"Alice in Wonderland" - Danny Elfman

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#121 Post autor: Koper » pt mar 12, 2010 11:38 am

To go chyba lekko pojebało... No, ale Clemmensen chyba od zawsze miał takie odchyły.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#122 Post autor: Adam » pt mar 12, 2010 11:38 am

tia :?
#FUCKVINYL

bladerunner

#123 Post autor: bladerunner » pt mar 12, 2010 18:17 pm

śmiech na całej sali alice ''five'' wonderland ..

Jak przeczytałem tą recenzje zgiąłem się jak karton w pół.
Ostatnio zmieniony pt mar 12, 2010 18:19 pm przez bladerunner, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#124 Post autor: Mystery » sob mar 13, 2010 07:11 am

Na moviemusicuk 4.5, doprawdy podureli :)

bladerunner

#125 Post autor: bladerunner » sob mar 13, 2010 11:05 am

Gladiator ma na filmtracks 3 gwiazdki a alicja 5 no nie :P

Movie music 4,5 gwiazdki :P

Pogłupieli albo my jesteśmy zbyt wybredni..

czasem sądzę, że trochę jesteśmy np.

x-men gniotem roku ???? bez przesady ludzie słuchają i zachwalają i nie tylko na hans-zimmer.com :P

w sumie co do talking of pelham to się zgodzę, ale ten score też ma swoją dobrą stronę :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#126 Post autor: Wawrzyniec » sob mar 13, 2010 12:07 pm

Na filmtracks znajduje się sporo kwiatków. Szczególnie przy Zimmerze, gdzie takie wybitne klasyki jak "The Crimson Tide", "Gladiator" czy też i to największy szok "The Thin Red Line" oceniają na 3 gwiazdki :shock: :x
Ale miewają też trafne oceny, z którymi się zgadzam. Tak jest w sumie na każdej stronie, nawet na tak zacnej, powszechnie szanowanej stronie jak filmmusic.pl ja mogę znaleźć sporo "kwiatków". Różne gusta, różne style oceniania.
Jestem w stanie zrozumieć Twoje oburzenie, ale co do Elfmana to nie mogę się z Tobą zgodzić, gdyż grasz teraz taką samą rolę, jaką ja gram przy Desplacie. Ty tego kompozytora nie lubisz, co ja rozumiem, dlatego też inaczej na niego i jego muzykę patrzysz. Ja Elfmana lubię i może nie dałbym 5 gwiazdek, ale uważam, że oceny z jakimi się spotykam na polskich stronach są za niskie. O czym mi powiedziała jedna moja znajoma, która bardzo lubi Elfmana i nie jest w stanie zrozumieć, czemu tak niskie oceny "Alicja..." ma.
Tak to już jest z ocenianiem, nigdy nikomu nie dogodzisz.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#127 Post autor: Koper » sob mar 13, 2010 12:22 pm

Wawrzyniec pisze:Na filmtracks znajduje się sporo kwiatków. Szczególnie przy Zimmerze, gdzie takie wybitne klasyki jak "The Crimson Tide", "Gladiator" czy też i to największy szok "The Thin Red Line" oceniają na 3 gwiazdki :shock: :x
Wawrzyniec, nie przejmuj się, na zachodzie wiele znakomitych scorów jest ocenianych kiepsko, bo brzmi inaczej niż standardowa hollywoodzka muzyka. Coulaisa tam nie trawią, Morricone też jest często nisko oceniany. Jak zobaczyłem gdzieś kiedyś przy "Ofiarach Wojny" 2/5 to myślałem, że padnę. Jak tam za samą suitę początkową, nawet gdyby cała reszta była kupą lub jej nie było, to już się minimum 4/5 należy.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#128 Post autor: Paweł Stroiński » sob mar 13, 2010 15:31 pm

Koper pisze:
Wawrzyniec pisze:Na filmtracks znajduje się sporo kwiatków. Szczególnie przy Zimmerze, gdzie takie wybitne klasyki jak "The Crimson Tide", "Gladiator" czy też i to największy szok "The Thin Red Line" oceniają na 3 gwiazdki :shock: :x
Wawrzyniec, nie przejmuj się, na zachodzie wiele znakomitych scorów jest ocenianych kiepsko, bo brzmi inaczej niż standardowa hollywoodzka muzyka. Coulaisa tam nie trawią, Morricone też jest często nisko oceniany. Jak zobaczyłem gdzieś kiedyś przy "Ofiarach Wojny" 2/5 to myślałem, że padnę. Jak tam za samą suitę początkową, nawet gdyby cała reszta była kupą lub jej nie było, to już się minimum 4/5 należy.
Ale na filmtracks Crimson Tide to jedyna piątka dla Zimmera! Gdzie tam widzicie trójkę? Trzy dla TTRL to jest totalny szok i kupa, ale Crimson dostał piątkę, mimo że nie jest to najbardziej słuchalny score Hansa. Daisy też dostała tróję...

Faktem jest, że pod względem funkcjonalności w filmie, Crimson do tej pory należy do ścisłej czołówki w twórczości Hansa.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#129 Post autor: Wawrzyniec » sob mar 13, 2010 15:44 pm

A przepraszam, pomyliłem inny wybitny" score Zimmera. Chodziło, mi że "The Balck Hawk Down" dostał tylko trzy gwiazdki.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#130 Post autor: Paweł Stroiński » sob mar 13, 2010 15:49 pm

Cztery za film, dwie za album. Po prostu muzyka za trudna dla Clemmensena.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#131 Post autor: lis23 » sob mar 13, 2010 19:08 pm

Co do " Alicji " to podobnie jak " Wolfman " jest to dobra muzyka,chyba nawet lepsza - szkoda tylko ze ostatnio jest jakoś tak że muzyka pełni li tylko rolę ilustracji filmowej a dokładnie filmowej tapety i na albumie poza jego początkiem i końcem brakuje czegoś na czym można by ucho zawiesić ;) - czuć to w przypadku " Wilkołaka " ale " Alicja " się broni ;)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#132 Post autor: Mystery » czw kwie 01, 2010 10:24 am

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: "Alice in Wonderland" - Danny Elfman

#133 Post autor: Adam » ndz gru 15, 2013 09:41 am

podpinam tutaj - Elfman nie robi dwójki (jak dooooobrze!), zastępuje go JNHoward (epic fail) :mrgreen:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#134 Post autor: Mystery » ndz gru 15, 2013 10:05 am

Zamienił stryjek siekierkę na kijek :P Ale ten JNH chyba oficjalnie jeszcze nie potwierdzony? Ja bym obstawiał, że zrobi ten film Beck, ostatnio dobre kontakty z Disneyem (Frozen), no i nowym reżyserem Alicji (2 części Muppetów).

hp_gof

#135 Post autor: hp_gof » ndz gru 15, 2013 13:47 pm

W ogóle robią dwójkę :?: Rozumiem, że nie Burton, skoro wywalili Elfmana :P

ODPOWIEDZ