Man of Steel

To jest miejsce gdzie można podyskutować o samych filmach. Czekamy na wasze analizy, opinie, ciekawe spostrzeżenia, no i przede wszystkim produkcje godne polecenia. Zarówno te ambitne jak i te komercyjne. Piszcie, dyskutujcie, spierajcie się, niech forum zacznie wrzeć.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

Re: Man of Steel

#106 Post autor: lis23 » wt cze 18, 2013 16:03 pm

Kaonashi pisze:A ja muszę w końcu obejrzeć SW z oryginalnymi efektami specjalnymi.

Koniec OFFTOP-u.
Ja oglądałem ale przyzwyczaiłem się już do wersji z 1997 roku - zresztą, stare wersje oglądałem jakieś pół roku przed tymi z nowymi efektami ;)

teraz koniec offu ;)
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#107 Post autor: Adam » wt cze 18, 2013 19:14 pm

pierwsze pl recki tak jak na zachodzie negatywne (poza fanbojskimi stronkami). no ale z pustego to i mistrzunio nie naleje.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Agent
Zdobywca Oscara

#108 Post autor: Agent » wt cze 18, 2013 20:10 pm

Doprawdy?
W internecie znalazłem takie oto wrażenia z seansu Man of Steel:

Po seansie. Jeden z niezwykłych filmów, jakie mogłem obejrzeć w swoim życiu. Nolan i Snyder dali nowemu Supermanowi ludzkie oblicze. Choć film jest gorszy od dwóch ostatnich części trylogii "Mroczny Rycerz" ma wszystko co potrzebuje widz zasiadający na kinowym fotelu. Film rozpoczyna się od Wielkiej Wojny na Kryptonie, póżniej akcja siada, by na ostatnią godzinę filmu rozpędzić się do potęgi. W filmie pokazany jest dramat Supermana zarówno moralny i osobisty. Broni "przybraną" Ziemię przed swoimi rodakami, którzy chcą ją podbić. Generał Zod to najlepszy łotr od czasu Jokera w 2008 roku. Zapraszam Wss do kin. Naprawdę warto (oglądałem wersję 2D).

8)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#109 Post autor: Adam » wt cze 18, 2013 20:13 pm

ale ja mówię o reckach a nie o dzieciach neo w komentach...
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: Hans Zimmer - MAN OF STEEL -- temat merytoryczny

#110 Post autor: Adam » wt cze 18, 2013 20:27 pm

czytając recki niestety powoli nie za bardzo mam ochotę oddawać im 3 dychy :mrgreen:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#111 Post autor: Paweł Stroiński » wt cze 18, 2013 20:29 pm

A polskie nie wydaje mi się, by były wiele lepsze :mrgreen:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#112 Post autor: Adam » wt cze 18, 2013 20:30 pm

no są takie same, stopklatka zjechała, wybiórcza też.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Agent
Zdobywca Oscara

#113 Post autor: Agent » wt cze 18, 2013 20:48 pm

Adam pisze:ale ja mówię o reckach a nie o dzieciach neo w komentach...
Film na pewno nie jest gorszy od takich Avengers 8) Wydaje mi się, że po prostu fani marvela (recenzenci na sławnych portalach filmowych) tak bardzo chcą pojechać ten film, bo okazuje się być lepszy niż jakiekolwiek ekranizacje ze stajni marvel studios ;) argumenty w tych recenzjach są przeważnie takie, że nawet można nimi jechać po jednym z lepszych Batmanów - Batman Begins ;)
No nic, zobaczę w piątek/sobotę ;)

Awatar użytkownika
Agent
Zdobywca Oscara

#114 Post autor: Agent » wt cze 18, 2013 20:55 pm

Adam pisze:no są takie same, stopklatka zjechała, wybiórcza też.
Po tych zachwytach w recenzjach nad Iron Manem 3 na polskich i zachodnich portalach branżowych, obiecałem sobie, że nigdy więcej nie będzie sie sugerował takimi opiniami.
IM 3 gniot nad gniotami, wyszedłem po filmie zniesmaczony i załamany poziomem filmu (jedynie Can You Dig it mnie podtrzymał troche na duchu), w myślach zadając sobie pytanie - skąd te zachwyty nad tym filmem? Odpowiedź jest jedna.....$$$$$$
Daje Man of Steel kredyt zaufania. Score nie jest taki najgorszy. Mam nadzieję, że na filmie będę się dobrze bawił :)

Adam już się tak nie podniecaj Iron Manem, wiadomo przecież, że Superman jako postać jest fajniejsza i bardziej złożona, a jedyna złożoność charakteru Tony`ego to wódka (którą boją się wykorzystać w filmach) ;) a sam Iron Man to taka nieudana podróbka Batmana ;)

:mrgreen:
Ostatnio zmieniony wt cze 18, 2013 21:33 pm przez Agent, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
filold
Kserujący nuty

