Fifa 2006 World Cup

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Thedues
Site Admin
Kontakt:

#16 Post autor: Thedues » śr maja 17, 2006 17:01 pm

Mariusz Tomaszewski pisze:W Anglii nikt nie zna Rasialdo. Oni mają swojego poCroucha Mój kochany Liverpool Pozdrowienia dla wszystkich fanów West Ham United. Może za rok uda wam się jakiś puchar ugrać
Tiru riru taczka żwiru;) Wiesz Mario, ze wygraliśta fartem??!?! Cały mecz był pod dyktando chlopaków z Upton Park... Ale nie patrzy się na gre ale na wynik. I tak jestem dumny z młotów bo pokazli że potrafią grać football na światowym poziomie sprawiając iz tegoroczny puchar anglii był jednym z najlepszych w całej historii angielskiej piłki:P Niemniej jednak Gratuluje Liverpoolowi zdobycia F.A. Cup i szybkiego odpadniecia z LM:D

Co do Rasialdo to faktycznie malo osob go kojarzy w anglii Miałem przyjemnosć rozmowy z londyńczkykami co prawda fani Chelsea ale nie kojarzyli takiego piłkarza jak Rasiak. Co najlepsze jak zapytałem się ich Do you know Grzesiek RASIAK??! dostałem odpowiedź I don't speak russian:D:D i wszystko jasne:D

Co do składu na miszczostwa:D Jednego piłkarza mi brak. Tomka Frankowskiego. Chociaz nie strzela to mołgby pojechac w roli Jokera jak to robił w eliminacjach. Na pewno ma o wiele lepsze umiejętności niż Paweł Brożek. Jednak żeby oceniać Janasa trzeba poczekać do zakończenia Mudnialu. Być może jego decyzje były trafne i potem będziemy mu kłaść pokłony(I hope so...)
psychiczny redaktor & admin portalu filmmusic.pl

Awatar użytkownika
Mariusz Tomaszewski
Szofer w RCP
Kontakt:

#17 Post autor: Mariusz Tomaszewski » wt maja 30, 2006 21:09 pm

[*] [*] [*] [*] [*]

PS. Przynajmniej mamy dwóch równorzędnych bramkarzy :lol:
Seksowny redaktor portalu www.filmmusic.pl :P

Awatar użytkownika
Łukasz Waligórski
Początkujący orkiestrator
Kontakt:

#18 Post autor: Łukasz Waligórski » wt maja 30, 2006 21:42 pm

Mariusz Tomaszewski pisze:[*] [*] [*] [*] [*]

PS. Przynajmniej mamy dwóch równorzędnych bramkarzy :lol:
Teraz przynajmniej wiemy że w reklamach nie kłamią :lol: tak tez można bramki strzelać...

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#19 Post autor: Koper » wt maja 30, 2006 22:21 pm

Oj tam. Jeden jest tylko ociężały jakby miał pod koszulką ze 20 kilo ziemniaków, a drugi po prostu nie ogarnia, w którym miejscu ma bramkę. :D Nie ma się co czepiać. :P

Może Drewnopulous lepiej zagrał jak Kuszczak? :P Chłopak może sobie strzelać gole (w) szwajcarskiej okręgówce, bo na mundialu to sobie nie postrzela. :P

A najlepszy komentarz do meczu jak zwykle był autorstwa kibiców:
OLE!
mówiło więcej niż 1000 słów Piechniczka czy innego "eksperta". :D

Marcin Bensz
Gość od wnoszenia fortepianu

#20 Post autor: Marcin Bensz » wt maja 30, 2006 22:52 pm

Świetna bramka w wykonaniu bramkarza Kolumbii! Oby takich więcej! ;-)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#21 Post autor: Koper » śr maja 31, 2006 00:23 am

Marcin Bensz pisze:Świetna bramka w wykonaniu bramkarza Kolumbii! Oby takich więcej! ;-)
OLE! :D

Awatar użytkownika
Thedues
Site Admin
Kontakt:

