Mychael Danna - Transcendence (2014)
Re: Mychael Danna - Transcendence (2014)
Są utwory i momenty, ale nie dla mnie takie ambientowe smęty...
A film zbiera fatalne recenzje, ale w sumie już sam zwiastun sugerował taki obrót spraw.
A film zbiera fatalne recenzje, ale w sumie już sam zwiastun sugerował taki obrót spraw.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
przecież to tylko łoli pifster więc czego się ktoś spodziewał? 
muza wazniejsza, czekam na dobrą wersję i będzie słuchanie. Danna atakuje zawsze z ukrycia

muza wazniejsza, czekam na dobrą wersję i będzie słuchanie. Danna atakuje zawsze z ukrycia

#FUCKVINYL
Film taki se, ale widziałem gorsze. Muzyka? Idę o zakład, że temptrackiem było Solaris, bo tylko to przez cały film słyszałem, na przemian z postincepcyjnym brzmieniem rzecz jasna. Słowem: odtwórczo jak na Dannę.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Film dziwny i nie twierdzę, że zły. Głównym jego problemem jest chyba próba połączenia ambitnego s.f. z filmem dla szerszej publiczności, co tak sobie wyszło.
A muzycznie to fakt słychać trochę "Solaris", głównie jeżeli chodzi o brzmienie elektroniki. Ale nie brzmi to źle. Ale też nie jakoś rewelacyjnie. Ani, zły, ani szczególnie dobry score.
A muzycznie to fakt słychać trochę "Solaris", głównie jeżeli chodzi o brzmienie elektroniki. Ale nie brzmi to źle. Ale też nie jakoś rewelacyjnie. Ani, zły, ani szczególnie dobry score.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Bardzo zły film, to co tu nawyprawiał Pfister zaszkodzi całemu gatunkowi Sci-Fi, bo po takiej katastrofie komercyjnej i artystycznej już żadne studio ani fundusz inwestycyjny nie będą chciały finansować autorskich projektów. Nie chce mi się wierzyć, że Nolan podpisał się jako producent pod tym koszmarkiem, którego tempo, logika i zwyczajna atrakcyjność są zaprzeczeniem tego co sam firmuje jako reżyser. Ale może kumplom w Hollywood się nie odmawia
. A Danny mi tylko żal, starał się chłop, wsadził w finale obowiązkowe ostinata, próbował nadać filmowi jakiejkolwiek tożsamości, ale co on jeden bidula może poradzić.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Juz bym nie dramatyzowal z tym, "bardzo zlym filmem". Naprawde zle filmy to ja widzialem. Transcendence jak juz mamy uzywac ostrych zwrotow to nazwalbym "ambitna porazka".
I tez bym nie przesadzal. ze Danna az tak bardzo sie staral wybic, gdyz akurat jego score zdaje sie byc idealnie wkomponowany w film. I ten score nie slysze, aby probowal byc czyms wiecej od poprawnej ilustracji.
I tez bym nie przesadzal. ze Danna az tak bardzo sie staral wybic, gdyz akurat jego score zdaje sie byc idealnie wkomponowany w film. I ten score nie slysze, aby probowal byc czyms wiecej od poprawnej ilustracji.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Bardzo szanuję Twoje zdanie o "ambitnej porażce", ja natomiast nie pamiętam kiedy tak cierpiałem w kinie z powodów które wymieniłem, uważam, że to idealny film do zapętlenia i torturowania nim więźniów. I nie, nie rzygam hejtem, szedłem na "Transcendencję" wiedząc, że ogólnie niezbyt się podoba i właśnie na taką "ambitną porażkę" o jakiej mówisz liczyłem. A jak dla mnie jest znacznie, znacznie gorzej.Wawrzyniec pisze:Juz bym nie dramatyzowal z tym, "bardzo zlym filmem". Naprawde zle filmy to ja widzialem. Transcendence jak juz mamy uzywac ostrych zwrotow to nazwalbym "ambitna porazka".
Nie napisałem też nigdzie, że Danna "aż tak bardzo starał się wybić"