Mystery pisze:1. Once Upon a Time in the WestMam 9 wspólnych tytułów z listą Wawrzyńca, więc chyba też powinienem najmocniej przerosić

Mystery pisze:1. Once Upon a Time in the WestMam 9 wspólnych tytułów z listą Wawrzyńca, więc chyba też powinienem najmocniej przerosić
w tym samplu z Youtube, który zapodałem na liście http://www.youtube.com/watch?v=Oe7G1txnnKU już koło ósmej sekundy słychać flety (fletnie) w wysokich rejestrach, Morricone już to zrobił wcześniej, może podkład był trochę inny, ale „piszczałki” grały tak z pamięci to samo, lata temu na jakiejś składance to słyszałem, gdybym wiedział czego szukać, to może bym sobie w sieci znalazł całośćKoper pisze:A w którym tracku?kiedyśgrześ pisze:Wilk, tam są takie „irytujące piszczałki”, to jest przeszczep (auto-zrzyna) z jakiegoś starego włoskiego filmu, którego tytułu nie pamiętam, ktoś pamięta?
Ja szczerze mówiąc nie kojarzę, bardziej cała reszta mi się kojarzy z typowym dla Ennio action-scorem z kina gangsterskiego ("Nietykalni", "La Scorta" etc.)kiedyśgrześ pisze:w tym samplu z Youtube, który zapodałem na liście http://www.youtube.com/watch?v=Oe7G1txnnKU już koło ósmej sekundy słychać flety (fletnie) w wysokich rejestrach, Morricone już to zrobił wcześniej, może podkład był trochę inny, ale „piszczałki” grały tak z pamięci to samo, lata temu na jakiejś składance to słyszałem, gdybym wiedział czego szukać, to może bym sobie w sieci znalazł całośćKoper pisze:A w którym tracku?kiedyśgrześ pisze:Wilk, tam są takie „irytujące piszczałki”, to jest przeszczep (auto-zrzyna) z jakiegoś starego włoskiego filmu, którego tytułu nie pamiętam, ktoś pamięta?
Ale w sumie zważywszy jak mało osób zna Ennio Morricone to ta lista, którą wybraliśmy jest wprost idealny dla tych wszystkich laików i nieogarniętych. Mamy tutaj największe klasyki i naprawdę najlepsze prace Morricone.Koper pisze:Lista dobra, aczkolwiek równie dobrze można by wymienić połowę pozycji na inne i byłaby tak samo znakomita. Ale było w czym wybierać.
A co miałem listę na siłę robić, nie przepadam za jego muzyka. Mam kilka ulubionych jego płyt ale na 15 lików Enrike u mnie nie zapracował.Koper pisze:Lisu z muaddibem? Musieliby wreszcie przesłuchać coś innego jak Williams.
kiedyśgrześ pisze:Tylko 8 listCoś Lincolnowa Elita w konteście maestro nawaliła
Wykorzysta się to w przyszłości
Albo słaby żart, albo właśnie pokazałeś, że nie masz pojęcia o muzyce Morriconemuaddib_dw pisze: Lincolnowa czyli jaka nudna? W tym kontekście Morricone ma znaaaacznie więcej do przynudz... eee powiedzenia