Harry Gregson-Williams Prince of Persia?

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
galljaronim
John Powell

#121 Post autor: galljaronim » śr mar 17, 2010 12:11 pm

Mi też to podobieństwo nie przeszkadza, tym bardziej, że to demo NGS powstało bardzo dawno temu i w ogóle nie zostało wykorzystane w filmie. Ja na score NGS czekam z niecierpliwością. Te fragmenty na stronie Disney'a brzmią bardzo ciekawie. I choć może nie są tak oryginalne jak Królestwo, to mimo wszystko zapowiadają się nieźle. Ja tam poczekam na całość - same fragmenty, to tylko pewien wycinek tego, co jeszcze przed nami. Jeśli temat na głównej stronie, to temat główny, to jest dobrze.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#122 Post autor: Wawrzyniec » śr mar 17, 2010 22:23 pm

Wiadomo, że score na miarę "Królestwa Niebieskiego" to się chyba za często w karierze Harry'ego Gregsona-Williamsa nie trafi. Ale patrząc na poprzedni rok, to muszę przyznać, że to co po tych fragmentach usłyszałem brzmi nad wyraz dobrze i możliwe, że moje wszystkie złe obawy były bezpodstawne. Liczę na dobry przygodowy score. Oczywiście nie czuję, aby był on lepszy czy też na poziomie "Pirates of the Caribbean: At World's End" Hansa Zimmera, ale jestem dobrej myśli, że nie będzie źle :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#123 Post autor: Mystery » czw mar 18, 2010 10:46 am

Wawrzyniec pisze:Wiadomo, że score na miarę "Królestwa Niebieskiego" to się chyba za często w karierze Harry'ego Gregsona-Williamsa nie trafi. Ale patrząc na poprzedni rok, to muszę przyznać, że to co po tych fragmentach usłyszałem brzmi nad wyraz dobrze i możliwe, że moje wszystkie złe obawy były bezpodstawne. Liczę na dobry przygodowy score. Oczywiście nie czuję, aby był on lepszy czy też na poziomie "Pirates of the Caribbean: At World's End" Hansa Zimmera, ale jestem dobrej myśli, że nie będzie źle :)
"Królestwo Niebieskie" to nie będzie, ale myślę, że coś przyjemnego może z tego wyjść. Jak będzie na poziomie "At World's End" to będzie fajnie, no chyba, że zaczną się porównania do przygodowych scorów Goldsmitha to wtedy, klęska murowana :)

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#124 Post autor: Marek Łach » czw mar 18, 2010 14:39 pm

Już po klipach słychać, że temat główny to taki ubogi epigon goldsmithowskich przygodówek ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#125 Post autor: Wawrzyniec » czw mar 18, 2010 15:14 pm

Oczywiście ja wiem jaki by Was score zadowolił. Najlepiej niech muzyka brzmi tak:

http://www.youtube.com/watch?v=MIBPCNbwgJg

A film wygląda tak:

http://www.youtube.com/watch?v=BP1vNVthfbI

Przykro mi, nie chciało mi się połączyć muzyki z obrazem. Może Mystery się tym zajmie, gdyż pokazał, że ma talent :P :wink:

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#126 Post autor: Marek Łach » czw mar 18, 2010 15:19 pm

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#127 Post autor: lis23 » czw mar 18, 2010 15:25 pm

Hmm ... temat z zakładki ' home ' troszeczkę kojarzy mi się z " The Mummy Returns " Alana Silvestri ;) - ale tylko troszeczkę,początek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#128 Post autor: Adam » pt mar 19, 2010 08:34 am

nie obrażajmy Alana i Mumii 2 , ok? :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#129 Post autor: Wawrzyniec » pt mar 19, 2010 11:18 am

O rety już nie dramatyzujcie, ta muzyka wcale nie brzmi, tak źle, a wręcz przeciwnie. Dobrze będę więc sam czekał na ten score, a jak któryś z Was przypadkowo dostałby ten score, to może mi spokojnie podrzucić płytkę :wink:

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#130 Post autor: Mystery » pt mar 19, 2010 13:00 pm

Wawrzyniec pisze:O rety już nie dramatyzujcie, ta muzyka wcale nie brzmi, tak źle, a wręcz przeciwnie. Dobrze będę więc sam czekał na ten score, a jak któryś z Was przypadkowo dostałby ten score, to może mi spokojnie podrzucić płytkę :wink:
Dokładnie, jakiegoś przygodowego arcydzieła nie będzie, jak dostarczy odrobiny funu to będzie dobrze :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#131 Post autor: Wawrzyniec » pt mar 19, 2010 13:04 pm

Czyli Mystery jest jednak zainteresowany? OK nie ma sprawy, mnie tam jedna płytka wystarzy, pewnie i Tobie ktoś podrzuci :wink:

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#132 Post autor: Marek Łach » pt mar 19, 2010 13:07 pm

Mumie to też żadne arcydzieła, tylko przyjemne scory dające trochę funu - będę uparcie się do nich odnosił przy okazji PoP :P

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#133 Post autor: Mystery » pt mar 19, 2010 13:12 pm

Marek Łach pisze:Mumie to też żadne arcydzieła, tylko przyjemne scory dające trochę funu - będę uparcie się do nich odnosił przy okazji PoP :P
Powiedziałbym, że jednak są to arcydzieła, lecz naszych czasów. To obecnie wyznaczniki dzisiejszej epickiej muzyki przygodowej, także porównania z PoP na pewno będą, choć ja bardziej punktu odniesienia szukałbym wśród "Piratów" bądź "Narnii".

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#134 Post autor: Koper » pt mar 19, 2010 19:41 pm

Eee, tragedii nie ma. Taka tam popierdółka raczej będzie, ale w porównaniu do ostatnich wyczynów HGW to i tak spory postęp. ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

bladerunner

#135 Post autor: bladerunner » sob mar 20, 2010 22:24 pm

P.S. Dlaczego na razie się jeszcze Blade'u nie wypowiedziałem, przecież to chyba jeden z jego ulubionych kompozytorów i jeden z wyczekiwanych score'ów w tym roku Confused
Cześć Chłopaki !

Nie ma sensu Wawrzyniec oceniać muzyki po bardzo krótkich fragmentach, bo z reguły do trailerów filmowych wybiera się esencję pracy kompozytora, czyli bardzo przebojowy kawałek. Dla mnie ten score jest z góry skazany na sukces, a to z bardzo prostej przyczyny:
Harry zawsze dobrze spisuję się komponując muzykę do baśni czy przygód superbohatera. Tak X-Mena uważam za udaną pracę.
Wydaję mi się, że Williamsa mieszą się z błotem niepotrzebnie, bowiem praca na lini Harry- Scott może i niezbyt ostatnio owocna, to jednak, trzeba ją traktować z przymrużeniem oka.
Co innego jeżeli dostajemy większy projekt, lepiej rozreklamowany w stylu Prince of Persia.

Żałuję trochę jednak, że drugi Scott nie zatrudnił Williamsa przy Robinie.

ODPOWIEDZ