Usłyszeć coś takiego na zywo...
Jerry Goldsmith: The Ghost and the Darkness
- Corsito
 - Gość od wnoszenia fortepianu
 - Kontakt:

Jerry Goldsmith: The Ghost and the Darkness
Komu nie opadła szczęka po "The Bridge"? 

aha Neshir
						Re: Jerry Goldsmith: The Ghost and the Darkness
A gdzie to na żywo słuchałeś?Corsito pisze:Komu nie opadła szczęka po "The Bridge"?

- Marek Łach
 - + Jerry Goldsmith +

Jeden z moich najukochańszych score'ów, od niego zresztą zacząłem fascynować się Goldsmithem. 
Po prostu coś pięknego, tematyczna potęga, fantastyczna akcja, INSPIRACJA, klimat Afryki...
I temat Remingtona - szkoda tylko, że brakuje muzyki z polowania z udziałem Masajów, to było coś...
Mój faworyt - "Remington's Death"
 Muzyczna poezja 
 Pozdrawiam:)

Po prostu coś pięknego, tematyczna potęga, fantastyczna akcja, INSPIRACJA, klimat Afryki...
I temat Remingtona - szkoda tylko, że brakuje muzyki z polowania z udziałem Masajów, to było coś...
Mój faworyt - "Remington's Death"
- Corsito
 - Gość od wnoszenia fortepianu
 - Kontakt:

To tylko takie moje marzenie, usłyszeć coś takiego na zywo (dalej przeżywam odwolanie rezerwacji na festiwal 'muzyki filmowej' we Wroclawiu)Tomek pisze:A gdzie to na żywo słuchałeś?Corsito pisze:Komu nie opadła szczęka po "The Bridge"?
aha Neshir
aaaCorsito pisze:To tylko takie moje marzenie, usłyszeć coś takiego na zywo (dalej przeżywam odwolanie rezerwacji na festiwal 'muzyki filmowej' we Wroclawiu)Tomek pisze:A gdzie to na żywo słuchałeś?Corsito pisze:Komu nie opadła szczęka po "The Bridge"?

Nie samym Remingtonem tam człowiek żyje - to tylko taka śmietanka na torcie w tym przypadkuMarek Łach pisze:Jeden z moich najukochańszych score'ów, od niego zresztą zacząłem fascynować się Goldsmithem.
Mój faworyt - "Remington's Death"Muzyczna poezja
Pozdrawiam:)

- Koper
 - Ennio Morricone
 - Kontakt:

Powtórzę to, co napisałem w komentarzu pod recenzją Tomka: ta muzyka to świetna ilustracja tego, co w filmie mówi Val Kilmer- że Afryka była marzeniem jego dzieciństwa. Goldsmith sprawia, że Afryka staje się także naszym marzeniem. 
A usłyszeć na żywo. No, ba. Ale ileż to ścieżek ja chętnie bym usłyszał na żywo (począwszy od Conana...).

A usłyszeć na żywo. No, ba. Ale ileż to ścieżek ja chętnie bym usłyszał na żywo (począwszy od Conana...).
- Marek Łach
 - + Jerry Goldsmith +

No:) W sumie jest parę sekretnychKoper pisze:Powtórzę to, co napisałem w komentarzu pod recenzją Tomka: ta muzyka to świetna ilustracja tego, co w filmie mówi Val Kilmer- że Afryka była marzeniem jego dzieciństwa. Goldsmith sprawia, że Afryka staje się także naszym marzeniem.
I zgadzam się - po usłyszeniu tego score chce się odwiedzić Czarny Ląd:) Ale koniecznie taką właśnie, bezkresną sawannę...