W USA też - MPAA wydaje te swoje znaczki jako czyste info, z tym, że tam winni obecnej sytuacji są kiniarze po prostu, którzy wyczuleni kategoriami zwyczajnie potrafią zablokować dane seanse, bo "nikt nie przyjdzie" albo "nie zarobią tyle samo, co na seansach dla wszystkich". A prawda jest taka, że na Rkach by teoretycznie więcej zarobili, bo spragnieni wrażeń fanboje musieli by ściągać rodziców ze sobą. America, fuck yeah!Templar pisze:U nas pełni to tylko funkcję informująca dla rodziców i tyle.
Game Of Thrones & House of the Dragon - Ramin Djawadi (dyskusja o score i serialu)
Re: Game Of Thrones - Ramin Djawadi (dyskusja o score i seri
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ale ten przepis po pierwsze pozostawia pole do interpretacji a po drugie dotyczy sprzedaży towarów, a nie usług.Templar pisze:Art. 135.
Kto, zajmując się sprzedażą towarów w przedsiębiorstwie handlu detalicznego lub w przedsiębiorstwie gastronomicznym, ukrywa przed nabywcą towar przeznaczony do sprzedaży lub umyślnie bez uzasadnionej przyczyny odmawia sprzedaży takiego towaru, podlega karze grzywny.
I ta uzasadniona przyczyna musi być prawnie uregulowana, a nie, że na pudełku jest znaczek PEGI 18+ albo u nas w kinie ten film jest od 18 lat. W USA czy w Niemczech to mają to prawnie uregulowane, jest organ oceniający filmy i gry i wszyscy muszą się do tego dostosować inaczej grożą za to wysokie kary. U nas jest pełni to jedynie funkcję informacyjną dla rodziców i to oni powinni zadbać, żeby dzieci nie miały dostępu do takich rzeczy, sprzedawca sam nie może tego zabraniać, bo inaczej właśnie wtedy dostanie karę, czyli przeciwieństwo tego co właśnie w Niemczech, w USA i w wielu innych krajach
"w przedsiębiorstwie handlu detalicznego lub w przedsiębiorstwie gastronomicznym" - dlaczego podciągasz pod to kino? Pod to można podciągnąć co najwyżej sprzedaż popcornu przed seansem, jakby komuś sprzedać nie chcieli, bo by pan za ladą stwierdził, że klient jest za gruby i więcej jeść nie powinien.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Nie ja, prawnicy, jak była u nas kilka lat temu wielka burza o PEGI to był poruszany też temat kin i wszyscy prawnicy mówili zgodnie, że nie można odmówić nieletniemu sprzedaży gry czy biletu do kina.Koper pisze:Ale ten przepis po pierwsze pozostawia pole do interpretacji a po drugie dotyczy sprzedaży towarów, a nie usług.
"w przedsiębiorstwie handlu detalicznego lub w przedsiębiorstwie gastronomicznym" - dlaczego podciągasz pod to kino? Pod to można podciągnąć co najwyżej sprzedaż popcornu przed seansem, jakby komuś sprzedać nie chcieli, bo by pan za ladą stwierdził, że klient jest za gruby i więcej jeść nie powinien.
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Mały offtop....
http://filmmusicreporter.com/2013/06/28 ... e-academy/
Coraz więcej lam z RCP decyduje o Oscarach. Nie wróży to dobrze na przyszłość...
Coraz więcej lam z RCP decyduje o Oscarach. Nie wróży to dobrze na przyszłość...

Hans wkręca drużynę by miał potem głosów więcej 

#FUCKVINYL
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Mnie to już bardziej mafią pachnie, aniżeli drużyną. 

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Sprzedaży biletu pewnie tak (w końcu nie musi nawet dla siebie kupować) ale czy wpuszczenia na seans? Jeśli świadczący usługę zastrzega sobie, że dana usługa jest skierowana do osób w odpowiednim przedziale wiekowym to raczej zacytowany przez Ciebie paragraf tego nie może wymuszać. Jak założę firmę obsługującą dajmy na to przyjęcia dla dzieci od lat 7 do 15, to klient nie może mnie zmusić jakimś paragrafem, bym się zajął przyjęciem dla jego 5-letniego syna.Templar pisze:Nie ja, prawnicy, jak była u nas kilka lat temu wielka burza o PEGI to był poruszany też temat kin i wszyscy prawnicy mówili zgodnie, że nie można odmówić nieletniemu sprzedaży gry czy biletu do kina.
Jak jakieś Raminy mają decydować o Oskarach, to te nagrody będą już totalnie bez wartości.Ghostek pisze:Mały offtop....

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
chciałem kupić ksiązki na prezent ale patrze każda 5 dych. dafuq? nie wydam 5 stów na jakieś bajeczki 

#FUCKVINYL
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ściągnij pdf'y nagraj na płytę i masz prezent. 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
http://www.youtube.com/watch?v=MnQ_mp9TzZYAdam pisze:Hans wkręca drużynę by miał potem głosów więcej

To może zakup wydania DVD/Blu, albo soundtracki.Adam pisze:chciałem kupić ksiązki na prezent ale patrze każda 5 dych. dafuq? nie wydam 5 stów na jakieś bajeczki

#WinaHansa #IStandByDaenerys
Z pewnością taniej mu to wyjdzie.Wawrzyniec pisze:To może zakup wydania DVD/Blu, albo soundtracki.Adam pisze:chciałem kupić ksiązki na prezent ale patrze każda 5 dych. dafuq? nie wydam 5 stów na jakieś bajeczki
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A ta osoba, to w ogóle lubi taką literaturę? Wiem, głupie pytanie, ale żeby się nie okazało, że to taki prezent, gdyż teraz jest modne. Ja np. sam raczej nie ucieszyłbym się z 5 książkowych tomów "Gry o Tron".
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
W sumie Nostalgia Critic dobrze podsumował słynny odcinek trzeciego sezonu:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... Ua1z73s46Q
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... Ua1z73s46Q
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Dyrygent wygląda trochę jak Poledouris w okularach.