Brave - Patrick Doyle

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: Brave - Patrick Doyle

#136 Post autor: Wawrzyniec » pt sie 03, 2012 21:31 pm

Teraz dopiero się dowiedziałem, że niedawno w San Francisco odbył się koncert Pixara. :D To musiało być bardzo dobre granie, ale na razie żadnych filmików nie znalazłem, za to daję te fotki:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#137 Post autor: DanielosVK » pt sie 03, 2012 22:45 pm

Repertuar byś podał, albo coś, nie fotki. :)
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#138 Post autor: Wawrzyniec » sob sie 04, 2012 12:38 pm

Gdybym znał to bym podał. Mystery jest lepsze w te klocki, więc niech on poda. :P

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#139 Post autor: Mystery » sob sie 04, 2012 12:53 pm

Wawrzyniec pisze:Gdybym znał to bym podał. Mystery jest lepsze w te klocki, więc niech on poda. :P
Zagrano suity z wszystkich 13 filmów Pixara, tyle :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#140 Post autor: Wawrzyniec » sob sie 04, 2012 12:54 pm

No i masz odpowiedź. :P

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#141 Post autor: Mystery » ndz sie 05, 2012 11:10 am

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#142 Post autor: Mystery » czw sie 30, 2012 09:46 am

Templar

#143 Post autor: Templar » pn lis 12, 2012 00:48 am

Film obejrzany, pomysł mocno zerżnięty z "Mój brat niedźwiedź", także zbytnio się nie postarali :P Choć przy kilku scenach się nieźle uśmiałem, także ogólnie nawet przyjemnie mi się oglądało :)

Muzyka w porządku, dobrze współgra z obrazem, choć najlepsze to były piosenki :P 4 za film, a za płytę 3,5.

Awatar użytkownika
WhiteHussar
Nominowany do Emmy
Kontakt:

#144 Post autor: WhiteHussar » ndz kwie 20, 2014 00:59 am

Templar pisze:Film obejrzany, pomysł mocno zerżnięty z "Mój brat niedźwiedź", także zbytnio się nie postarali :P Choć przy kilku scenach się nieźle uśmiałem, także ogólnie nawet przyjemnie mi się oglądało :)

Muzyka w porządku, dobrze współgra z obrazem, choć najlepsze to były piosenki :P 4 za film, a za płytę 3,5.
Ja tam jakoś nic nie widziałem tam z " Mój Brat Niedźwiedź " ( tylko niedźwiedź )
Bajka trzyma poziom wcześniejszych produkcji PIXARA, miażdży fabułą a muzyka jest wręcz obłędna. Najlepsze są piosenki w wersji ANG ale i POLSKA WERSJA nie jest gorsza. Lipnicka pokazuje w jakiej muzyce jest najlepsza.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#145 Post autor: Paweł Stroiński » ndz kwie 20, 2014 01:15 am

Moja znajoma z Japonii, wielka fanka Disneya i Brother Bear mówiła mi to samo :)

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#146 Post autor: lis23 » ndz kwie 20, 2014 13:48 pm

WhiteHussar pisze:
Templar pisze:Film obejrzany, pomysł mocno zerżnięty z "Mój brat niedźwiedź", także zbytnio się nie postarali :P Choć przy kilku scenach się nieźle uśmiałem, także ogólnie nawet przyjemnie mi się oglądało :)

Ja tam jakoś nic nie widziałem tam z " Mój Brat Niedźwiedź " ( tylko niedźwiedź )
Bajka trzyma poziom wcześniejszych produkcji PIXARA, miażdży fabułą a muzyka jest wręcz obłędna. Najlepsze są piosenki w wersji ANG ale i POLSKA WERSJA nie jest gorsza. Lipnicka pokazuje w jakiej muzyce jest najlepsza.
Bardzo podobny zabieg fabularny, tyle że w BB Kenai zostaje zamieniony w niedźwiedzia za karę, za swoją arogancję i żądzę zemsty - w " Brave ", osoba zamieniona w niedźwiedzia nie ma z tym faktem nic wspólnego (choć może jednak ma, chodzi mi o stosunek matki do córki i jej zasady, więc można by uznać, że tu też mamy do czynienia z karą), gdyż zamiana jest efektem czaru, którego użyła nieświadoma bohaterka - w obu przypadkach, zamienieni w niedźwiedzia muszą się czegoś nauczyć, zmienić, oboje mają też kogoś pod opieką: Kenai ma Kodę a matka Merindy, Merindę, oboje są przez kogoś ścigani: Kenai i Koda przez trzeciego brata a Merinda i jej matka przez wielkiego niedźwiedzia, oba filmy dzieli jednak stosunek do niedźwiedzi.

Film też ostatnio w końcu obejrzałem w tv, może być ale nie jest to, moim zdaniem, dzieło na miarę Oscara - muzyka całkiem fajna i mnie też bardzo przypadły do gustu piosenki.
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

ODPOWIEDZ