Oscary 2014

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.

Który score najbardziej zasługuje na Oscara?

Czas głosowania minął ndz mar 02, 2014 17:41 pm

Gravity
6
33%
Her
0
Brak głosów
Philomena
2
11%
Saving Mr. Banks
7
39%
The Book Thief
3
17%

Liczba głosów: 18

Wiadomość
Autor
Mefisto

Re: Oscary 2014

#136 Post autor: Mefisto » pn mar 03, 2014 17:15 pm

Wawrzyniec pisze:Przede wszystkim dobrze z muzyką
Miałeś nie pić już.

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#137 Post autor: muaddib_dw » pn mar 03, 2014 20:51 pm

Cóż nie pierwszy to raz nagrodę zgarnia praca przeciętna, która wypływa na fali popularności filmu. Za rok mało kto będzie pamiętał o tym soundtracku.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#138 Post autor: Adam » pn mar 03, 2014 22:00 pm

a o Book Thief będą pamiętać :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

wracajac do gali - fajna, mi się podobało... tylko mam dwa pytania - dlaczego kompozytorów czy choćby ludzi od kostiumów i makeupu posadzili na jakimś zadupiu za filarami, jakby dla nich miejsca nie było? :? tak nachalnie chcą pokazać że to "gorsze" kategorie?

i ważniejsze - przekazanie wręczania najważniejszego oskara na gali temu marnemu aktorzynie Smithgowi to jakiś żąrt? przecież ten koleś nic nie osiągnął w aktorstie, do tego jeszcze maliny zbiera.. gdzie Hanks, Spielberg, Pacino, DeNiro? zawsze tradycją było że najważniejsi i najbardziej zasłużeni wręczali nagrody za rezyserę i film.. Baa, toż już nawet mogli dać legendę Sidneya Poitera który na tej samej gali wręczał oskara, skoro musiał (?) być to Czarny... normalnie żenujące to było.. za rok jeszcze Kardasziankę tam dadzą :?
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#139 Post autor: muaddib_dw » pn mar 03, 2014 22:26 pm

Adam pisze:a o Book Thief będą pamiętać :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jako o autonomicznym dziele tak, z twojego puntu widzenia czyli biorącego pod uwagę obraz nie :mrgreen:
Ostatnio zmieniony wt mar 04, 2014 08:10 am przez muaddib_dw, łącznie zmieniany 1 raz.

Mefisto

#140 Post autor: Mefisto » wt mar 04, 2014 03:56 am

Adam pisze:a o Book Thief będą pamiętać
Buk Tif nie wygrał :P

Awatar użytkownika
bartex9
Spec od additional music

#141 Post autor: bartex9 » wt mar 04, 2014 08:37 am

Adam pisze:wracajac do gali - fajna, mi się podobało... tylko mam dwa pytania - dlaczego kompozytorów czy choćby ludzi od kostiumów i makeupu posadzili na jakimś zadupiu za filarami, jakby dla nich miejsca nie było? :? tak nachalnie chcą pokazać że to "gorsze" kategorie?
Dodatkowo chyba ich przesadzali w międzyczasie bo jeszcze jak dawali Oscara za najlepszy krótkometrażowy film aktorski siedzieli nie na tym balkoniku, tylko w środku widowni:

Obrazek

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#142 Post autor: lis23 » wt mar 04, 2014 15:09 pm

Hmmm ... czy tylko mi się wydaje, że po raz pierwszy Oscarową galę prowadziła kobieta, czy mam tak słabą pamięć? ;)
co do Oscarów; fajnie, że doceniono " Grawitację " w aspektach technicznych i za reżyserię ( choć osobiście wolałbym, żeby Oscara za efekty dostał Hobbit ;) ), nagrody aktorskie, zwłaszcza te główne były do przewidzenia, film chyba też wygrał zasłużenie - nagrody muzyczne: muzyki z " Grawitacji " jeszcze nie słuchałem, nie przepadam za nie klasycznymi pracami ;) a piosenka? - wolałbym żeby wygrało " Happy " lub U2 - " Let It Go " nie jest złe ale to nie jest już ten sam Disney, to nie jest już mój Disney ( gdyby " Frozen " powstał jako animacja klasyczna to może cieszyłbym się bardziej ale animacji CGI mam już dosyć ).
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#143 Post autor: Paweł Stroiński » wt mar 04, 2014 15:20 pm

Masz słabą pamięć. Whoopi Goldberg chociażby w latach 90-tych :)

hp_gof

#144 Post autor: hp_gof » wt mar 04, 2014 15:23 pm

Błagam! Ellen prowadziła już drugi raz Oscary, a wcześniej prowadziła kilka razy też Whoopi Goldberg, heloł :P Jeszcze ukochana Wawrzyńca prowadziła wspólnie z Jamesem Franco ;) No i wcześniej też różne laski, Jane Fonda, Łajza Minelli, Goldie Hawn (z takich znanych) - wystarczy spojrzeć na listę :)

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#145 Post autor: lis23 » wt mar 04, 2014 15:24 pm

Paweł Stroiński pisze:Masz słabą pamięć. Whoopi Goldberg chociażby w latach 90-tych :)
No proszę, całkiem mi to wyleciało z głowy ;), dzięki za przypomnienie ;)
hp_gof pisze:Błagam! Ellen prowadziła już drugi raz Oscary, a wcześniej prowadziła kilka razy też Whoopi Goldberg, heloł :P Jeszcze ukochana Wawrzyńca prowadziła wspólnie z Jamesem Franco ;) No i wcześniej też różne laski, Jane Fonda, Łajza Minelli, Goldie Hawn (z takich znanych) - wystarczy spojrzeć na listę :)
Heh, mnie najbardziej w pamięci zapadł jakoś Billy Crystal i innych prowadzących jakoś nie pamiętam ;)
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#146 Post autor: Paweł Stroiński » wt mar 04, 2014 23:44 pm

hp_gof pisze:Błagam! Ellen prowadziła już drugi raz Oscary, a wcześniej prowadziła kilka razy też Whoopi Goldberg, heloł :P Jeszcze ukochana Wawrzyńca prowadziła wspólnie z Jamesem Franco ;) No i wcześniej też różne laski, Jane Fonda, Łajza Minelli, Goldie Hawn (z takich znanych) - wystarczy spojrzeć na listę :)
Najbardziej mi się podobało, jak Ellen prowadziła jakieś nagrody i powiedziała do Hathaway (o Nędznikach):

- Świetnie zagrane! Takiego osamotnienia nie widziałam od czasu, jak prowadziłaś Oscary z Jamesem Franco!

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#147 Post autor: Wojteł » śr mar 05, 2014 01:46 am

Mi się podobało jak to skomentował Doug Walker:

-Anne Hathaway dostała oscara m.in dlatego, żeby ludzie zapomnieli, że była beznadziejna jako prowadząca gali. Ale nie można jej za to całkowicie winić, musiało jej być wyjątkowo ciężko stać koło tego woskowego manekina
-To był James Franco
-oh
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Krelian
Ghostwriter znanego twórcy

#148 Post autor: Krelian » czw mar 06, 2014 22:52 pm

a coś nie chcą zmienić w formule prowadzenia Oscarów ? bo oglądanie ostatnich gali po nocach to czysty masochizm, i na miłość boską nie wypominajcie o tej z 2011 jeszcze wrócą złe wspomnienia chociaż po zobaczeniu aktualnej w fragmentach było jej blisko do tej z 2011 roku.

hp_gof

#149 Post autor: hp_gof » czw mar 06, 2014 23:03 pm

A tegoroczna gala to nie pobiła rekordów oglądalności?

ODPOWIEDZ