#22 Post autor: Thedues » śr maja 31, 2006 15:17 pm

Tomasz Kuszczak jak dla mnie jest dalej nr1 w reprezentacji. Jego poważny błąd w meczu z Kolubmią o niczym nie świadczy. Ten człowiek jest ambitny jak cholera! Do wszystkiego doszedł ciężką pracą. Wie co to pokora i potrafi się przyznać do błędu. Szkoda mi go bardzo, bo dzięki tej niefortunnej interwencji może okazać sie ze w bramce na mistrzostwach stanie Hamburger Artur "opona" Boruc. Coż zdarzyła mu się przykra wpadka i myśle, że on z tego będzie starał się jak najszybciej podnieść. Chciałbym tylko przypomnieć jak Jurek Dudek puszczał szmate za szmata w meczu ligowym Man Utd a po paru dniach zagrał jeden z najlepszych meczy w lidze w Pucharze Anglii z Fulham gdzie miał fenomenalne interwencje. Kuszczak nie raz udowodnił, że jest bramkarzem wysokiej klasy. Ogladałem mecze ligi anglieskiej i widziałem co wyprawiał Tomek na lini bramkowej. Sluchałem komentarzy telewizyjnych którzy rozpływali się z zachwytu nad jego interwencjami. Chciałbym aby teraz Paweł Janas pokazał, że Tomek ta interwencja nie skreślił swojej roli w mundialu i wystawił go od pierwszej minuty w meczu z Chorwacją. Tylko tak można teraz pomóc Tomkowi. Jestem przekonany, że Tomek pokaże wszystkim że wpadka to był tylko nieszczęsny wypadek...

Co do meczu.... Był żałosny i nie chodzi mi tu o bramki bo czy przegralibyśmy 0:1 czy 0:4 to nie zmienia faktu, że tak naprawdę nie mamy pomysłu na grę. Janas powinien się zdecydować na jakiś wariant w ataku. Bo widać ze nasz Grzesiu wiecej złego wnosi niz dobrego. Jedynym piłarzem który grał na średnim poziomie był Mirek Szymkowiak chociaz bardzo dobrze z ławki wspomagał go Irek Jeleń. Szkoda że nie ma Frankowskiego. Tu nie chodzi czy Franek jest bez formy czy ja posiada. Jest on świetnym jokerem który może ruszyć drużynę jedną byłskotliwą akcją. Niestety grając tak jak wczoraj szanse wyjścia z grupy są minimalne. Zresztą pokory nauczyła mnie Korea gdzie pewny siebie wygłaszałem mowy o tym iż nasi wygrają grupę i będa czarnym koniem mistrzostw. Fatalnie zagrała cała drużyna... Bylismy o klase gorsi mimo tego iż graliśmy z drugim składem reprezentacji Kolumbii. Co do kibiców to nie dziwie się takiej reakcji. Gdybym miał iść na ten mecz i zapłacić około 100zł za wejsciówki i oglądać tak żenujące widowisko myśle, że zareagowałbym podobnie. Poza tym cieszę się, że kibice na śląsku nie milczą jeśli drużyna odwala wieś na boisku. Jak już napisał Koper Ole skandowane przez kibiców mówiło więcej niż 1000 słow Piechniczka.
psychiczny redaktor & admin portalu filmmusic.pl

Awatar użytkownika
Łukasz Waligórski
Kontakt:

#23 Post autor: Łukasz Waligórski » śr maja 31, 2006 16:37 pm

:x Powiedzmy sobie szczerze. Nasz reprezentacja to patałachy, które jak im się nie zapłaci, to nie będą grały. Ale mi to odpowiada. Dzięki nim sporo wygrywam na Bet At Home bo zawsze stawiam na ich przegraną. Ci wszyscy patrioci stawiają na polaków i dzięki temu można wygrać nawet 1:4. Mam nadzieję że na Mundialu przegrają wszystkie mecze bo zamierzem stawiać większe kwoty....

