Miałeś nie pić już.Wawrzyniec pisze:Przede wszystkim dobrze z muzyką
Oscary 2014
Re: Oscary 2014
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Cóż nie pierwszy to raz nagrodę zgarnia praca przeciętna, która wypływa na fali popularności filmu. Za rok mało kto będzie pamiętał o tym soundtracku.
a o Book Thief będą pamiętać

wracajac do gali - fajna, mi się podobało... tylko mam dwa pytania - dlaczego kompozytorów czy choćby ludzi od kostiumów i makeupu posadzili na jakimś zadupiu za filarami, jakby dla nich miejsca nie było?
tak nachalnie chcą pokazać że to "gorsze" kategorie?
i ważniejsze - przekazanie wręczania najważniejszego oskara na gali temu marnemu aktorzynie Smithgowi to jakiś żąrt? przecież ten koleś nic nie osiągnął w aktorstie, do tego jeszcze maliny zbiera.. gdzie Hanks, Spielberg, Pacino, DeNiro? zawsze tradycją było że najważniejsi i najbardziej zasłużeni wręczali nagrody za rezyserę i film.. Baa, toż już nawet mogli dać legendę Sidneya Poitera który na tej samej gali wręczał oskara, skoro musiał (?) być to Czarny... normalnie żenujące to było.. za rok jeszcze Kardasziankę tam dadzą

wracajac do gali - fajna, mi się podobało... tylko mam dwa pytania - dlaczego kompozytorów czy choćby ludzi od kostiumów i makeupu posadzili na jakimś zadupiu za filarami, jakby dla nich miejsca nie było?

i ważniejsze - przekazanie wręczania najważniejszego oskara na gali temu marnemu aktorzynie Smithgowi to jakiś żąrt? przecież ten koleś nic nie osiągnął w aktorstie, do tego jeszcze maliny zbiera.. gdzie Hanks, Spielberg, Pacino, DeNiro? zawsze tradycją było że najważniejsi i najbardziej zasłużeni wręczali nagrody za rezyserę i film.. Baa, toż już nawet mogli dać legendę Sidneya Poitera który na tej samej gali wręczał oskara, skoro musiał (?) być to Czarny... normalnie żenujące to było.. za rok jeszcze Kardasziankę tam dadzą

#FUCKVINYL
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Jako o autonomicznym dziele tak, z twojego puntu widzenia czyli biorącego pod uwagę obraz nieAdam pisze:a o Book Thief będą pamiętać![]()
![]()

Ostatnio zmieniony wt mar 04, 2014 08:10 am przez muaddib_dw, łącznie zmieniany 1 raz.
- bartex9
- Spec od additional music
Dodatkowo chyba ich przesadzali w międzyczasie bo jeszcze jak dawali Oscara za najlepszy krótkometrażowy film aktorski siedzieli nie na tym balkoniku, tylko w środku widowni:Adam pisze:wracajac do gali - fajna, mi się podobało... tylko mam dwa pytania - dlaczego kompozytorów czy choćby ludzi od kostiumów i makeupu posadzili na jakimś zadupiu za filarami, jakby dla nich miejsca nie było?tak nachalnie chcą pokazać że to "gorsze" kategorie?

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Hmmm ... czy tylko mi się wydaje, że po raz pierwszy Oscarową galę prowadziła kobieta, czy mam tak słabą pamięć? 
co do Oscarów; fajnie, że doceniono " Grawitację " w aspektach technicznych i za reżyserię ( choć osobiście wolałbym, żeby Oscara za efekty dostał Hobbit
), nagrody aktorskie, zwłaszcza te główne były do przewidzenia, film chyba też wygrał zasłużenie - nagrody muzyczne: muzyki z " Grawitacji " jeszcze nie słuchałem, nie przepadam za nie klasycznymi pracami
a piosenka? - wolałbym żeby wygrało " Happy " lub U2 - " Let It Go " nie jest złe ale to nie jest już ten sam Disney, to nie jest już mój Disney ( gdyby " Frozen " powstał jako animacja klasyczna to może cieszyłbym się bardziej ale animacji CGI mam już dosyć ).

co do Oscarów; fajnie, że doceniono " Grawitację " w aspektach technicznych i za reżyserię ( choć osobiście wolałbym, żeby Oscara za efekty dostał Hobbit

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Masz słabą pamięć. Whoopi Goldberg chociażby w latach 90-tych 

Błagam! Ellen prowadziła już drugi raz Oscary, a wcześniej prowadziła kilka razy też Whoopi Goldberg, heloł
Jeszcze ukochana Wawrzyńca prowadziła wspólnie z Jamesem Franco
No i wcześniej też różne laski, Jane Fonda, Łajza Minelli, Goldie Hawn (z takich znanych) - wystarczy spojrzeć na listę 

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
No proszę, całkiem mi to wyleciało z głowyPaweł Stroiński pisze:Masz słabą pamięć. Whoopi Goldberg chociażby w latach 90-tych

Heh, mnie najbardziej w pamięci zapadł jakoś Billy Crystal i innych prowadzących jakoś nie pamiętamhp_gof pisze:Błagam! Ellen prowadziła już drugi raz Oscary, a wcześniej prowadziła kilka razy też Whoopi Goldberg, helołJeszcze ukochana Wawrzyńca prowadziła wspólnie z Jamesem Franco
No i wcześniej też różne laski, Jane Fonda, Łajza Minelli, Goldie Hawn (z takich znanych) - wystarczy spojrzeć na listę

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Najbardziej mi się podobało, jak Ellen prowadziła jakieś nagrody i powiedziała do Hathaway (o Nędznikach):hp_gof pisze:Błagam! Ellen prowadziła już drugi raz Oscary, a wcześniej prowadziła kilka razy też Whoopi Goldberg, helołJeszcze ukochana Wawrzyńca prowadziła wspólnie z Jamesem Franco
- Świetnie zagrane! Takiego osamotnienia nie widziałam od czasu, jak prowadziłaś Oscary z Jamesem Franco!
- Wojteł
- John Williams
Mi się podobało jak to skomentował Doug Walker:
-Anne Hathaway dostała oscara m.in dlatego, żeby ludzie zapomnieli, że była beznadziejna jako prowadząca gali. Ale nie można jej za to całkowicie winić, musiało jej być wyjątkowo ciężko stać koło tego woskowego manekina
-To był James Franco
-oh
-Anne Hathaway dostała oscara m.in dlatego, żeby ludzie zapomnieli, że była beznadziejna jako prowadząca gali. Ale nie można jej za to całkowicie winić, musiało jej być wyjątkowo ciężko stać koło tego woskowego manekina
-To był James Franco
-oh
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Krelian
- Ghostwriter znanego twórcy
a coś nie chcą zmienić w formule prowadzenia Oscarów ? bo oglądanie ostatnich gali po nocach to czysty masochizm, i na miłość boską nie wypominajcie o tej z 2011 jeszcze wrócą złe wspomnienia chociaż po zobaczeniu aktualnej w fragmentach było jej blisko do tej z 2011 roku.