POLSKIE KINO - dyskusja
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Re: POLSKIE KINO - dyskusja
Ten film to jakiś nie polski. Biedy na Śląsku nie ma, ani walki narodowowyzwoleńczej. Pijane ruskie nie strzelają do Polaków. Nie ma Kota, Adamczyka ani Karolaka. To nie jest polskie kino.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
No, i świetny trailer!
Jutro idę do kina, zdam relację jak nie zapomnę
A ktoś już widział? Adam? Czy Ty tylko recki wklejasz? 

widziałem. ale nie będę się uzewnętrzniał, bo tu nikt polskiego kina nie lubi do tego wszyscy jadą stereotypami o biedzie i śląsku, albo kac wawie. a innych filmów przecież u nas nie ma, no i żaden nie wygląda jak amerykańskie. więc szkoda mi czasu na pisanie. jedyna osoby które tutaj z głową i bez hejterstwa podhcodzą do tego tematu to Templar i HPek.
film jest mega i tyle. w ostatnich latach mega polskie filmy dotyczyły ciężkich i dusznych tematów. ten jest pierwszy który się z tego wyłamał bo nie dotyczy ich w ogóle.
film jest mega i tyle. w ostatnich latach mega polskie filmy dotyczyły ciężkich i dusznych tematów. ten jest pierwszy który się z tego wyłamał bo nie dotyczy ich w ogóle.
#FUCKVINYL
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Dobrze, że Korzeniowski muzy do tego nie napisał, bo jednak byśmy się dowiedzieli od Adama, że film nie dość, że niszowy, to do dupy. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

#FUCKVINYL
Ekhm. Powiem szczerze, że w pierwszej scenie miałem wrażenie, że to takie typowe desplatowskie plumkanie, potem w kolejnych muzyka mi bardziej przypominała styl Korzeniowskiego. Generalnie muzyka mi za bardzo nie pasowała do treści filmu, szła tak jakby obok niego. Nie było WOW. A na napisach końcowych okazało się, że to ChajdeckiKoper pisze:Dobrze, że Korzeniowski muzy do tego nie napisał, bo jednak byśmy się dowiedzieli od Adama, że film nie dość, że niszowy, to do dupy.

So sweeeeeeeet!Adam pisze:jedyna osoby które tutaj z głową i bez hejterstwa podhcodzą do tego tematu to Templar i HPek.

To jak otrzymałem Twoje błogosławieństwo, to się wypowiem na temat "Chce się żyć". Z głową

Otóż film wg mnie jest średni. Film jako film. Bo oczywiście tematyka i główna rola są bardzo interesujące. Ale tak jak w przypadku "Wałęsy" brakuje mi tu jakiejś artystycznej wizji spajającej całość. Znowu widziałem migawki z czyjegoś życia niespojone ze sobą żadnym pomysłem. No może każdy epizod/etiuda/rozdział był jakoś tytułowany. Ale te wszystkie części były bardzo statyczne, nie poruszyły mnie wcale. Może po prostu się strasznie skomercjalizowałem? Nie wiem. Poza tym takie filmy już powstawały, przy czym ten film niczego nowego nie zaproponował od siebie.
Teraz czekam jeszcze na Idę... Jeszcze tylko ten film może uratować ten rok polskiej kinematografii

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
A ta cała "Papusza", czy jak jej tam?hp_gof pisze:Teraz czekam jeszcze na Idę... Jeszcze tylko ten film może uratować ten rok polskiej kinematografii
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
żeby Ci hejter musiał przypominać...

Papusza dostałą z dupy nagrodę za muzykę w której jest sama muza źródłowa - cygańskie granie do kotleta.
#FUCKVINYL
Jak byłem na Bolku to ta muza z trailera jak na cygańskie granie była całkiem, całkiem.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
Albo Desplat i jego nominacja do Orłów 

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.