Sezon letni 2014

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.

Z którym scorem sezonu letniego wiążesz największe nadzieje?

Czas głosowania minął pn maja 19, 2014 01:05 am

Alexandre Desplat - Godzilla
12
48%
A.R. Rahman - Million Dollar Arm
0
Brak głosów
John Ottman - X-Men: Days of Future Past
0
Brak głosów
James Newton Howard - Maleficent
0
Brak głosów
Joel McNeely - A Million Ways to Die in the West
0
Brak głosów
Christophe Beck - Edge of Tomorrow
0
Brak głosów
Mark Mothersbaugh - 22 Jump Street
0
Brak głosów
John Powell - How to Train Your Dragon 2
3
12%
Steve Jablonsky - Transformers: Age of Extinction
2
8%
Christopher Young - Deliver Us from Evil
0
Brak głosów
Michael Giacchino - Dawn of the Planet of the Apes
0
Brak głosów
Michael Giacchino - Jupiter Ascending
4
16%
Mark Mancina - Planes: Fire & Rescue
0
Brak głosów
Fernando Velázquez - Hercules
0
Brak głosów
Thomas Newman - Get on Up
0
Brak głosów
Tyler Bates - Guardians of the Galaxy
1
4%
Brian Tyler - Into the Storm
0
Brak głosów
Brian Tyler - Teenage Mutant Ninja Turtles
2
8%
Marco Beltrami - November Man
1
4%

Liczba głosów: 25

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: Sezon letni 2014

#16 Post autor: Wawrzyniec » sob kwie 19, 2014 14:12 pm

OK Mystery, przekonałeś mnie. Mój głos poszedł na "Jupiter Ascending". :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Templar

#17 Post autor: Templar » sob kwie 19, 2014 14:21 pm

Ja rownież zagłosowałem na Jupiter Ascending. Miałem dylemat pomiędzy tym, a Godzillą, z jednej strony Desplat, którego bardzo cenię i w tym roku dostarczył już rewelacyjne The Grand Budapest Hotel, z drugiej Giacchino, który od dłuższego już czasu króluje w moich corocznych TOPach. Ostatecznie głos poszedł właśnie na Michaela, bo dawno już żadnego score'u od niego nie było, a sam film kojarzy mi się trochę z Johnem Carterem, a tym samym z moim ulubionym scorem Giacchino ;)

hp_gof

#18 Post autor: hp_gof » sob kwie 19, 2014 15:06 pm

Nie ma tak łatwo. Trzeba się zadeklarować. Udowodnić swoją lojalność!
Swoją drogą niepokoję się, że tyle newsów o Godzilli, a Turek cicho siedzi... Może skutecznie izoluje się od spoilerów ;)

Mefisto

#19 Post autor: Mefisto » sob kwie 19, 2014 18:28 pm

Templar pisze:także nie wiem czy dużo miejsca dla Tomka się znajdzie :P
No to tym bardziej :P

Godziłła

Oliver
Szofer w RCP

#20 Post autor: Oliver » sob kwie 19, 2014 22:39 pm

Mój głos powędrował do Listopadowego Człowieka Beltramiego. Dlaczego? Bo redaktor Maruś będzie płakał. :mrgreen:
A tak serio kiepsko te lato się zapowiada. Za dużo Giacchino. Mam prawo negatywnie się wypowiadac bo mam 12 albumów Giacchino i żaden mnie do końca jeszcze nie przekonał. Wiem ilu userów tutaj tak kocha Giacchino, że rzuciła by się w ogień za nim, ale mnie to nie wzrusza. Nie lubię Lostów mimo, że Michael w orkiestrze robił tam niesamowite rzeczy i doskonale budował atmosfere, Star Treki to Horner i Goldsmith, Johna Cartera by Thomas Newman lepiej skomponował, Mission Impossible mimo kilku naprawdę przebojowych kawałków i orkiestracyjnych majstersztyków to ciągle powtórka z rozrywki a familijne Super 8 jest gorsze od starszych Williamsów. Proszę mnie nie atakowac bo nie lubię jego muzyki i tyle.

