Star Wars
Re: Star Wars: Episode VII (2015)
Zamiast martwić się o spinoffy, martwcie się o Abramsa
w drugim Star Treku klasy nie pokazał bo to film dobry, momentami nawet bardzo, ale z kompletnie zmarnowanym zakończeniem, które udowadnia, że Abrams bez mrugnięcia może porzucić swoją artystyczną tożsamość, którą jakoś tam posiada(ł) do tej pory, na rzecz wymagań stawianych przez wytwórnię i producentów. Więc vide Indy 4, bójcie się latających spodków z pomysłów Lucasa 

#FUCKVINYL
Mnie się tam drugi Star Trek bardzo podoba, nie wiem jakie masz zastrzeżenia co do końcówki... Że głównego bohatera udało się jednak ocalić? Nie orientuję się jakie wymagania mieli producenci, mnie się efekt końcowy bardzo podoba. A Gwiezdnych Wojen się nie boję, wszystko lepsze od Lucasa 

przecież końcówka to zrobienie typowego amerykańskiego bohaterskiego patosu.
#FUCKVINYL
No ale to jest amerykański film o jakichś tam bohaterach
Jak chcesz coś intelektualnego, to się przerzuć na niszowe kino europejskie... No ja wiem, oryginalniej i ciekawiej by było wymyślić inne zakończenie, ale w tym przypadku mi nic nie przeszkadza, bo ten patos ma ręce i nogi. Jest przyjaźń, jest poświęcenie, jest klamra. A film nie jest głupi jak wiele innych blockbusterów, tylko trzyma jakiś poziom. Plus jest to kino rozrywkowe, tu wszystko musi się skończyć happy endem. Morałem. Patosem.

jakoś dekadę temu chocby miszczu patosu - Szpilberg, potrafiał uśmiercać głównych bohaterów. więc teraz też niech ktoś podejmie rękawicę. a ostatnio np Mendes jakoś miał jaja przy Skyfall i Denczową uśmierciłhp_gof pisze:No ale to jest amerykański film o jakichś tam bohaterachJak chcesz coś intelektualnego, to się przerzuć na niszowe kino europejskie...

#FUCKVINYL
No ale Denczowa była bohaterką drugoplanową, zabicie Kirka byłoby jak zabicie Bonda
Trochę bez sensu
Jednak to jest seria, żeby ją kontynuować, potrzeba głównych bohaterów. Weź teraz kontynuuj Piratów z Karaibów bez Deppa na przykład
Chociaż akurat na Star Trekach się nie znam, nie wiem co w oryginalnej wersji zrobili z Kirkiem i nie wiem czy dałoby się go jakoś zastąpić. W każdym razie zrobić to w drugim filmie to trochę za wcześnie.

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Końcówka Into Darkness to dokładne odwrócenie The Wrath of Khan.
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Zgadzam się z hp_gof - na śmierć głównego bohatera może sobie pozwolić " Gladiator " czy " Szeregowiec Ryan " / filmy na których kontynuację nie ma co liczyć / ale nie film, będący częścią serii i oczekujący na kontynuację - takie coś się nie uda - i dobrze.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

gwarantuje Ci że szum medialny pod hasłem "kirk uśmiercony" zapewniłby filmowi 5 razy większą widownię w kinach i 5 razy większą bezpłatną kampanię we wszystkich światowych mediach od lewa do prawa
a i filmowi by to źle nie zrobiło - w niejednej franczyzie szli w nowym kierunku, często drastycznie innym, więc nie widzę powodu żeby w star treku też nie mogli pójść i zrobić czegoś nowego. i tak jak Paweł napisał - lukrowe odwrócenie końcówki z Khana to pomysł tak ambitny, że nawet studenci filmówki by wymyślili ambitniejszy. takie jest moje zdanie, sorry 

#FUCKVINYL
- lis23
Wiesz, ja, na szczęście starych Treków nie znam / bo to jest nieoglądalne
/, więc ja tego zwrotu akcji w kinie nie znałem i nie kojarzyłem
poza tym, nikt nie lubi uśmiercania głównych lub ciekawych bohaterów ( ), np. śmierć Hana Solo lub Indiany Jonesa odebrała by część fanów SW i zakończyła życie serii o naszym ulubionym archeologu 

poza tym, nikt nie lubi uśmiercania głównych lub ciekawych bohaterów (
Spoiler:

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

toś mało jeszcze obejrzał tej grylis23 pisze:Spoiler:

#FUCKVINYL
- lis23
To tak jak i ja, też tylko serialAdam pisze:toś mało jeszcze obejrzał tej grylis23 pisze:Spoiler:ale ja nie jestem dobry do porównań bo nie znam w ogóle książek, tylko sam serial.

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

ale mogę Ci z pełną świadomością powtórzyć pierwsze zdanie że mało jeszcze obejrzałeś tego serialu w takim razie 

#FUCKVINYL
Michael Arndt nie jest już scenarzystą, schedę po nim przejęli J.J. Abrams i Lawrence Kasdan. Oficjalnie podano też innych twórców:
Muzyka- John Williams, a jak
Kostiumy- Michael Kaplan (Star Trek, Mission: Impossible - Ghost Protocol, Star Trek Into Darkness)
Scenografia - Rick Carter (Avatar, Jurassic Park, Forrest Gump), Darren Gilford (Oblivion, TRON: Legacy)
Efekty Specjalne - Chris Corbould (John Carter, Skyfall, The Dark Knight Rises)
Komputerowe efekty specjalne - Roger Guyett (Star Trek Into Darkness, Pirates of the Caribbean: At World's End, Star Wars: Episode III Revenge of the Sith) of Industrial Light & Magic.
Dźwięk - Ben Burtt (Star Trek, Wall-E, Star Wars: Episodes I-VI),
Mix Dźwięku - Gary Rydstrom (Jurassic Park, Saving Private Ryan, Mission: Impossible -Ghost Protocol),
Montaż Dźwięku - Matthew Wood (Star Trek Into Darkness, Super 8, There Will Be Blood) of Skywalker Sound
Producenci - Kathleen Kennedy, J.J. Abrams, Bryan Burk
Producenci wykonawczy - Tommy Harper, (Mission: Impossible - Ghost Protocol, Jack Ryan, Star Trek Into Darkness), Jason McGatlin (Tintin, War of the Worlds)
Zacna ekipa
Muzyka- John Williams, a jak

Kostiumy- Michael Kaplan (Star Trek, Mission: Impossible - Ghost Protocol, Star Trek Into Darkness)
Scenografia - Rick Carter (Avatar, Jurassic Park, Forrest Gump), Darren Gilford (Oblivion, TRON: Legacy)
Efekty Specjalne - Chris Corbould (John Carter, Skyfall, The Dark Knight Rises)
Komputerowe efekty specjalne - Roger Guyett (Star Trek Into Darkness, Pirates of the Caribbean: At World's End, Star Wars: Episode III Revenge of the Sith) of Industrial Light & Magic.
Dźwięk - Ben Burtt (Star Trek, Wall-E, Star Wars: Episodes I-VI),
Mix Dźwięku - Gary Rydstrom (Jurassic Park, Saving Private Ryan, Mission: Impossible -Ghost Protocol),
Montaż Dźwięku - Matthew Wood (Star Trek Into Darkness, Super 8, There Will Be Blood) of Skywalker Sound
Producenci - Kathleen Kennedy, J.J. Abrams, Bryan Burk
Producenci wykonawczy - Tommy Harper, (Mission: Impossible - Ghost Protocol, Jack Ryan, Star Trek Into Darkness), Jason McGatlin (Tintin, War of the Worlds)
Zacna ekipa