Sezon letni 2014
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: Sezon letni 2014
OK Mystery, przekonałeś mnie. Mój głos poszedł na "Jupiter Ascending". 

#WinaHansa #IStandByDaenerys
Ja rownież zagłosowałem na Jupiter Ascending. Miałem dylemat pomiędzy tym, a Godzillą, z jednej strony Desplat, którego bardzo cenię i w tym roku dostarczył już rewelacyjne The Grand Budapest Hotel, z drugiej Giacchino, który od dłuższego już czasu króluje w moich corocznych TOPach. Ostatecznie głos poszedł właśnie na Michaela, bo dawno już żadnego score'u od niego nie było, a sam film kojarzy mi się trochę z Johnem Carterem, a tym samym z moim ulubionym scorem Giacchino 

Nie ma tak łatwo. Trzeba się zadeklarować. Udowodnić swoją lojalność!
Swoją drogą niepokoję się, że tyle newsów o Godzilli, a Turek cicho siedzi... Może skutecznie izoluje się od spoilerów
Swoją drogą niepokoję się, że tyle newsów o Godzilli, a Turek cicho siedzi... Może skutecznie izoluje się od spoilerów

No to tym bardziejTemplar pisze:także nie wiem czy dużo miejsca dla Tomka się znajdzie

Godziłła
Mój głos powędrował do Listopadowego Człowieka Beltramiego. Dlaczego? Bo redaktor Maruś będzie płakał.
A tak serio kiepsko te lato się zapowiada. Za dużo Giacchino. Mam prawo negatywnie się wypowiadac bo mam 12 albumów Giacchino i żaden mnie do końca jeszcze nie przekonał. Wiem ilu userów tutaj tak kocha Giacchino, że rzuciła by się w ogień za nim, ale mnie to nie wzrusza. Nie lubię Lostów mimo, że Michael w orkiestrze robił tam niesamowite rzeczy i doskonale budował atmosfere, Star Treki to Horner i Goldsmith, Johna Cartera by Thomas Newman lepiej skomponował, Mission Impossible mimo kilku naprawdę przebojowych kawałków i orkiestracyjnych majstersztyków to ciągle powtórka z rozrywki a familijne Super 8 jest gorsze od starszych Williamsów. Proszę mnie nie atakowac bo nie lubię jego muzyki i tyle.

A tak serio kiepsko te lato się zapowiada. Za dużo Giacchino. Mam prawo negatywnie się wypowiadac bo mam 12 albumów Giacchino i żaden mnie do końca jeszcze nie przekonał. Wiem ilu userów tutaj tak kocha Giacchino, że rzuciła by się w ogień za nim, ale mnie to nie wzrusza. Nie lubię Lostów mimo, że Michael w orkiestrze robił tam niesamowite rzeczy i doskonale budował atmosfere, Star Treki to Horner i Goldsmith, Johna Cartera by Thomas Newman lepiej skomponował, Mission Impossible mimo kilku naprawdę przebojowych kawałków i orkiestracyjnych majstersztyków to ciągle powtórka z rozrywki a familijne Super 8 jest gorsze od starszych Williamsów. Proszę mnie nie atakowac bo nie lubię jego muzyki i tyle.
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Odwrotnie Goldsmith i ewentualnie Horner.Oliver pisze: Star Treki to Horner i Goldsmith
Można nie lubić jakiegoś kompozytora ale z tym Thomasem to pojechałeś po bandzie.Oliver pisze:Johna Cartera by Thomas Newman lepiej skomponował
Oliver pisze: a familijne Super 8 jest gorsze od starszych Williamsów
Only a sith deals in absolutes

Wracając do tematu Jupiter / Jaszczur / Małpy
Za dużo? Ledwo dwie prace, a po ostatnich chudych rocznikach, gdzie mieliśmy jedynie dwa scory w ciągu ostatnich dwóch lat, można powiedzieć, że Giacchino wreszcie wraca do regularnego pisania, a we wrześniu czeka nas jeszcze This Is Where I Leave You.A tak serio kiepsko te lato się zapowiada. Za dużo Giacchino. Mam prawo negatywnie się wypowiadac bo mam 12 albumów Giacchino i żaden mnie do końca jeszcze nie przekonał. Wiem ilu userów tutaj tak kocha Giacchino, że rzuciła by się w ogień za nim, ale mnie to nie wzrusza. Nie lubię Lostów mimo, że Michael w orkiestrze robił tam niesamowite rzeczy i doskonale budował atmosfere, Star Treki to Horner i Goldsmith, Johna Cartera by Thomas Newman lepiej skomponował, Mission Impossible mimo kilku naprawdę przebojowych kawałków i orkiestracyjnych majstersztyków to ciągle powtórka z rozrywki a familijne Super 8 jest gorsze od starszych Williamsów. Proszę mnie nie atakowac bo nie lubię jego muzyki i tyle.
I nic dziwnego, że tak Cię nie przekonywuje skoro mierzysz go miarą najlepszych prac Williamsa i Goldsmitha. Z takim podejściem już teraz można wyprzedzić fakty i napisać, że Jupiter również będzie rozczarowujący, no bo Star Wars to nie będzie...
A wracając do ankiety, to tak jak rok temu, po wakacjach założy się temat najlepszy score sezonu letniego i skonfrontuje oczekiwania z produktami końcowymi

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ciekawe co za geniusze głosowali na Batesa i Jablo. Ja rozumiem, że jeden lubi jak mu cyganie grają, a inny jak mu buty śmierdzą, ale takie zboczenia to już przesada. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Hmmm ... najbardziej ciekawi mnie chyba "Godzilla" Desplata oraz "X-Men: Days of Future Past", Ottmana, potem, może Howard się w końcu odnajdzie w fantasy? (choć to naiwność z mojej strony), Giacchino też może być ciekawy - i chyba byłoby na tyle, jak na razie, najgorszy jest Pająk Men2, Zimmera.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Jezu, jaki hype na Godzillę
Ale będzie potem dużo hejtu z powodu rozczarowania
Albo i nie 

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Nie przesadzaj już, gdyby było więcej takich kompozytorów, jak Giacchino, nie byłoby tej nudy i nijakości w muzyce filmowej...szkoda, że Giacchino nie dostaje takich projektów, jak "TASM2" czy "Avengers2", gdyż już niedługo ten gatunek zostanie zdominowany przez Zimmera i Tylera a to nie jest radosna perspektywa - nie zapominaj też, że Giacchino to także animacje Pixara.Oliver pisze: Za dużo Giacchino. Mam prawo negatywnie się wypowiadac bo mam 12 albumów Giacchino i żaden mnie do końca jeszcze nie przekonał. Wiem ilu userów tutaj tak kocha Giacchino, że rzuciła by się w ogień za nim, ale mnie to nie wzrusza. Nie lubię Lostów mimo, że Michael w orkiestrze robił tam niesamowite rzeczy i doskonale budował atmosfere, Star Treki to Horner i Goldsmith, Johna Cartera by Thomas Newman lepiej skomponował, Mission Impossible mimo kilku naprawdę przebojowych kawałków i orkiestracyjnych majstersztyków to ciągle powtórka z rozrywki a familijne Super 8 jest gorsze od starszych Williamsów. Proszę mnie nie atakowac bo nie lubię jego muzyki i tyle.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John