Kaonashi pisze:Tak czy siak Boromir z Aragornem to na pewno nie w Hobbicie
Pytałem o to, czy ten film to dzieło tego samego studia?
Kaonashi pisze:Tak czy siak Boromir z Aragornem to na pewno nie w Hobbicie
mrcn24 pisze:U Jacksona to większość ważniejszych postaci z WP była w Hobbicie, choć w książce ich nie byłoTemplar pisze:Legolasa też w książce nie było, a u Jacksona jestA największym epic failem Jacksona była postać Galadrieli w scenie tej żenującej, naiwnej i zupełnie niepotrzebnej narady w Rivendell z pierwszej cz. Hobbita, wymyślonej tylko po to, żeby właśnie jak najwięcej postaci z WP na siłe przenieść do Hobbita - Tolkien się w grobie przewraca...
A tak w ogóle, to pierwsza część Hobbita tak mnie zawiodła, że na Pustkowia Smauga chyba ochoty nie mam.
reszta jest milczeniem, i to zarówno jeśli chodzi o film jak i inne książkowe wydania Hobbita czy też książkowe hobbito-filmowo-komercyjne badziewia...
byłeś na imax 3d hfr? u mnie nie ma opcji hfr, jest tylko samo imax 3d, ale zatem też nie zrobi to róznicy..hp_gof pisze:Szczerze mówiąc, 3D zupełnie jest niepotrzebne.
Na jedynce byłem w IMAX 3D, w tym roku byłem na zwykłym 3D HFR. Nie ma chyba czegoś takiego jak IMAX 3D HFR, przynajmniej w Polsce. W przyszłym roku na trójkę pójdę chyba na 2D, bo nic ciekawego to 3D nie wnosi.Adam pisze:byłeś na imax 3d hfr? u mnie nie ma opcji hfr, jest tylko samo imax 3d, ale zatem też nie zrobi to róznicy..hp_gof pisze:Szczerze mówiąc, 3D zupełnie jest niepotrzebne.
jedynka wyglądała o wiele lepiej w imaxie 3d niż w zwykłym kinie w 3d. wiem bo sprawdziłem sobie specjalnie sam organoleptycznie. także nie biorę poważnie opinii że 3d jest słabe, jeśli ktoś nie był na dobrym 3d tylko zwykłym 3dhp_gof pisze:w tym roku byłem na zwykłym 3D HFR.
Mnie też się podobał ale sposób jego pokazania po raz pierwszy był dość specyficzny i przywodził mi na myśl sutki i tyłek Batmana i Robinahp_gof pisze: Swoją drogą to już któryś komentarz o zniewieścieniu Thrandurila, no kurde, elfy są pokazane w takiej wyniosłej, wylaszczonej, wygładzonej konwencji, co nie znaczy, że można je wyzywać od drag queenMnie się tam król elfów podobał. Kawał skurwysyna
Ja widzę u siebie taką samą ilość pokazów, a w sumie nawet chyba trochę więcej jak rok temu, no i znowu tylko Multikino i CC. No i z tego co widzę w Krakowie też macie tę wersję w Multikinie i w CC Kazimierz.Adam pisze:ale widze że dystrybutor się przekonał że hfr to w polsce był błąd i szkoda kasy, bo dwójki już w kraku nie ma nigdzie w tym formacie..