"Alice in Wonderland" - Danny Elfman
Gladiator ma na filmtracks 3 gwiazdki a alicja 5 no nie 
Movie music 4,5 gwiazdki
Pogłupieli albo my jesteśmy zbyt wybredni..
czasem sądzę, że trochę jesteśmy np.
x-men gniotem roku ???? bez przesady ludzie słuchają i zachwalają i nie tylko na hans-zimmer.com
w sumie co do talking of pelham to się zgodzę, ale ten score też ma swoją dobrą stronę

Movie music 4,5 gwiazdki

Pogłupieli albo my jesteśmy zbyt wybredni..
czasem sądzę, że trochę jesteśmy np.
x-men gniotem roku ???? bez przesady ludzie słuchają i zachwalają i nie tylko na hans-zimmer.com

w sumie co do talking of pelham to się zgodzę, ale ten score też ma swoją dobrą stronę

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Na filmtracks znajduje się sporo kwiatków. Szczególnie przy Zimmerze, gdzie takie wybitne klasyki jak "The Crimson Tide", "Gladiator" czy też i to największy szok "The Thin Red Line" oceniają na 3 gwiazdki
Ale miewają też trafne oceny, z którymi się zgadzam. Tak jest w sumie na każdej stronie, nawet na tak zacnej, powszechnie szanowanej stronie jak filmmusic.pl ja mogę znaleźć sporo "kwiatków". Różne gusta, różne style oceniania.
Jestem w stanie zrozumieć Twoje oburzenie, ale co do Elfmana to nie mogę się z Tobą zgodzić, gdyż grasz teraz taką samą rolę, jaką ja gram przy Desplacie. Ty tego kompozytora nie lubisz, co ja rozumiem, dlatego też inaczej na niego i jego muzykę patrzysz. Ja Elfmana lubię i może nie dałbym 5 gwiazdek, ale uważam, że oceny z jakimi się spotykam na polskich stronach są za niskie. O czym mi powiedziała jedna moja znajoma, która bardzo lubi Elfmana i nie jest w stanie zrozumieć, czemu tak niskie oceny "Alicja..." ma.
Tak to już jest z ocenianiem, nigdy nikomu nie dogodzisz.

Ale miewają też trafne oceny, z którymi się zgadzam. Tak jest w sumie na każdej stronie, nawet na tak zacnej, powszechnie szanowanej stronie jak filmmusic.pl ja mogę znaleźć sporo "kwiatków". Różne gusta, różne style oceniania.
Jestem w stanie zrozumieć Twoje oburzenie, ale co do Elfmana to nie mogę się z Tobą zgodzić, gdyż grasz teraz taką samą rolę, jaką ja gram przy Desplacie. Ty tego kompozytora nie lubisz, co ja rozumiem, dlatego też inaczej na niego i jego muzykę patrzysz. Ja Elfmana lubię i może nie dałbym 5 gwiazdek, ale uważam, że oceny z jakimi się spotykam na polskich stronach są za niskie. O czym mi powiedziała jedna moja znajoma, która bardzo lubi Elfmana i nie jest w stanie zrozumieć, czemu tak niskie oceny "Alicja..." ma.
Tak to już jest z ocenianiem, nigdy nikomu nie dogodzisz.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Wawrzyniec, nie przejmuj się, na zachodzie wiele znakomitych scorów jest ocenianych kiepsko, bo brzmi inaczej niż standardowa hollywoodzka muzyka. Coulaisa tam nie trawią, Morricone też jest często nisko oceniany. Jak zobaczyłem gdzieś kiedyś przy "Ofiarach Wojny" 2/5 to myślałem, że padnę. Jak tam za samą suitę początkową, nawet gdyby cała reszta była kupą lub jej nie było, to już się minimum 4/5 należy.Wawrzyniec pisze:Na filmtracks znajduje się sporo kwiatków. Szczególnie przy Zimmerze, gdzie takie wybitne klasyki jak "The Crimson Tide", "Gladiator" czy też i to największy szok "The Thin Red Line" oceniają na 3 gwiazdki![]()
![]()
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Ale na filmtracks Crimson Tide to jedyna piątka dla Zimmera! Gdzie tam widzicie trójkę? Trzy dla TTRL to jest totalny szok i kupa, ale Crimson dostał piątkę, mimo że nie jest to najbardziej słuchalny score Hansa. Daisy też dostała tróję...Koper pisze:Wawrzyniec, nie przejmuj się, na zachodzie wiele znakomitych scorów jest ocenianych kiepsko, bo brzmi inaczej niż standardowa hollywoodzka muzyka. Coulaisa tam nie trawią, Morricone też jest często nisko oceniany. Jak zobaczyłem gdzieś kiedyś przy "Ofiarach Wojny" 2/5 to myślałem, że padnę. Jak tam za samą suitę początkową, nawet gdyby cała reszta była kupą lub jej nie było, to już się minimum 4/5 należy.Wawrzyniec pisze:Na filmtracks znajduje się sporo kwiatków. Szczególnie przy Zimmerze, gdzie takie wybitne klasyki jak "The Crimson Tide", "Gladiator" czy też i to największy szok "The Thin Red Line" oceniają na 3 gwiazdki![]()
![]()
Faktem jest, że pod względem funkcjonalności w filmie, Crimson do tej pory należy do ścisłej czołówki w twórczości Hansa.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Co do " Alicji " to podobnie jak " Wolfman " jest to dobra muzyka,chyba nawet lepsza - szkoda tylko ze ostatnio jest jakoś tak że muzyka pełni li tylko rolę ilustracji filmowej a dokładnie filmowej tapety i na albumie poza jego początkiem i końcem brakuje czegoś na czym można by ucho zawiesić
- czuć to w przypadku " Wilkołaka " ale " Alicja " się broni 

Re: "Alice in Wonderland" - Danny Elfman
podpinam tutaj - Elfman nie robi dwójki (jak dooooobrze!), zastępuje go JNHoward (epic fail) 

#FUCKVINYL
Zamienił stryjek siekierkę na kijek
Ale ten JNH chyba oficjalnie jeszcze nie potwierdzony? Ja bym obstawiał, że zrobi ten film Beck, ostatnio dobre kontakty z Disneyem (Frozen), no i nowym reżyserem Alicji (2 części Muppetów).

W ogóle robią dwójkę
Rozumiem, że nie Burton, skoro wywalili Elfmana