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#21 Post autor: muaddib_dw » ndz kwie 20, 2014 22:22 pm

Oliver pisze: Star Treki to Horner i Goldsmith
Odwrotnie Goldsmith i ewentualnie Horner.
Oliver pisze:Johna Cartera by Thomas Newman lepiej skomponował
Można nie lubić jakiegoś kompozytora ale z tym Thomasem to pojechałeś po bandzie.
Oliver pisze: a familijne Super 8 jest gorsze od starszych Williamsów

Only a sith deals in absolutes :wink:

Wracając do tematu Jupiter / Jaszczur / Małpy

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#22 Post autor: Mystery » pn kwie 21, 2014 09:51 am

A tak serio kiepsko te lato się zapowiada. Za dużo Giacchino. Mam prawo negatywnie się wypowiadac bo mam 12 albumów Giacchino i żaden mnie do końca jeszcze nie przekonał. Wiem ilu userów tutaj tak kocha Giacchino, że rzuciła by się w ogień za nim, ale mnie to nie wzrusza. Nie lubię Lostów mimo, że Michael w orkiestrze robił tam niesamowite rzeczy i doskonale budował atmosfere, Star Treki to Horner i Goldsmith, Johna Cartera by Thomas Newman lepiej skomponował, Mission Impossible mimo kilku naprawdę przebojowych kawałków i orkiestracyjnych majstersztyków to ciągle powtórka z rozrywki a familijne Super 8 jest gorsze od starszych Williamsów. Proszę mnie nie atakowac bo nie lubię jego muzyki i tyle.
Za dużo? Ledwo dwie prace, a po ostatnich chudych rocznikach, gdzie mieliśmy jedynie dwa scory w ciągu ostatnich dwóch lat, można powiedzieć, że Giacchino wreszcie wraca do regularnego pisania, a we wrześniu czeka nas jeszcze This Is Where I Leave You.
I nic dziwnego, że tak Cię nie przekonywuje skoro mierzysz go miarą najlepszych prac Williamsa i Goldsmitha. Z takim podejściem już teraz można wyprzedzić fakty i napisać, że Jupiter również będzie rozczarowujący, no bo Star Wars to nie będzie...

A wracając do ankiety, to tak jak rok temu, po wakacjach założy się temat najlepszy score sezonu letniego i skonfrontuje oczekiwania z produktami końcowymi :wink:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#23 Post autor: Koper » pn kwie 21, 2014 10:42 am

Ciekawe co za geniusze głosowali na Batesa i Jablo. Ja rozumiem, że jeden lubi jak mu cyganie grają, a inny jak mu buty śmierdzą, ale takie zboczenia to już przesada. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#24 Post autor: kiedyśgrześ » pn kwie 21, 2014 23:05 pm

z braku laku też na Godzillę :) ten kawałeczek na www najgorszy nie jest :)
Obrazek

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#25 Post autor: lis23 » wt kwie 22, 2014 01:30 am

Hmmm ... najbardziej ciekawi mnie chyba "Godzilla" Desplata oraz "X-Men: Days of Future Past", Ottmana, potem, może Howard się w końcu odnajdzie w fantasy? (choć to naiwność z mojej strony), Giacchino też może być ciekawy - i chyba byłoby na tyle, jak na razie, najgorszy jest Pająk Men2, Zimmera.
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

hp_gof

#26 Post autor: hp_gof » wt kwie 22, 2014 09:08 am

Jezu, jaki hype na Godzillę :mrgreen: Ale będzie potem dużo hejtu z powodu rozczarowania :P Albo i nie ;)

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#27 Post autor: lis23 » wt kwie 22, 2014 12:19 pm

Oliver pisze: Za dużo Giacchino. Mam prawo negatywnie się wypowiadac bo mam 12 albumów Giacchino i żaden mnie do końca jeszcze nie przekonał. Wiem ilu userów tutaj tak kocha Giacchino, że rzuciła by się w ogień za nim, ale mnie to nie wzrusza. Nie lubię Lostów mimo, że Michael w orkiestrze robił tam niesamowite rzeczy i doskonale budował atmosfere, Star Treki to Horner i Goldsmith, Johna Cartera by Thomas Newman lepiej skomponował, Mission Impossible mimo kilku naprawdę przebojowych kawałków i orkiestracyjnych majstersztyków to ciągle powtórka z rozrywki a familijne Super 8 jest gorsze od starszych Williamsów. Proszę mnie nie atakowac bo nie lubię jego muzyki i tyle.
Nie przesadzaj już, gdyby było więcej takich kompozytorów, jak Giacchino, nie byłoby tej nudy i nijakości w muzyce filmowej...szkoda, że Giacchino nie dostaje takich projektów, jak "TASM2" czy "Avengers2", gdyż już niedługo ten gatunek zostanie zdominowany przez Zimmera i Tylera a to nie jest radosna perspektywa - nie zapominaj też, że Giacchino to także animacje Pixara.
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

ODPOWIEDZ