A tak poza tym to jestem wściekły bo właśnie napisałem najgorszego kolosa w swoim życiu z farmakognozji.... Cholera tylko wie skąd te kobiety wzięły te pytania... :evil:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#24 Post autor: Koper » śr maja 31, 2006 17:10 pm

Z farmako...co? ;)

Thedues, zgodzę się po części co do bramkarzy. Boruc to burak (który śmie psioczyć na kibiców i oskarżać ich, że robią na trybunach "wieś"), a na dodatek od czasu wyjazdu do Celticu sporo przytył i porusza się już jak Chilavert pod koniec kariery (pewnie brzuszki mają podobne) - jego czołganie się do piłki (bo inaczej tego nazwać nie można) po rykoszecie, po którym padł gol, wyraźnie o tym świadczy.
Ale może gdzie dwóch się bije, tam trzeci korzysta? Ja dałbym szansę Fabiańskiemu - to porządny gość, skromny, bez takiej buty jak Boruc, a przy tym naprawdę ma refleks i choć może brak mu doświadczenia, to bynajmniej nikt mu jeszcze ze 100 m gola nie strzelił. :P;)

Swoją drogą ostatni raz puściłem takiego gola jak Kuszczak (no, nie do końca, bo to nie bramkarz "strzelał") na początku liceum - zresztą warunki były podobne - ślisko i deszcz. Zdarza się. :D

Awatar użytkownika
Łukasz Waligórski
Kontakt:

#25 Post autor: Łukasz Waligórski » śr maja 31, 2006 17:25 pm

Z farmakognozji... nauka o zastosowaniu surowców roślinnych w lecznictwie. Kompletnie załamało mnie pytanie o mechanizm działania i przykłady surowców zawierających saponozydy, w leczeniu hemoroidów... czacha paruje normalnie...:x

Ostatni raz grałem w nogę na WF na pierwszym roku studiów.... Nawet strzeliłem przedziwnego gola... Od tego czasu trzymam się z daleka od boiska piłkarskiego i preferuję mniej kontaktowe sporty jak układanie kostki rubika, bierki czy bilard... :lol:

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#26 Post autor: Marek Łach » śr maja 31, 2006 22:09 pm

Łukasz Waligórski pisze: nauka o zastosowaniu surowców roślinnych w lecznictwie.
Toż to fascynujące :mrgreen:. Bez obrazy :wink:

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#27 Post autor: Paweł Stroiński » śr maja 31, 2006 22:18 pm

Ale pamiętajcie. Jeśli Polska nie wyjdzie z grupy to będzie wina Platformy obywatelskiej :mrgreen:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#28 Post autor: Koper » śr maja 31, 2006 22:19 pm

Marek Łach pisze:
Łukasz Waligórski pisze: nauka o zastosowaniu surowców roślinnych w lecznictwie.
Toż to fascynujące :mrgreen:. Bez obrazy :wink:
:D

Swoją drogą czy to się kiedyś nie nazywało ZIELARSTWO i nie było domeną BABCI ZIELARKI? :D;):D

Awatar użytkownika
Łukasz Waligórski
Kontakt:

#29 Post autor: Łukasz Waligórski » śr maja 31, 2006 22:19 pm

Marek Łach pisze:Toż to fascynujące :mrgreen:. Bez obrazy :wink:
Rzygać mi się tym już chce... najciekawszy będzie egzamin praktyczny z tego. Dostanę kopertę z jakąś sieczką i będę musiał w tym rozpoznać osiem surowców i podać ich pełne nazwy po polsku i łacinie... Trzeba to wszystko lizać, wąchać i zastanawiać się co miało takie małe niebieskie kwiatki... To jest taka pamięciówka że to naprawdę nie jest fascynujące... :?

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#30 Post autor: Koper » śr maja 31, 2006 22:22 pm

Paweł Stroiński pisze:Ale pamiętajcie. Jeśli Polska nie wyjdzie z grupy to będzie wina Platformy obywatelskiej :mrgreen:
No, ba. Platforma odpowiada za wszystko co złe. :D Tylko za to, że braci Kaczyńskich jest dwóch tylko a nie więcej to ewentualnie może być wina SLD. :D

A propos tego zagadka: -Jak się nazywa młodzieżówka Platformy Ob.?
- Młodzież WszechWINNA. :)

Ale zostawmy politykę, ziołolecznictwo i powróćmy do sportu. OLE! :D

ODPOWIEDZ