Póki co, 3 utwory do posłuchania:
https://soundcloud.com/costacomm/sets/o ... c-by-roque
Jak na razie brzmi zgodnie z planem

Prawdopodobnie muzyka będzie jedyną wartą sięgnięcia rzeczą w tym projekcie.Wawrzyniec pisze:Przedwczoraj w kinie leciał tego trailer, który jest tak nieciekawy dla tych wszystkich co widzieli oryginał, że naprawdę nawet nie wiem czy będzie chciało mi się sięgać po muzykę.![]()
Ładne są, takie trochę nymanowskie, choć akurat to nie jest mój ulubiony wariant minimalizmu. Dalsza część utworu to takie łączenie popowych chwytów z orkiestrą, myślę że JNH mógłby skomponować coś w podobnym stylu - ale to też nie moja bajka.Mystery pisze:nie wierzę, że pierwsze 2 minuty Destiny cię nie ruszyły![]()
Oczywiście, że mają, ale tutaj to ja widzę nie tyle co remake co wręcz kopiowanie pojedynczych scen 1:1. I największy problem z Oldboyem jest taki, że wielką siłą filmu była właśnie ta tajemnica i ten super duper twist. Wiedząc od początku w jakim to ma iść kierunku, trochę przyjemność seansu ucieka.Mystery pisze:Amerykanie mają parę udanych remaków głośnych azjatyckich filmów (Departed, Ring).
Poniekąd słusznie. Moje oczekiwania wystarczająco obniża obraz, który ta muzyka ma ilustrować. Zatem nastawiam się na najsłabszego tegorocznego Banosa, co oczywiście pewnie i tak w najgorszym razie oznaczać będzie co najmniej solidny score.Marek Łach pisze:Ja trochę obniżam oczekiwania, żeby potem się za bardzo nie rozczarować.
Aż dwa?Mystery pisze:Amerykanie mają parę udanych remaków głośnych azjatyckich filmów (Departed, Ring).
Zgadzam się. Trailer wskazuje na brak jakiegokolwiek artystycznego pomysłu na remake. Ot, na zasadzie: zrobimy kopię, tyle że z amerykaśńkimi aktorami no i po angielsku bo przecież amerykański widz nie umie czytać napisów.Wawrzyniec pisze:Oczywiście, że mają, ale tutaj to ja widzę nie tyle co remake co wręcz kopiowanie pojedynczych scen 1:1. I największy problem z Oldboyem jest taki, że wielką siłą filmu była właśnie ta tajemnica i ten super duper twist. Wiedząc od początku w jakim to ma iść kierunku, trochę przyjemność seansu ucieka.