Marco Beltrami - Carrie

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

Re: Marco Beltrami - Carrie

#16 Post autor: Marek Łach » wt paź 22, 2013 22:47 pm

Jeśli słuchać, to dla Kill'em All i Driving Her Crazy. Pierwszy to taki charakterstyczny dla Beltramiego, fajny utwór emocjonującej, rytmicznej akcji. Drugi z kolei jest bardzo ciekawy, ta gitara i elektronika dobrze i w ciekawy sposób budują klimat nieuchronnej zguby (swoją droga mam wrażenie, że Beltrami dzięki tej aranżacji zdołał "obejść" problem zimmerowego horns of doom - jakby pozostał przy dęciakach, to te pojedyncze dźwięki brzmiałyby jak następna przeróbka Incepcji - więc za to dodatkowy plus). Reszta chyba tylko dla zatwardziałych fanów gatunku. Score jest porządny, może robić wrażenie jego spójność i konsekwencja, ale na dłuższą metę nie wywołuje jakichś większych wrażeń. Jak to często u Beltramiego bywa, warto sięgnąć głównie dla kilku kawałków.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#17 Post autor: Mystery » ndz paź 27, 2013 17:26 pm

Nuda Panie Marco, nuda i Beltrami autentycznie zaczyna i kończy się tu na "Kill'em All" :P

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#18 Post autor: Kaonashi » ndz paź 27, 2013 21:32 pm

Marek Łach pisze: Jak to często u Beltramiego bywa, warto sięgnąć głównie dla kilku kawałków.
Jeśli słuchać, to dla Kill'em All i Driving Her Crazy.
Tak też zrobiłem. Dobre te tracki. Zwłaszcza ten pierwszy, w sumie można by liznąć więcej.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#19 Post autor: Adam » ndz lis 17, 2013 10:32 am

amerykańce znów mają pecha, nasze sony wydaje to tłoczone w eu. cena 40 zł. premiera 26.11. sztukę sprzedadzą, Szyszka kupi :mrgreen:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#20 Post autor: Ghostek » ndz lis 17, 2013 15:00 pm

I ja... A nie, przepraszam. Dostanę za darmo. :)
Obrazek

ODPOWIEDZ