ABEL KORZENIOWSKI - ROMEO & JULIA (2013)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: ABEL KORZENIOWSKI - ROMEO & JULIA (2013)

#61 Post autor: Adam » czw lip 11, 2013 21:28 pm

phi, odezwał się ten który o niczym innym na forum nie dyskutuje poza "prażanie megakult", "zimmer kupa", "tylko conan" :P więc nie wiem co jest bardziej nudne :P

Wawrzek akurat tutaj powiedział prawdę i cza być głuchym żeby tego nie słyszeć. najlepsze jest to, że jego najlepsze scory nie mają nic wspólnego z Single Manem a nikt o nich nie wie :mrgreen:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Michał Turkowski
Zdobywca nieistotnych nagród

#62 Post autor: Michał Turkowski » czw lip 11, 2013 21:35 pm

A co ma piernik do wiatraka ?

Co ma Single Man do Romea i Julii ?

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#63 Post autor: Koper » czw lip 11, 2013 21:45 pm

To jedyny score Korzeniowskiego, który słyszał Wawrzek. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#64 Post autor: Mystery » czw lip 11, 2013 21:54 pm

Jako fan na pewno żałuję, że szykuje się rok bez Hornera, ale może to i lepiej, że nie usłyszymy jego muzyki z tego filmu, który zapowiadał i wciąż zapowiada się fatalnie, bo to mogłoby być wątpliwej jakości i oryginalności doświadczenie, choć kto wie, jest premiera wydania, więc może wydadzą, jednak trochę szkoda by tacy soliści się zmarnowali.
Z drugiej strony cieszy angaż Abla, on na pewno dobrze odnajdzie się w takim kinie.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#65 Post autor: Wawrzyniec » czw lip 11, 2013 22:25 pm

O rety, czyż podobieństwo "A Single Man" ,które bardzo cenię, do "W.E." jest aż tak trudne do usłyszenia? Toż przecież mogę się założyć, że Madonna powiedziała do Abla coś w stylu "chcę taką muzykę jak A Single Man". I naprawdę wcale się nie zdziwię jak twórcy od "Romeo i Julii" nie podłożyli do właśnie "A Single Man" jako temptrack i zważywszy ile dni miał Abel na przygotowanie tego score'u to naprawdę trzeba być wielkiej wiary, aby oczekiwać czegoś innego.
Jak będzie inaczej będę pierwszy, który uderzy się w pierś i powie "Najmocniej przepraszam". Ale bądźmy realistami i zostawmy osobiste sympatie i patriotyczne ciągotki na bok i spójrzmy obiektywnie na niektóre rzeczy.

Dziękuję uprzejmie za uwagę.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#66 Post autor: Adam » czw lip 11, 2013 22:51 pm

Wawrzyniec pisze:Toż przecież mogę się założyć, że Madonna powiedziała do Abla coś w stylu "chcę taką muzykę jak A Single Man".
nie musisz się zakładać - powiedziała tak dodając że chce podobną muzę w WE, a Abel bardzo inteligentnie pijarowo się tym faktem i wypowiedzią pochwalił w wywiadzie :|
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#67 Post autor: Ghostek » czw lip 11, 2013 23:03 pm

Nie powiem, news ciekawy.
Co do teorii, że przygotowane są 2 scory na 2 różne rynki... nie wydaje mi się.
Po mojemu mogły wyjść 3 warianty:
1. Kłótnia na wielką skalę o kasę, albo o prawa, gdzie Horner, albo producent strzelili focha i sobie podziękowali za współpracę.
2. W ostatnich chwili coś namącili w montażu i muza Hornera legła.
3. Komuś nie spodobały się zżynki z poprzednich prac Hornera i stwierdził, że woli zżynki Korzeniowskiego, bo są mniej znane. :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#68 Post autor: Adam » czw lip 11, 2013 23:11 pm

