowany.
Lubię propagande Nolana o utrzymywaniu wszystkiego w tajemnicy do czasu pęknięcia bańki spekulacyjnej.