#115 Post autor: filold » wt cze 18, 2013 21:24 pm

Nolan nic gorszego od TDKR już chyba nie wymyśli, więc nie powinno być aż tak tragicznie, jak to wypisują w recenzjach. Niech Snyderowi wyjdzie film nawet trochę gorszy od Watchmenów, to i tak będę więcej niż usatysfakcjonowany. Poza tym odnoszę wrażenie, że krytycy padli ofiarą trailerów, które obiecywały nie wiadomo jak ambitne podejście do tej postaci.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#116 Post autor: kiedyśgrześ » wt cze 18, 2013 21:31 pm

Spokojnie Agent :P MOS jest nieporównywalnie lepszy od IM3, to znaczy, nie wykluczone, że losy bohaterów coś cię obejdą, czego o przygodach Starka „na wsi” powiedzieć nie można :P a muzycznie, muzycznie to jest orgia, a nie poszukiwanie tematu z mikroskopem, działanie Hansa w filmie: ZA DUŻO :!: :mrgreen: no ale u niego tak zawsze :P
Ostatnio zmieniony śr cze 19, 2013 06:21 am przez kiedyśgrześ, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#117 Post autor: lis23 » wt cze 18, 2013 21:42 pm

Agent pisze:
Po tych zachwytach w recenzjach nad Iron Manem 3 na polskich i zachodnich portalach branżowych, obiecałem sobie, że nigdy więcej nie będzie sie sugerował takimi opiniami.
IM 3 gniot nad gniotami, wyszedłem po filmie zniesmaczony i załamany poziomem filmu (jedynie Can You Dig it mnie podtrzymał troche na duchu), w myślach zadając sobie pytanie - skąd te zachwyty nad tym filmem? Odpowiedź jest jedna.....$$$$$$
Daje Man of Steel kredyt zaufania. Score nie jest taki najgorszy. Mam nadzieję, że na filmie będę się dobrze bawił :)

Adam już się tak nie podniecaj Iron Manem, wiadomo przecież, że Superman jako postać jest fajniejsza i bardziej złożona, a jedyna złożoność charakteru Tony`ego to wódka (którą boją się wykorzystać w filmach) ;) a sam Iron Man to taka nieudana podróbka Batmana ;)

A ja nie rozumiem Twojego hejtu na IM3, który jest bardzo podobny do fanbojstwa Adama ;)
Iron Man to zupełnie inna konwencja, niż Batmany Nolana czy MoS, jakoś nie wyobrażam sobie Roberta JR, który jako Iron Man uważa się za zbawiciele ludzkości, On podchodzi do roli Starka z dystansem i humorem i dzięki temu chce się go oglądać na ekranie - nie, nie Iron Mana, tylko Starka, wielka w tym zasługa Roberta i konwencji filmu, jaka tam przyjęto.
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Agent
Zdobywca Oscara

#118 Post autor: Agent » wt cze 18, 2013 21:43 pm

lis23 pisze:
Agent pisze:

A ja nie rozumiem Twojego hejtu na IM3, który jest bardzo podobny do fanbojstwa Adama ;)
Iron Man to zupełnie inna konwencja, niż Batmany Nolana czy MoS, jakoś nie wyobrażam sobie Roberta JR, który jako Iron Man uważa się za zbawiciele ludzkości, On podchodzi do roli Starka z dystansem i humorem i dzięki temu chce się go oglądać na ekranie - nie, nie Iron Mana, tylko Starka, wielka w tym zasługa Roberta i konwencji filmu, jaka tam przyjęto.
Mnie sie po prostu postać jako taka Iron Mana nie podoba :) Robert jest spoko :) do konwencji też nic nie mam, ale ogólnie nie jestem fanem całokształtu tej postaci ;) która bez zbroji nie jest żadnym bohaterem....
Ostatnio zmieniony wt cze 18, 2013 21:45 pm przez Agent, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#119 Post autor: Adam » wt cze 18, 2013 21:44 pm

ale co Wy tu wo ogóle porównujecie? jak można porównywać IM3 z MOSem? Paweł widział obydwa i nie przypominam sobie żeby o MOSie napisał że film jest świetny , a o IM3 tak napisał. Recki jakie ma MOS każdy widzi, film jest średniawy, a w swojej kategorii to wręcz słaby. IM3 był znacznie lepiej doceniany, również u nas w kraju. poczytajcie recki i tyle. prawda w oczy kole?
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Agent
Zdobywca Oscara

#120 Post autor: Agent » wt cze 18, 2013 21:47 pm

A tam, hype reckami :)
Fabuła IM 3 pozostawia wiele do życzenia :) no i niestety nie przypadła mi do gustu, ze względu na na przykład schematyczność względem dwóch poprzednich części. Score do Irona 3 to bardzo pozytywne zaskoczenie 8)
Liczę na Man of Steel 8)

ODPOWIEDZ