Najlepsza ścieżka Ennio Morricone

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: Najlepsza ścieżka Ennio Morricone

#46 Post autor: Wawrzyniec » wt paź 22, 2013 23:20 pm

Mystery pisze:1. Once Upon a Time in the WestMam 9 wspólnych tytułów z listą Wawrzyńca, więc chyba też powinienem najmocniej przerosić :(
:shock: Wow rzeczywiście, niesamowite :!: :D Bardzo mnie to cieszy, że ktoś podziela mój Enniogust. :wink: A w ogóle to coś mało tych głosów oddanych, trochę to przykre, szczególnie na forum takiego portalu jak filmmusic.pl i tak niby mocnym forum związanym z muzyką filmową.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#47 Post autor: kiedyśgrześ » śr paź 23, 2013 03:56 am

Koper pisze:
kiedyśgrześ pisze:Wilk, tam są takie „irytujące piszczałki”, to jest przeszczep (auto-zrzyna) z jakiegoś starego włoskiego filmu, którego tytułu nie pamiętam, ktoś pamięta?
A w którym tracku?
w tym samplu z Youtube, który zapodałem na liście http://www.youtube.com/watch?v=Oe7G1txnnKU już koło ósmej sekundy słychać flety (fletnie) w wysokich rejestrach, Morricone już to zrobił wcześniej, może podkład był trochę inny, ale „piszczałki” grały tak z pamięci to samo, lata temu na jakiejś składance to słyszałem, gdybym wiedział czego szukać, to może bym sobie w sieci znalazł całość

co do pierwszego miejsca, na Youtube nawet nie ma Tańcu dla królowej z Hamleta, najładniejszego kawałka, najbardziej urokliwej melodii, jakiej Enrike NIE zagrał na żadnym koncercie i NIE upchał na żadnej kompilacji :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#48 Post autor: Mystery » śr paź 23, 2013 09:28 am

Burn!, The Meadow, WTF?! :P :wink: Szkoda, że tylko 8 list, ale pewnie dlatego wyszedł nam tak okazały produkt końcowy, choć jak dla mnie zabrakło Giu la testa, który poprzez bardziej kultowe współprace na linii Leone - Morricone, muzycznie jak i filmowo jest nieco zapomniany i niedoceniany, a szkoda, bo w obu przypadkach to prawdziwe mistrzostwo, no chyba, że gdzieś jest tyle, że pod inną nazwą :P :wink:

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#49 Post autor: Mystery » śr paź 23, 2013 09:47 am

Myślałem, że nie można edytować list :P :wink: Ale jest lepiej :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#50 Post autor: Koper » śr paź 23, 2013 16:55 pm

Lista dobra, aczkolwiek równie dobrze można by wymienić połowę pozycji na inne i byłaby tak samo znakomita. Ale było w czym wybierać. :)
kiedyśgrześ pisze:
Koper pisze:
kiedyśgrześ pisze:Wilk, tam są takie „irytujące piszczałki”, to jest przeszczep (auto-zrzyna) z jakiegoś starego włoskiego filmu, którego tytułu nie pamiętam, ktoś pamięta?
A w którym tracku?
w tym samplu z Youtube, który zapodałem na liście http://www.youtube.com/watch?v=Oe7G1txnnKU już koło ósmej sekundy słychać flety (fletnie) w wysokich rejestrach, Morricone już to zrobił wcześniej, może podkład był trochę inny, ale „piszczałki” grały tak z pamięci to samo, lata temu na jakiejś składance to słyszałem, gdybym wiedział czego szukać, to może bym sobie w sieci znalazł całość
Ja szczerze mówiąc nie kojarzę, bardziej cała reszta mi się kojarzy z typowym dla Ennio action-scorem z kina gangsterskiego ("Nietykalni", "La Scorta" etc.)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#51 Post autor: Wawrzyniec » śr paź 23, 2013 18:04 pm

Koper pisze:Lista dobra, aczkolwiek równie dobrze można by wymienić połowę pozycji na inne i byłaby tak samo znakomita. Ale było w czym wybierać. :)
Ale w sumie zważywszy jak mało osób zna Ennio Morricone to ta lista, którą wybraliśmy jest wprost idealny dla tych wszystkich laików i nieogarniętych. Mamy tutaj największe klasyki i naprawdę najlepsze prace Morricone.
Bardzo dobra nam ta lista wyszła. 8)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#52 Post autor: kiedyśgrześ » czw paź 24, 2013 01:33 am

Tylko 8 list :? Coś Lincolnowa Elita w konteście maestro nawaliła :) Wykorzysta się to w przyszłości :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#53 Post autor: Koper » czw paź 24, 2013 16:51 pm

Lisu z muaddibem? Musieliby wreszcie przesłuchać coś innego jak Williams. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#54 Post autor: muaddib_dw » pt paź 25, 2013 11:04 am

Koper pisze:Lisu z muaddibem? Musieliby wreszcie przesłuchać coś innego jak Williams. :P
A co miałem listę na siłę robić, nie przepadam za jego muzyka. Mam kilka ulubionych jego płyt ale na 15 lików Enrike u mnie nie zapracował.
kiedyśgrześ pisze:Tylko 8 list :? Coś Lincolnowa Elita w konteście maestro nawaliła :) Wykorzysta się to w przyszłości :)

Lincolnowa czyli jaka nudna? W tym kontekście Morricone ma znaaaacznie więcej do przynudz... eee powiedzenia :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#55 Post autor: Kaonashi » pt paź 25, 2013 13:07 pm

muaddib_dw pisze: Lincolnowa czyli jaka nudna? W tym kontekście Morricone ma znaaaacznie więcej do przynudz... eee powiedzenia :mrgreen:
Albo słaby żart, albo właśnie pokazałeś, że nie masz pojęcia o muzyce Morricone :P :mrgreen:
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#56 Post autor: Paweł Stroiński » pt paź 25, 2013 13:25 pm

Obawiam się, że jedno i drugie na raz.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#57 Post autor: Koper » pt paź 25, 2013 18:00 pm

Jak ktoś nie jest w stanie uzbierać 15 ulubionych/najlepszych płyt Ennia tzn. że tak naprawdę gówno co z niego słyszał. I tyle.

ODPOWIEDZ