Twoje teorie były by ok (poza pierwszą bo te rzeczy się dopina na samym początku, a Roy juz 8 msc temu score nagrał), gdybyśmy mówili o rejecie na >3 msc przed premierą. film od 3 msc był puszczany na screeningach i bodaj na 2 festiwalach, na fsm kilka osób opisywało muze w filmie z dokładnymi danymi jaki kawałek z którego scoru z lat 90 leci, score Hornera dawno był zapowiedziany w Sony.. premiera filmu za 12 dni bodaj.. a Abel tydzień temu zamknął swój miks? no way... mega dziwna sytuacja, nie pamiętam żeby takie były w tak krótkim czasie do premiery przy tylu aspektach..
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#69 Post autor: Ghostek » czw lip 11, 2013 23:34 pm

Pozostaje jeszcze sprawa PRu. Może były słabe rokowania i potrzebny był skandal...
Obrazek

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#70 Post autor: Wojteł » pt lip 12, 2013 00:44 am

Bo Horner przepisał cały balet Prokofieva i liczył na to, ze producenci nie poznają, ale jednak, znalazł się jeden, który słyszał w życiu coś poza Jablonskym i stwierdził, że tym razem Royowi nie ujdzie na sucho :mrgreen:
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Templar

#71 Post autor: Templar » pt lip 12, 2013 00:47 am

I dlatego uznali, że lepiej będzie jak zatrudnią na 5 minut przed premierą Korzeniowskiego, żeby przepisał A Single Man? :P Jak dla mnie to poszło chyba o kasę, może Horner miał w kontrakcie jakiś procent od zarobków filmu, a producenci mieli okazję wycofać się z tego i zatrudnić kogoś innego za 10zł? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#72 Post autor: Wojteł » pt lip 12, 2013 00:51 am

Ciekawe, czy jak Horner się dowiedział, że wylatuje, to usłyszał w głowie "TARARARAAAAAM!!!!" :mrgreen:
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#73 Post autor: Paweł Stroiński » pt lip 12, 2013 01:10 am

Michał Turkowski pisze:A co ma piernik do wiatraka ?

Co ma Single Man do Romea i Julii ?
Tak zupełnie poważnie, to mógł być temp-trackiem, który mu narzucono po odrzuceniu Hornera, biorąc pod uwagę, że Escape from Tomorrow to nie jest dokładnie film, który zrobił wielką furorę w Stanach, a i problemy prawne miał (nakręcony w Disneylandzie bez żadnych pozwoleń).

W tej chwili w Hollywood Abel zrobił dwa score'y, które odniosły sukces i dwa, które lubią fani muzyki filmowej, ale nie zrobiły wielkiego wrażenia w środowisku (bo Battle for Terra nie dała mu żadnych nowych angaży, a Escape from Tomorrow też raczej nie przyniesie zbyt wiele) i dwa nominowane do Złotego Globa, które są cenione na tyle, że na ich podstawie dostaje angaże.

Jak sądzisz, Abel dostał coś takiego jak Romeo i Julia przez Escape from Tomorrow? Duże zwierzę? A może właśnie A Single Mana?

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#74 Post autor: Kaonashi » pt lip 12, 2013 02:34 am

Paweł Stroiński pisze:Jak sądzisz, Abel dostał coś takiego jak Romeo i Julia przez Escape from Tomorrow? Duże zwierzę? A może właśnie A Single Mana?
Na pewno napisanie Single Man i W.E. miało decydujące znaczenie dla tego angażu, nie mniej cieszy mnie ten fakt i z niecierpliwością będę wyczekiwał tego scoru Abla.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#75 Post autor: Paweł Stroiński » pt lip 12, 2013 10:09 am

Z jednej strony ciągłe lole na Single Mana i WE mnie wkurzają, zwłaszcza u Adama (Wawrzyniec jest tu bowiem dużo bardziej delikatny i inteligentny niż Adam), to oburzenie Turka, że w przypadku historii miłosnej ktoś przywołuje akurat ten score, mnie trochę dziwi.

ODPOWIEDZ